ricardo1 Odesláno Květen 6, 2013 Sdílet Odesláno Květen 6, 2013 Mam Octaviu 1.9TDI 77kW, najazdenych cca 225tis. km a pred 5000km mi menili rozvody a turbo. V poslednej dobe si vsimam, ze pri 2500 az 3000 ot. zacne motor mat taky cudny zvuk, ako keby sa tvaril, ze ide na 3 valce. S motorom, ani autom nejako extra netrasie, len ten zvuk je divny ci uz pri jazde, alebo aj ked zoslapnem plyn na volnobehu. Extra som to neriesil, len na STK mi chlapik povedal, vraj mam asi nejaku hadicu zle utiahnutu, ale az teraz som sa zacal o to zaujimat. Cez diagnostiku mi ani nic nevypisuje. Uz som pocul aj scenare typu - asi ti rozvodova retaz "skocila o zub", asi mas poskodeny vstrek. Auto vsak startuje v pohode a tiez taha celkom v pohode, ale spotreba sa mi zda, ze je vyssia ako pred vymenou rozvodova ten cudny zvuk samozrejme....stretol sa s niecim podobnym niekto? Este jedna otazka. Ked nie je auto v pohybe a skusim zoslapnut pedal na podlahu, cez viac ako 3000 ot/min. ma nepusti, ale ked jazdim, tych 3 000 viem prekrocit v pohode. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pepetu Odesláno Květen 7, 2013 Sdílet Odesláno Květen 7, 2013 Mam Octaviu 1.9TDI 77kW, najazdenych cca 225tis. km a pred 5000km mi menili rozvody a turbo. V poslednej dobe si vsimam, ze pri 2500 az 3000 ot. zacne motor mat taky cudny zvuk, ako keby sa tvaril, ze ide na 3 valce. S motorom, ani autom nejako extra netrasie, len ten zvuk je divny ci uz pri jazde, alebo aj ked zoslapnem plyn na volnobehu. Extra som to neriesil, len na STK mi chlapik povedal, vraj mam asi nejaku hadicu zle utiahnutu, ale az teraz som sa zacal o to zaujimat. Cez diagnostiku mi ani nic nevypisuje. Uz som pocul aj scenare typu - asi ti rozvodova retaz "skocila o zub", asi mas poskodeny vstrek. Auto vsak startuje v pohode a tiez taha celkom v pohode, ale spotreba sa mi zda, ze je vyssia ako pred vymenou rozvodova ten cudny zvuk samozrejme....stretol sa s niecim podobnym niekto? Este jedna otazka. Ked nie je auto v pohybe a skusim zoslapnut pedal na podlahu, cez viac ako 3000 ot/min. ma nepusti, ale ked jazdim, tych 3 000 viem prekrocit v pohode. Nevím co přesně to může být.Ale pokud je přeskočen zub na řemenu spíš by měl motor menší výkon.Vstřik by to mohl být ale to mi nesedí když píšeš že bez zátěže tě to nepustí přez 3000 otáček a při zatížení píšeš že to jde.Někde jsem tady četl že bývá problém u těchto motorů od určité doby výroby s jedním válcem a dokonce utržení ojnice od kliky.Ale to by asi by ti asi klepalo.Určitě dej vědět co to bylo.Držím palce. Jo ještě jsem si vzpoměl při přechodu 2500 až 3000 ovlivnění chodu ovlivňuje EGR ventil, který slouží k vracení spalin.U motoru BXE vyrobené v roce 2006 byla chyba odchylka na tomto ventilu která způsobovala škubání při zmíněném přechodu.Řešilo se to přehráním softwaru v řídící jednotce pak problémy ustaly.To ti odhalí jenom u autorizovaného servisu.Platí to jenom pro motor 1.9 77kW BXE rok výroby 2006. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ricardo1 Odesláno Květen 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 15, 2013 Vcera bola diagnostika, servisak predpokladal, ze to nie je nic vazne a odhadoval to na prasknute voditko ventilu, ale nakoniec je toho podstatne viac - poskodene voditka a vacka musi ist tiez nova. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Huba73 Odesláno Červenec 28, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2013 Ahoj uz to mas v poriadku?ja som teraz spozoroval nieco podobne.Od 2200 ako by zacal motor rezonovat ked je v zabere.Do 2200 ide super.Mam BXE 2006 1.9 tdi 77kw 4x4 Pri starte to zadimi Moze to byt to co u teba?dik za odpoved Jozef 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Červenec 31, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 Ahoj uz to mas v poriadku?ja som teraz spozoroval nieco podobne.Od 2200 ako by zacal motor rezonovat ked je v zabere.Do 2200 ide super.Mam BXE 2006 1.9 tdi 77kw 4x4 Pri starte to zadimi Moze to byt to co u teba?dik za odpoved Jozef Mam uplne stejne auto a stejny problem a jeste v tahu je motor hlucnej. Ja to tipuju na dvouhmotn. setrvacnik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Huba73 Odesláno Červenec 31, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 Jaaj no ked sa dari tak sa dari.no uvidime co ukaze cas.Dnes mi zas nesla klima.Pridal som teplotu na max pitom ubral na 19 stupnov a slape.Tak neviem co stym aby som zas nebol za blbeho v servise.:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Červenec 31, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 Jaaj no ked sa dari tak sa dari.no uvidime co ukaze cas.Dnes mi zas nesla klima.Pridal som teplotu na max pitom ubral na 19 stupnov a slape.Tak neviem co stym aby som zas nebol za blbeho v servise.:-) Tu klimu si nech hned zkontrolovat,aby si neznicil kompresor. U starsich OII je unik pres tu bilou zatku na chladici 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Srpen 30, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2013 Prosim vas nemate zdani co by zpusobovalo dunivej zvuk,kdyz je auto v tahu i kdyz se brzdi motorem.Myslel jsem ze odchazi dvouhmota,ale to prej ne. Ani v servisu nevi co to je BXE 2006 4x4 Jednoduse,kdyz jedu na petku po rovine pohoda,pridam plyn a hned to duni 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 Už je to tady hodněkrát řešený, stačí se podívat do 2,0 FSi převodovka 4x4 , je to pružný člen kardanu, podívej se do toho tématu, je tam i číslo dílu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Huba73 Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 Italik klima bola kontrolovana v serise a vsetko v poriadku aj napln. