lumi Odesláno Květen 19, 2013 Sdílet Odesláno Květen 19, 2013 hosi zakladam toto tema pre tych co v tom nemaju jasno tak ako ja po precitani x clankov a for a po niekolkych radach od par ludi stale neviem ci liat aditiva(vif) do nafty. mam na mysli celorocne pouzivanie nie len na zimu. niektory tvrdia ze pridavat iny zasa ze nie. takze newem co spravit. jeden mechanik mi powedal ze do svojho passata dava aditivum a ze ma tichsi chod motora a lepsie starty.kamarad zase dal aditivum a odislo mu cerpadlo s filtrom (sice na peugeote ale aj tak) ja som vyvozil jednu flasku aditivu (castrol) a nespozoroval som ziadne zmeny. tak prosim o rady ci je lepsie dat do motora s CR aditivum alebo nie pripadne ake mate vyskusane a ake by ste neodporucali. vdaka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 20, 2013 Sdílet Odesláno Květen 20, 2013 Mas tu malo tem o aditivach!!!! kamarad zase dal aditivum a odislo mu cerpadlo s filtrom (sice na peugeote :lool: Este mi prezrad co odislo na filtry po pouziti aditiva :D A keby nedal aditivim tak to zvalite na co ZE ZLA NAFTA!!!! Davaj VIF cely rok. Moje hodnoty vstrekov cez vag 0,2 -0,2 0,1 0,0 Vif pouzivat uz niekolko rokov. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Květen 20, 2013 Sdílet Odesláno Květen 20, 2013 po 1001, na to neexistuje jednoznačná odpověď, někdo je zastánce a někdo je prostě odmítá záleží na tobě je všeobecně známo že v ČR tankujeme špatnou naftu takže za mě aditivum není na škodu, dále pak záleží co tankuješ, třeba taková verva už aditivovaná je pokud budeš ale tankovat nějakej shit tak to aditiva nezachrání to už se taky někdě řešilo že aditivem pomůžeš kvalitní naftě za mě třeba (EuroOil optimal diesel) ale pokud budeš kupovat špatnou naftu tak aditivem z ní dobrou neuděláš... záleží na tobě 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 20, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 20, 2013 prochy : upchalo mu palivovy filter na tom peugeote ;) a to hned ako nalialal nejaky vif do nadrze a vyjazdil cca polku nadrze. a aky vif odporucas ty?? header : tankujem na sk na slovnafte od kupy auta stale na tej istej benzinke. predtym som tam takisto tankoval benzin do mojho minuleho auta ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 20, 2013 Sdílet Odesláno Květen 20, 2013 Tak vifom to urcite nebolo upchatie filtra. A este k tomu ze vyjazdil polku nadrze. Vif sa zmiesa s palivom tak nemoze dojst k tomu ze ti upcha filter. A je to blbost ze vif upchava filter!!!! Cistim neriedenim VIFom sa cisti aj cerpadlo. Ja davam 3 vrchnaciky VIFU na plnu nadrz. Vif pouzivam LETNY+ZIMNY. cistenie cerpadla VIFOM. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 20, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 20, 2013 a ked budem dawat len jeden typ vifu co je v mojom pripade castrol tak je jedno ci je leto alebo zima?? pripadne neaky tvoj tip na konkretnu znacku vifu?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 21, 2013 Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 :lool::lool: Pleties tu hrusky a jablka!!!!!!!!!!! VIF je jedno aditivum a CASTROL je druhe aditivum!!!!!!!!!! Ja pouzivam VIF letny a VIF zimny!!! Aditiva ktore som JA vyskusal!!! Pouzivam len VIF!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Květen 21, 2013 Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 ja mal raz som problemy s motorom, nakoniec mechanik nasiel ze bolo spinave cidlo na vysokotlakom vedeni(auto za jazdy zdochlo a neslo uz nastartovat, alebo nenastartovalo ani na dvore). Dovtedy som neaditivoval. Po tejto skusenosti som kupil Liqui molly vyplachovac, po ktoreho pouziti motor nabral pekny pravidelny chod, a nasledne uz len aditivujem vifom. Vif je na samotne cistenie slaby palivovej sustavy slaby, a hlavne ho tam ide minimalne mnozstvo. Ten vyplachovac sa davkuje cela 0.5l flasticka na nadrz :) takze kto doteraz neaditivoval tak by som mu odporucil takuto ozdravnu kuru 10e za flasticku nie je vela, ja uvazujem ze to na jesen znova precistim, preventivne... http://www.mazeto.sk/product/sk/Liqui-Moly-Vyplachovac-Dieselmotorov-500ml 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 21, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 prochy : ta pardon nie je kazdy taky skuseny ako ty (neber to v zlom) vifom oznacujem vsetky aditiva preto pisem raz aditivum a raz vif. dakujem za upresnenie ako si bol spoko s tym castrolom?? ten isty co si dal na foto mam teraz ja ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 21, 2013 Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 Castrol som pouzil len na skusku. Roky pouzivam VIF a som spokojny aj moje trysky su spokojne a hlavne O.K.B)B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 21, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 vif je ten super diesel aditiv??? a kde sa da kupit?? v autodieloch alebo na pumpe?? a ako ho davkujes?? kedze ten castrol to ma dobre vyriesene s davkovanim ;) vdaka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Květen 21, 2013 Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 napriklad tuto :) alebo vo vacsom tuto Na pumpach je predrazeny... Na davkovanie som si kupil velku striekacku (150ml) a na nej 20cm festo hadicky :P , pre mna je to tak pohodlnejsie. 10ml aditiva / 10l paliva (na zimu davku zvysujem) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Květen 21, 2013 Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 to je ale sakra dobrej nápad..... to je jediný co mi na vifu tak nějak vadilo že jsem po několika použitích měl vif všude a z roukou to taky nejde dvakrát dolu.