_neo Odesláno Květen 18, 2013 Sdílet Odesláno Květen 18, 2013 Ahoj, zkoušel jsem to tu hledat ale nenašel jsem nic. Přestala mi svítit jedna xenonová výbojka na OI (rv 2003). Už jste to někdy někdo měnil a nebo se to musí svěřit autoservisu? Vím že se to mění vždy po dvou kusech taky jsem se koukal na ceny a na skoda-dily.cz to maji minimálně za litr ( http://www.skoda-dily.cz/eshop/n10445701-xenonova-vybojka-d2s.html ) a na internetu jsem výbojky se stejným označením i stejnými parametry našel i za 280kč ( http://www.xenonovevybojky.cz/xenonovevybojky/eshop/1-1-Xenonove-vybojky/22-2-Vybojky-D2S ) a taky jsem našel i za 150 kč ( http://www.hezkynakup.cz/43-d2s-original ).. je v tom nějaký rozdíl? A jaká se dává do OI 4300, 5000, 6000, 8000 K ?? JO a jakej je rozdíl mezi xenonama a bixenonama. Jak poznám co mám na autě .. Vyznáte se v tom někdo. když to tak po sobě čtu tak zlatej wartburg .. tam když praskla žárovka za 3 min bylo opraveno za 40kč :D Díky Karel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 18, 2013 Sdílet Odesláno Květen 18, 2013 (upraveno) ahoj Na octavii 1 bixenony určitě nemáš Já jsem výměnu dělal a je to pohoda i když doporučujou jít radši do servisu. Musíš celý světlo odpojit od elektriky odmontovat a vyndat.Pak odděláš ten zadní kryt světlometu a tím se dostaneš k elektronice.Tam už pak uvidíš i jednotlivý žárovky a výbojku a vyměníš co potřebuješ. Vše dělej radši v rukavicích(já měl gumový kvůli el.proudu-doporučují to) a s největší opatrností kvůli el. proudu.Je tam vysoký napětí,tak dávej bacha a hlavně na trafo ;) Výbojky jsem kupoval osram,který jsou kvalitní a jedna stála 1500 Kč.Já osobně bych nějaký za 500Kč tam nedával. S Těma Kelvinama (svítivostí) tam patří origo 4300K. Dávaj i 3000K .Víc bych nedával,protože 5000K a víc je spíš pro parádu,než na účel.3000 a 4500K se nejvíc rovná dennímu světlu a 5000 a víc svítí do modra na úkor viditelnosti,takže dobrej efekt,ale hůř vidíš ve tmě :D Tady máš téma o xenonech.Je to sice o Hid sadách,ale toho si nevšímej,protože to je údajema stejný,jen my máme originál xenony http://www.abouttuning.cz/clanky/rady-a-tipy/jak-na-xenony.html Upraveno Květen 18, 2013 uživatelem peakt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Květen 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 18, 2013 Dík za info, každopádně já nejsem zastánce kupování značkových věcí jen proto že ostatní tvrdí že je to o 100% lepší a ta cena skoro 8x vyšší si myslím že rozhodně neodpovídá tomu že by to bylo 8x lepší .. takže vyzkouším jedny z těch levnějších výbojek a dám vědět jaké jsou :) Skoro si dovolím tvrdit že budou svítit stejně jako ty značkový a vydrží přibližně stejně :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Květen 18, 2013 Sdílet Odesláno Květen 18, 2013 ano celý světlo musí ven sou tam samořezný torxi v podstatě na tom nic není poprvý kapku opruz když taháš světlo ven kapku překáží přední nárazník ale dnes už dělám obě světla do 20minut já kupoval za 500 philipsy a mám je tam už přez rok a svítěj pěkně 1500 za jednu se mi zdá nák hodně :( jinak dělám to bez rukavic povytáhnu světlo odpojim konektor a šup s ním na ponk sdělat zadní dekl a měníš co potřebuješ já třeba dal preventivně i nový parkovačky B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Květen 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 18, 2013 Dík i tobě za info .. už jsem se domluvil s kámošem (automechanik) že mi to udělá .. já jsem na tohle dřevák :) a ty nový parkovačky je dobrý nápad .. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Květen 19, 2013 Sdílet Odesláno Květen 19, 2013 (upraveno) peak jak te mohla kopnout elektrika když si měl světlo odpojene a cele venku :) jak řikaj kluci poprve to je celkem porod vadi tam naraznik a ostřiky, po druhe už ti to pujde od ruky. Výbojky origo jsou PHILIPS nebo OSRAM 4300K daj se senhnat kolem od 500 do 1400 zaleži jak umíš hledat :) pokud chceš ty lacne tak si je kup ale nedoporučoval bych je Upraveno Květen 19, 2013 uživatelem libor.kratas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 22, 2013 Sdílet Odesláno Květen 22, 2013 nekopla mě elektrika,jen jsem psal,jak doporučujou v dílenskej příručce hrabat se