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 Už je to tady hodněkrát řešený, stačí se podívat do 2,0 FSi převodovka 4x4 , je to pružný člen kardanu, podívej se do toho tématu, je tam i číslo dílu. Tak jsem na to koukal KOTOUC KLOUBOVY S ANTIVIBRACNIM ZAVAZIM,ale mam najeto 140tis,to zas neni tak moc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Září 3, 2013 Sdílet Odesláno Září 3, 2013 se stačí podívat a uvidíš, že to tam měnil i ve 100tis, záleží kde se jedí, jinak tu byl borec a měl najeto 80tis a měl to v kaši. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Září 11, 2013 Sdílet Odesláno Září 11, 2013 Prosim te ,kdyz se to vymontuje,pozna se ,ze je to rozbity. Ona ta sranda stoji 7000kc,tak bych to nerad menil zbytecne.KOTOUC KLOUBOVY S ANTIVIBRACNIM ZAVAZIM 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Září 11, 2013 Sdílet Odesláno Září 11, 2013 no dá se sehnat i za levněji, jinak to poznat nejde, jen je ta guma spuchřelá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Září 15, 2013 Sdílet Odesláno Září 15, 2013 Prosim te ten kotouc,to je tzv. Hardy spojka? A je to zadni nebo predni? dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Září 15, 2013 Sdílet Odesláno Září 15, 2013 Nevím, jestli nečteš, nebo seš línej si to najít, když jsem napsal přesně kde to hledat, ale tohle už snad by mohlo jít, včetně nej ceny na netu. Samozřejmě že ta zadní http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/octavia-ii/motor-prevodovka/7301-kotouc-kloubovy-octavia-4x4.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Září 15, 2013 Sdílet Odesláno Září 15, 2013 Ja chtel jen vedet,jestli ten kotouc je hardy spojka,protoze na foru SkodaHome zase mluvi jen o hardy spojce,ale je to to sami. A jestli zadni jsem se ptal,protoze ty dunivy zvuky mi jdou zepredu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Září 16, 2013 Sdílet Odesláno Září 16, 2013 hele já nevím, prostě přečti si to téma, co a kdy to dělá, pokud to jde zepředu může to být něco jinýho, ale ono se to docela přenáší. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Září 20, 2013 Sdílet Odesláno Září 20, 2013 Prosim,potreboval bych vedet,jestli je to ten kotouc http://www.ebay.de/itm/1-x-Gelenk-Langswelle-hinten-FEBI-BILSTEIN-19526-AUDI-A3-TT-TT-Roadster-SEAT-VW-/380659365390?pt=DE_Autoteile&hash=item58a110f60e#vi-ilComp 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Září 20, 2013 Sdílet Odesláno Září 20, 2013 Tak já nevím člověče, vidíš na 1. pohled, že je to něco jinýho, navíc u toho odkazu je i supr cena, navíc i kdyby ho neměli, je tam číslo dílu,podel kterýho si to dohledáš, pasuje tam jen toto, nic jinýho, už nemám sílu, to dál rozvádět, nevymýšlej kraviny a kup to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Říjen 6, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2013 Tak jsem to koupil pres ten ebay z Italie. Vyslo to na 3500kc. Ve ctvrtek se to bude menit. Snad je to ono a prestane to hucet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Říjen 11, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 11, 2013 Tak jak uz jsem psal v plivarne,po rozebrani se zjistilo,ze mi poslali dil na OI. Takze se to zase slozilo,kardan promazali a svete div se,huceni prestalo. Nevim jestli je to promazanim kloubu nebo chladnym pocasim,ale nehuci to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 Tak jak uz jsem psal v plivarne,po rozebrani se zjistilo,ze mi poslali dil na OI. Takze se to zase slozilo,kardan promazali a svete div se,huceni prestalo. Nevim jestli je to promazanim kloubu nebo chladnym pocasim,ale nehuci to. Tak jsem ten kotouc nakonec vymenil a bylo to ono. Auto jede zas jak ma 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 neříkal jsem to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Washix Odesláno Červenec 15, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2015 Ahoj, mam ten isty problem. Pri prudkej akceleracii a brzdeni motorom na 5ke a 6tke ma motor znacne dunivy zvuk, ktory je dost neprijemny. Prejavuje sa to najma ak prudko zosliapnem plyn. Pri pomalom rozbiehani to je o cosi lepsie. Chcem sa opytat ci je mozne skontrolovat ten KLBOVY KOTUC S ANTIVIBRACNYM ZAVAZIM nejakym sposobom alebo je to nutne rozobrat a proste vymenit? Nasiel som na nete cenu cca 175 eur s oznacenim "nemecka prvovyroba". Aky je v tom rozdiel okrem ceny kedze inak to stoji cca 300 kila? http://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/1k0521307a-klbovy-kotuc-4x4-de-22812.html Mam O2 Combi 4x4 1.9TDI 77kW 190000km Vopred Vam vsetkym dakujem za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.