Přejít na obsah

koupě s motorem 2.0fsi?


Guest martin1972

Doporučené příspěvky

Guest martin1972

ahoj škodovkáři,chci koupit oktávku s motorem 2.0fsi,poradte,někde jsem četl že se má tankovat lepší 98oktanovej benzín?je to pravda?naftáka nechci,jezdi ročně asi 6000km,momentálně mám oktávku jedničkovou po faceliftu r.v.2001,1.6,74kw,chci ji prodat a koupit dvojkovou,nejde mi o rychlou jízdu ale když jedem na dovču jednou za rok naložený tak přeci jen ta 1.6 nic moc,no hlavně ta s motorem 2.0fsi má 110kw a 6-ti kvalt,tak mi napište kdo má zkušenost s tím dvoulitrem,jaká je tam spotřeba atd.předem díky a at vám škodovky šlapou!!!! :palec:

Odkaz ke komentáři

Čau spotřebu počítej tak průměr kolem 8litru na 100km ale zaleží hodně na stylu jízdy pokud nebudeš motor moc vytáčet a pojedeš někam dál tak se dostaneš i na 7 litrů ale když to sešlápneš a nebudeš koukat na spotřebu tak se budeš moct taky pohybovat za hranicí 10 litrů ale to už je fakt styl závodník :-). Tenhle motor je super jak je tichý a dá se řadit někde okolo 2 500 tisíce otáček takže šestku tam házím v 80 km za hodinu. A při tomhle stylu jízdy je ta 8 litrová spotřeba jo a to mám ještě čtyřkolku takže s náhonem na předek to bude třeba ještě mín. Pokud budeš mít ještě nějaký dotazy klidně se na mě obrať čau a přeji štastnou ruku při koupi.

 

Jo a můžeš tam lejt jak 98 tak 95. Dle servisu při používání 95ky dojde ke ztrátě výkonu a zvýší se spotřeba ale já jsem nic takovýho nezaznamenal takže to kombinuju natočím plnou 95 a pak 2krát až 3 krát dotankovávám 98 a pak zase od znova :-)

Odkaz ke komentáři

JJ..přesně tak...mám ji 2 roky a mám najeto 290000km a naprosto bez jediného problému...tankuju jen VERVU 100 nebo Maxxmotion 100 a průměrná spotřeba na 18" kolech 225/40 ... 7,4 ...dálnice s klimou do 140 km/h - 8l a na okrskách styl 55 km/h a 120 km/h se dostanu i na 6,6 l reálných!!!!

 

Dávám mu nej olej co 15000km a co 15000 i originál svíčky, filtry,...

 

Teď budu měnit jen vlnovec na výfuku - prdl...

 

Ale doporučuji!!!

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o měsíc později...

Taky mám možnost sehnat v rámci rodiny FSičko který má najeto pouze kolem 70TKm, auto jezdí jenom na N98 žádný huntování a pravidelný autorizovaný servis ikdyž to v dnešní době taky není žádná jistota . Teď to tady zvažujem a podle mého by to mohla bejt dobrá volba. Má někdo nějaké poznatky na co si dávat během provozu případně pozor ?

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři

Taky mám možnost sehnat v rámci rodiny FSičko který má najeto pouze kolem 70TKm, auto jezdí jenom na N98 žádný huntování a pravidelný autorizovaný servis ikdyž to v dnešní době taky není žádná jistota . Teď to tady zvažujem a podle mého by to mohla bejt dobrá volba. Má někdo nějaké poznatky na co si dávat během provozu případně pozor ?

 

Jdi do toho... já kupoval taky z rodiny, auto mělo 50 tkm, teď jsem na 80 tkm a naprostá spokojenost (a to jsem zarytej odpůrce Oktávek, páč je to tuctovka a má to každej... naštěstí né FSI :-))

 

Jinak dlouhodobě jezdím na NA95, tankuju Shell, Agip a Benzina. Jednou jsem v nouzi natankoval i nějakej "no-name" v Kunštátě (prej bývalá Benzina) a vše OK. Dlouhodobou spotřebu mám 7,7 a poslední dobu leju do benzínu adiutivum VIF. Čas od času kupím i NA98, třeba když není jiná možnost nebo stojí u LukOilu stejně jako NA95 na mnou preferovaných čerpačkách ;-)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravím chci koupit ojeté auto cca do 180 000 kc a rozhoduji se mezi WV passat 1.8 tsi nebo 2.0 fsi nebo O II stejné motorizace. Chci benzín protože nacukám ročně cca 10-15 000Km (hlavně mimo město)

 

Můžete poradit na co si u těchhle motorů dávat pozor či jestli je reálné koupit auto v relativně dobrým stavu v téhle cenové relaci. Mám jeste otázku jestli je lepší Automat nebo Manual (automat sem nikdy neměl).

Mám felicii takže skok do auta jako je uvedeno výše bude asi 100 kilometrový :). Před měsícem jsem se oženil a s manželkou plánujeme nějakou tu rodinu. Proto jsme se domluvili že koupíme už auto dražší (na naše poměry) a větší než je felícia.

PS: chtěl bych RS ale promě je to asi zbytečný :). co říkate třeba na tohle

 

http://auto.bazos.cz...OMBI-18-TSI.php

http://auto.bazos.cz...x-vybavaTOP.php

http://auto.bazos.cz...yborny-stav.php

http://auto.bazos.cz...a-II-20-FSI.php

 

neprahnu po bůhjaké výbavě a vím že i KM co jsou uvedeny nejsou v 90% pravdivé ale hlavně aby auto jezdilo a mělo aspoň klimu protože ve felícii člověk umírá v létě :) Díky za Rady Lukin

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...