Přejít na obsah

Parkovací asistent


Doporučené příspěvky

Zdravím nechci zakládat nové téma tak se zeptám tady.nevím jakou mám přesně jednotku na zadní parkováky,ale mám předfacelit.Budu dávat zadní FL parkováky (už je mám doma i s kabeláží) musí se měnit jednotka nebo stačí přepinovat ? Někde jsem četl že se to dá přepinovat.

 

Předem díky za odpověď

 

pokud máš v autě parkovák a budeš dávat jen jiný nárazník s FL čidlama, tak nic upravovat nemusíš, jen zapojíš svazek nárazníku do jednotky a funguješ

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Zdravím Vás. Měl bych dotaz. Chci si nechat dodělat zadní parkovací asistent na Octavia II 5/2007. Mám dobrou nabídku na koupi face i před face senzorů i s jednotkou a kabeláží. Na autě z výroby parkováky nebyly. Zadní nárazník mám facelift tak bych chtěl koupit i face parkováky. Nevíte zda při koupi FL budu muset ještě něco měnit? Nebo bude pro mě lepší si koupit senzory před FL?

Odkaz ke komentáři

Zakezi na tom, jake mas radio, pokud predFL a nehodlas menit, tak i predFL jednotku parkovaku. Sensory kup fl, jsou mensi a hezci. Pokud mas fl radio, tak kup komplet z fl. Jdnotky fl a predFL maji jinak zapojeni canu, takze vymena neni primo mozna. Pipat ale budou obe jednotky bez ohledu na radio.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za informace. Takže chápu to tak, že když koupím celý komplet face senzory se svazkem repráčkama a face jednotkou a budu mít gateway L ,P,Q,S,AA,AD tak mi pujdou zobrazit i na radiu. Pokud bych ale měl jinou starší gateway tak mi na ném radiu STREAM se to zobrazovat nebude ale zvukový signal senzoru bude fungovat?

Odkaz ke komentáři

Všechny face PDC jednotky jsou na CANu pohonu, PLA 1.0 nebo 1.5 potřebuje podporu od budíků, serva a ESP s G251 + oproti face PDC navíc přední dvě čidla v boku. PLA 2.0 potřebuje to samé(budíky a servo musí podporovat PLA 2.0) + ESP musí být určené pro G251 + nová čidla ABS na zadní nápravu pro PLA 2.0 + oproti PLA1.0 nebo 1.5 ještě boční zadní čidla v nárazníku.

Odkaz ke komentáři
Guest Mirek.Bk

Ahoj, doufám že jsem trefil správné téma. Mám OII, 10/2008 před FL, rádio STREAM MP3. Chtěl bych dodělat přední a zadní parkovací senzory aby fungovali se zobrazováním v rádiu. Je to možné ? Co je potřeba koupit na senzory a jednotku ? Je potřeba nějaké kódování ?

Stačí třeba tohle, je to originál na rádio ? http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=177

Díky za info.

Odkaz ke komentáři

tu sadu, co posílaš, tak je nekompletní, chybí centrální kabeláž, která je dost podstatná.

na 10/08 jdou dát FL senzory bezproblémů a budou zobrazovat i na streamu

hlavně FL senzory jsou prakticky bezporuchové oproti starým, do kterých rádo zatejká

kdyby, tak se ozvi

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zdravím, prostudoval jsem si to tady celé a chtěl bych si něco ujasnit. Mám OII MR2008 se zadníma parkovákama z výroby, rádio Stream. Plánuju do budoucna výměnu panelu climatronicu za FL a nové rádio, pravděpodobně Bolero. Zde jsem se dočetl jak vše zapojit apod., akorát si nejsem jistý výběrem FL RJ parkováků. Pokud bych chtěl jednotku jen pro zadní parkováky, tak je to nějaká specifická, nebo případně mohu použít jednotku pro přední+zadní a jen přední nezapojovat a mít tak možnost v budoucnu přední parkováky dodělat? Předpokládám, že to asi možné není že?

 

Pak jsem se zde dočetl, že existují FL RJ parkováků, které dokáží zobrazovat informace jak na Streamu, tak na nových rádiích. Asi bych rád volil tuto variantu, abych v předFL autě měl možnost zobrazovat parkovací informace na původním i novém rádiu. Jsou to tyto čísla, dle uživatele "milhausek": 1Z0919475, 1Z0919475B a dle uživatele "ferda25" tyto: 1Z0919475, 1Z0919475A.

 

Dokázal by mi tedy někdo objasnit, jestli budou zobrazovat informace všechny tři jednotky? A hlavně, které z těchto jednotek jsou pro kombinaci parkováků přední+zadní a které jsou samostatně jen pro zadní?

Odkaz ke komentáři

Děkuji moc za odpověď, aspoň už v tom mám jasno a vím po čem konkrétně koukat. Asi to nechám jen na zadních senzorech, ale v případě, že bych se nakonec rozhodl řešit i přední senzory, tak ta jednotka 1Z0919475A je předpokládám pro kombinaci přední+zadní, ta by pak také zvládla zobrazení na starém i novém rádiu?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...