mario33 Odesláno Květen 26, 2013 Sdílet Odesláno Květen 26, 2013 Zdravím sice nevím jestli to sem patří ale zkusím to.Mám na vás dotaz kde se dolejvá převodový olej u toho to typy?Prosím o nějaký obrázek a nějaký postup, Auto mám cca 15dnů a nejsem moc ještě zběhlí.Díky Dá se to dolít i přes náhon tachometru? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 27, 2013 Sdílet Odesláno Květen 27, 2013 Olej treba komplet vymenit a nie doliat!!! Vypustit stary olej a naliat novy. Dodrzat normu oleja VW 501.50. Nalievaci otvor je z boku prevodovky na lavej strane pri kolese. Imbus 17. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fenix Odesláno Květen 27, 2013 Sdílet Odesláno Květen 27, 2013 Mňa by skôr zaujímalo, prečo ho chceš dolievať ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Květen 27, 2013 Sdílet Odesláno Květen 27, 2013 žeby ho tam mal málo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Květen 27, 2013 Sdílet Odesláno Květen 27, 2013 Auto dej na špalky, u řidiče na převodovce je zepředu dolévací otvor a někde dole vypouštěcí. Vypustit, koupit 2l oleje. Doporučuju nějakou pěknou nálevku s hadicí či tak, já před nalévacím mám myslím trubku klimy nebo z čeho to je. Vypustit, odkapat. Nalét po okraj, jemně dotáhnout. Nastartovat, zařadit 1st, 2st (bez plynu, jen řadit a pouštět spojku, nechat točit). až po pětku. Potom znova dolét, zašpuntovat, hotovo. Já si to dělal pod dozorem mého servismana, měl moc práce :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mario33 Odesláno Květen 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 28, 2013 Jo na špalky to bych musel bydlet na vesnici abych je sehnal. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 28, 2013 Sdílet Odesláno Květen 28, 2013 Auto dej na špalky, u řidiče na převodovce je zepředu dolévací otvor a někde dole vypouštěcí. Vypustit, koupit 2l oleje. Doporučuju nějakou pěknou nálevku s hadicí či tak, já před nalévacím mám myslím trubku klimy nebo z čeho to je. Vypustit, odkapat. Nalét po okraj, jemně dotáhnout. Nastartovat, zařadit 1st, 2st (bez plynu, jen řadit a pouštět spojku, nechat točit). až po pětku. Potom znova dolét, zašpuntovat, hotovo. Já si to dělal pod dozorem mého servismana, měl moc práce :D Prevodovka na SDI ma nalievaci srob inde jak TDI. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Květen 28, 2013 Sdílet Odesláno Květen 28, 2013 Nevšiml jsem si sekce SDI .-)) tak pohledat, ale s tím řazením rychlostí bych to udělal stejně. Vešlo se tam pak dalších 0,2 - 0,3l. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mario33 Odesláno Květen 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 28, 2013 No a lidi kde to tedy je jak vypouštěcí tak dolejvací šroub? Bylo by možné sem dát fotky šroubů, kde se nacházejí.Díky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fenix Odesláno Květen 28, 2013 Sdílet Odesláno Květen 28, 2013 žeby ho tam mal málo Ako zistíš, že máš v prevodovke málo oleja ? Ak nejaký vytečie pri servisnom zásahu, tak je tu zbytočné sa baviť o nejakých dolievačkách, pretože vtedy sa má olejová náplň meniť celá...ale predpokladám, že servisný zásah to nebol žiadny, nakoľko je otázka položená ako to treba doliať a teda predpokladám, že nie je natoľko servisne zdatný, aby vykonával akýkoľvek vážnejší zásah...čiže ma dosť zaujíma akým spôsobom diagnostikoval málo oleja v prevodovke..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 29, 2013 Sdílet Odesláno Květen 29, 2013 No a lidi kde to tedy je jak vypouštěcí tak dolejvací šroub? Bylo by možné sem dát fotky šroubů, kde se nacházejí.Díky moc Odpoved MAS HORE!!! Kde sa nachadza nalievaci a vypustaci srob na SDI prevodovke.B) Treba zhodit koleso Lave predne. Demontovat podblatnik , A uz uvidis prevodovku a tam mas nalievaci srob-otvor -imbus 17!!! Vypustaci srob je na spodku prevodovka -imbus cislo 17. Olej v prevodovke sa da vymenit aj na parkovisku pred panelakom. Tu mas link jak sa meni olej v prevodovke. POZOR!!!! Nalievaci srob na SDI prevodovke je z boku pri kolese L.P. o tom som pisal hore!!!! LINK: http://www.skodaoctavia.cz/motornavody/vymenaOleje.htm :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.