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 21, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 olisoft a na kolko to davkujes cez zimu??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petas.1 Odesláno Květen 21, 2013 Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 VIF se prodává se i s tím dávkovačem na vršku láhve. Vytlačíš si potřebné množství podle rysek, a naleješ to tam - s čistýma rukama.A dá se to pak i naplnit když si pak koupíš balení co nemá ten dávkovač. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Květen 21, 2013 Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 VIF predavaju v pollitrovych plechovkach s odmerkou vo viecku (musis to tam naliat), verziu s vytlacacou odmerkou som nevidel... Nevyhoda toho pollitroveho balenia je v tom, ze nikdy nevylejes vsetko a niekedy sa zle nalieva z tej odmerky do nadrze. Na zimu davam pri velkych mrazoch az do 2nasobku original davkovania. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 21, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 olisoft : mozem sa este spytat ty mas tiez 1.6 tdi??? a co sa tyka tej odmerky ten castrol to ma riesene celkom dobre ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Květen 21, 2013 Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 mrkni do mojho podpisu ;) mam 1.9TDi ano, castrol ma odmerku lepsiu, ale zasa doplnanie je podla mna zlozitejsie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petas.1 Odesláno Květen 21, 2013 Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 Tak ses málo díval,VIF existuje s tou výtlačnou odměrkou, kde máš rysky na pohodlné dávkování. Sám ho mám, a doplňuju z těch velkých balení . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 21, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 na mobilnej verzii mi podpis neukazuje ;) a to som si myslel ze do PD motorov vif az tak netreba :o petas : a aky pouzivas ty??? olisoft : na zimu davas skoro dva krat tolko a pouzivas zimny a letny??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 22, 2013 Sdílet Odesláno Květen 22, 2013 lumi: Aditivum treba davat do kazdej nafty. Nasa nafta ani ceska nie je moc kvalitna!!!!! Nezalezi od typu naftoveho motora . Napr: SDI,TDI, TDI-PD, CR,HDI,JTD,CDI, TDCI,CDTI,DCI Tak ses málo díval,VIF existuje s tou výtlačnou odměrkou, kde máš rysky na pohodlné dávkování. Sám ho mám, a doplňuju z těch velkých balení . VIF sa nevyraba s vytlacnou odmerkou.:lool: CHCEM vidiet fotku a tam napis ze VIF. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petas.1 Odesláno Květen 22, 2013 Sdílet Odesláno Květen 22, 2013 Používám celoročně zimní. Koupil jsem větší balení a doplňuju si tu flašku s tím dávkovačem .Myslím , že to je jedno jestli letní nebo zimní,ten zimní bude asi účinnější. Dával jsem ho deset roků do 1.9 TDI a teď co jsem přešel na TDI CR dávám to taky. Sice jsem měl z toho strach , protože tam píšou že se nesmí nic do tohoto motoru přilévat do nafty, ale na tech pumpách to tam stejně dávají do těch premiových/aditivovaných naft, hlavně Benzina, takže je to tam stejně. Rozdíl, jestli to tam je nebo neni v jízdích vlastnostech nevidím, že by to třeba nějak líp jelo. Jinak ,když jsem měl novou tu 1.9 ku, tak sem natankoval na jedné pumpě nějaký hajzl, nevím co to bylo, a auto smrdělo jako svině . byl jsem s tím v servisu , kde to poměřili (jestli neni kat. třeba v prdeli) a zjistilo se , že příčina je nekvalitní nafta. Díky tomu , že jsem to tam dával , se asi nestalo nic co by poškodilo motor. Jinými slovy , tím , že to tam bylo ,tak to z toho bordelu udělalo aspoň "špatnou" naftu a nic se nestalo horšího , než to , že to smrdělo a hulilo . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 22, 2013 Sdílet Odesláno Květen 22, 2013 Tak ses málo díval,VIF existuje s tou výtlačnou odměrkou, kde máš rysky na pohodlné dávkování. Sám ho mám, a doplňuju z těch velkých balení . VIF sa nevyraba s vytlacnou odmerkou.:lool: CHCEM vidiet fotku a tam napis ze VIF. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Květen 22, 2013 Sdílet Odesláno Květen 22, 2013 Nevím čemu se směješ ano vif se takhle dela ale je to jen na jednu nádrž přeci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest tomxass Odesláno Prosinec 17, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2016 Kupil som VIF na zimu. Mam ale natankovanu skoro plnu nadrz. Mozem to doliat teraz, alebo cakat kym vyjazdim, dolejem a natakujem? Vdaka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deepness Odesláno Prosinec 17, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2016 Ahoj, všude se píše prvně nalít a potom dotankovat, aby se Vif správně rozdělil... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Prosinec 17, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2016 Všude je kde? Když chceš řešit takovou pikačovinu tak zkus nalít do sklenice vodu do plna a pak do ní šťávu, jak se to bude promíchávat? Je to jen na tobě ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest tomxass Odesláno Prosinec 17, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2016 Cakal som odpoved nalej alebo pockaj :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Prosinec 17, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2016 Tak podle návodu, počkej. Nic ve zlým, ale až půjdeš čůrat ve stoje, tak zvedni prkýnko, po velký si vytři zadek atd. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.