Přejít na obsah

trhanie pri rozbehu

Doporučené příspěvky

caute. popozeral so mcelu sekciu 1.9TDI a nenasiel som podobn utemu.

Pri rozbiehani pocitujem jemne trhanie. Nie je to tak ze by somsa nevedel rozbehnut:)) Akokolvek regulujem spojkou start vzdy to trhanie je. ci jemne alebo silnejsie. zaujimave je ze neikedy sa rozbehnem vpohode. Zotrvacnik nebol meneny. Teraz mam nabehane 171 000km. Privolnobehu a pri vypinani motoru ziadny podozrivy zvuk nie je pocut.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Mám stejný problém, ale s tím že jsem měl setrvák i se spojkou měněný cca před rokem a půl. Dával jsem SACHS a teď se k tomu trhavému rozjezdu přidává i zvyšení vibrací. Byl jsem ve škodovce, kde to dělali a říkal jsem ať mi to zkontrolujou, že asi jsou KO silenty. No překvapili mě jejich stanoviskem a to že se nejedná o silenty ale o setrvačník. Mám to pozorovat a při sebemenším zhoršení mám auto přistavit na výměnu v rámci záruky. Dodávám že na ten setrvák mám najeto okolo 22tkm a to dodržuju všechny doporučení (nepodtáčet, klidná jízda se studeným motorem atd). Jsem rád že se to projevilo ještě před koncem záruky :lol: Otázka je, jestli ten setrvák nedává čočku dalším věcem což si myslím že určitě, proto to s tou opravou urychlím.

Odkaz ke komentáři

Na 99% setrvak, silentbloky jsem mel taky v haji, ale to se projevovalo tak, ze to cuklo vzdy pri zatahu a dobra identifikace je, kdyz otevres kapotu a nekdo ti nastartuje, tak podle toho, jak se motor zaklepe. Pokud se klepe dlouho a je to takove houpani jak na vlnach, tak jsou silentbloky ko, kdyz se sice zhoupne, ale rychle se vrati zpatky do polohy, tak jsou dobry. Obdobna diagnostika, jako kdyz si chces laicky zkontrolovat tlumice :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdar, prosím o jakoukoli radu. Po slibech v servise přišlo prudké zchlazení se slovy spojka a setrvák jsou naprosto vpořádku. Prvně jsem to servisu dal, protože mi spojkový pedál od poloviny šel mačkat těžce (jako bych tlačil do gumy), po dvou dnech jsem měl auto OK se slovy že mi vypodložili spojkový válec na převodovce. Nestaral jsem se spojka šla suprově, ale po pár dnech byl chod spojky nepřirozeně měkký a rozjezdy jsou jakoby cukavé. Navštívil jsem opět servis kde řekli jj vyreklamujeme setrvačník. Pak to začlo tvrdí že jevše OK a´t hledám problém ve vsřicích. Ty jsou ale podle diagnostiky naprosto OK. Teď nevím co dál. V několika servisech jsem se ptal co by to mohlo být, a když jsem řekl že mi vypodložili válec na mě koukali jak na blázna. Slyšeli jste o něčem takovým? Já si myslím že něco podělali a teď to nechcou řešit. Dodávám že servis ja autorizák Škoda. :huh:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...