Přejít na obsah

Volnoběh + škrtící klapka

Doporučené příspěvky

• o rok později...

Zdravím AEEčkaři...

Mám teď podobný problém, motor za studena startuje a jede normálně, jak se ohřeje tak po startu chcípne nebo skoro chcípne a zase jede, pak chvilku pocukává a po chvilce se ustálí a celkem pravidelně přede, po vytočení a puštění plynu se zase chvilku třepe a pak se zase chod ustálí

Klapka vyčištěna, uděláno základní nastavení, mám i nové svíčky a zkoušel jsem jiný rozdělovač a kabely, což taky nepomohlo.

Napadlo mě ještě odpojit čídlo teploty, po odpojení se motor chová jak má, což ale nechápu, jelikož na diagnostice teplotu ukazuje, na diagnostice žádná chyba, tedy byla tam lambda, kterou jsem smazal, ale už se neobjevila.

Ještě dodám, že za tepla jede taky normálně, jen ten volnoběh a starty jsou na houby...

Nemá někdo podobnou zkušenost ?

Díky za rady :)

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

,Romix95,toto jsou zajímavé závady,já to čidlo také odpojil a bylo to pořád stejné.Studený motor na brnknutí naskočí a hned otáčky jdou asi na 500 a pomalu se nedá rozjed,jde špatně přidat plyn,když se to chytne tak honem rozjed a auto jede normálně,má výkon prostě žádná chyba,dokud jsem nesundal nohu z plynu,pomalu by motor vypadl z auta co dělal.Po namontování jiné klapky je vše OK.Před tím jsem také měnil co se dalo,už mne z toho bolela hlava.Zkus si půjčit klapku,než koupíš jinou a vyzkoušej to.Ale jako první zkus ještě to čidlo,když ti to na odpojení jede,je levnější,než klapka,Držím palce

Odkaz ke komentáři

Tak záhada vyřešena, odešel mi vstřikovač na 4. válci, dnes už úplně, tak jsem dojel domů na 3 no dojel.. moc to nejelo ale dokodrcal jsem se domů :D přitom včera až na to chcípání to jelo normálně, jen v nízkých otáčkách se mu už moc nechtělo, ale asi ještě trošku vstřikoval :)

Nicméně diagnostika nic nepsala, asi proto že občas šel občas ne.

Jinak proč to neblblo po odpojení Lambdy a teplotního čidla je asi jasné, když se odpojí čidlo teploty nebo Lambda sonda, zvedne se délka vstřiku a utáhnout to i 3 vstřikovače, takže jsem nakonec rád že odešel úplně dřív, než se vyměnila lambda, klapka apod.... :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak včera mě potkal zase podobný problém, vynechávání na volno běh a tím i kolísání otáček, vynechavalo to i za jízdy pod plynem, tentokrát cívka ko, Byla ještě původní, rok 98, 233t. km, věděl jsem že je popraskaná už minimálně půl roku, ale fungovala, tak jsem ji neřešil :)

Koupena nová v nejbližším krámu, Tesla Blatná, Vyrobeno v Německu, tak snad vydrží.

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...