ve vnitřku(v rukavicích) Já když jsem se hrabal ve světle poprvé,tak jsem vypadal jako uklízečka amatérka-gumový růžový rukavice :smich: To bylo poprvé a teď už to dělám opatrně,ale ,,normálně,, :P Zrovna včera jsem měl xenon venku,protože jsem potřeboval kouknout na elektroniku a demontáž-,,kouknutí,,-montáž jsem dal za cca 10 minut B) S těma parkovačkama jsem dělal taky výměnu společně s výbojkou. Měl jsem sice jednu parkovačku prasklou,ale hlavně se mi nelíbila barva světla origo parkovaček.Je do žluta a u xenonů je to jako pěst na oko :pest: :D Koupil jsem si modrý,který po rozsvícení svítí krásně bíle a je to podobný s barvou světla výbojky B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Červen 29, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červen 29, 2013 Zdar, tak mam obě výbojky vyměněné ale stále ta jedna svítí, stejně jako předtím, jakoby do červena. Může to být problém v elektrice ve světle ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Červen 30, 2013 Sdílet Odesláno Červen 30, 2013 Nejsem vyloženě odborník,ale logicky mi to příjde,že je v háji trafo :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Červenec 1, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 1, 2013 předpokládám že to je to čemu se říká "ballast" ta kovová věcička zvenku zezadu na světlometu. Možná by stálo za to vyskoušet je prohodit a když bude načervenale svítit to druhé tak si objednat tenhle ballast novej .. Doufám že je lze beztrestně prohodit mezi sebou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Červenec 1, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2013 myslím že jo,že se dají prohodit,ale opatrně a možná radši počkej až Ti to prohození tady schválí někdo zkušenější. Jinak tam není podle mě nic jinýho mimo výbojky a trafa,co by to svícení do červena dělalo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Červenec 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Myslím že to prohodit půjde, koukal jsem po eshopech a nikde se nerozlišuje mezi pravým a levým :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 pujde jsou stejne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Srpen 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 2, 2013 Tak jsme vyměnily obě výbojky a pravé světlo stále svítí do červena tak jsem prohodil ty vysokonapěťové moduly mezi sebou (z pravého světla do levého a naopak viz foto) a stále svítí do červena to pravé světlo.. netušíte někdo čím by to ještě mohlo být ? Navíc jsem si z shopu objednal novej balast http://www.xenonylevne.cz/xenonylevne/eshop/4-1-Xenony-Prslusenstvi/0/5/340-Nahradni-starter-k-originalnim-xenonum-D2S-a-D2R ale je uplně jinej než to co tam je :D Má i jiný počet vstupních drátů (2) oproti tomu co tam je (3) K. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Srpen 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 3, 2013 jeste jsem kouknul do VAGu a ridici jednotka praveho svetla hlasi dve chyby 01344 Vybojka a 01345 zapalovaci modul pro vybojku, ale to se mi zda jako blbost protoze vybojky jsou nove a startery jsem vzajemne prohodil mezi levym a pravy svetlem a stejne to blbne. Vazne jste se s tim nikdo nikdy nepotkal ?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honz@ Odesláno Květen 1, 2014 Sdílet Odesláno Květen 1, 2014 Dořešil jsi to? popř kde sehnat balast? Po netu jsem našel jen ty na fabii - velký 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Květen 2, 2014 Sdílet Odesláno Květen 2, 2014 tak mi napadá co když je ta nová výbojka v háji ?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honz@ Odesláno Květen 5, 2014 Sdílet Odesláno Květen 5, 2014 tak mi napadá co když je ta nová výbojka v háji ?? vyzkouším taky, je divný že od začátku co auto mám blbne pravá strana, když to nesvítilo poprvý koupil jsem nový výbojky a byl klid. diagnostika ale hlásí 01345 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Květen 5, 2014 Sdílet Odesláno Květen 5, 2014 A zkoušel jsi prohodit řídící jednotku(trafo)? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pohodycka Odesláno Květen 29, 2014 Sdílet Odesláno Květen 29, 2014 A není možný že je něco s čočkou? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.