Jump to content

centrál 5tých dveří kombik OI

pavel71

Recommended Posts

mám tu takový poznatek delší dobu sem pozoroval že se mi občas nezavírá či neotvírá kufr tak sem standartně prolezl dráty v průchodce o.k. dále sem šel po motorku a jeho konektoru proběhla kontrola očištění přihnutí kontaktů na chvíli to dalo pokoj a pak zas problém tak sem vlezl do kapsy k levýmu zadnímu světlu vycvak a vydrbal příslušný konektor a říkám bude klid včera přítelkyně hlásí zas nejde otevřít kufr já dnes cvakl ovladačem a kufr otevřenej kapku sem se namích a šel hledat při zkoumání sem zaznamenal že se nechtěj otvírat i zadní dveře v pravo tak sem se dopálil a vyštípal konektor v kapse u levýho zadního světla a dráty sletoval do sebe a zaizoloval a ejhle zadní dveře začali otvírat a kufr taky navíc mám pocit že ty zámky cvakaj jak o život nejsou líný a sou o něco víc slyšet 1424.gif

konektor sem rozpitval a ty kontakty i s dráty byly pod tou umělou hmotou pěkně zoxidovaný a vyhnilí 36.gif

Obraz1145.jpg Obraz1146.jpg

Obraz1147.jpg Obraz1148.jpg

• 2 months later...

přidal bych ještě náký poznatky

v pátých dveřích je za přepážkou konektor který není na první pohled vidět a může působit také problémy -konektor vycvaknout kontakty očistit prostříknout

Obraz1494.jpg

no a pokud přijdete na to že je v háji samotný motorek a nechce se vám zrovna dávat drahý originál stačí v auto kelly zakoupit dvoudrátový uni motorek cca 112kč a ten s mírnou ůpravou v uchycení motorku namontovat

Obraz1497.jpg Obraz1498.jpg Obraz1499.jpg

• 3 years later...

Zdarec, mám přesně podobnej problém, jen jsem rozchodil zadní pravý dveře, ale ten kufr pořád nic. Celý jsem ho rozebral a vyčistil a promáznul a dal dokupy a stále nic. Mám r.v. 99 a nevím, kde mají patý dveře konektor, prolezl jsem to snad celý, ale už nevím, ale tuším, že to bude někde u pravých zadních dveří. Díkyza pomoc.

• 1 month later...

Jen přikládám foto, jak můžou vypadat dráty v průchodce po 15ti letech.

Výsledek? Nefunkční zamykání 5tých dveří, samovolné pouštění zadního stěrače, při puštěném výhřevu zadního okna samovolné pouštění předních stěračů. Nemluvě o občas spálených pojistkách.

Tohle doporučuju i preventivně prohlídnout, spolu s konektory v 5 tých dveřích a konektory v levé kapse kufru, kde hned vedle těch konektorů vede hadice ostřikovače se spojkou :wallbash:

post-4706-0-92068900-1487448738_thumb.jpg

Edited by otmen