Přejít na obsah

O1 RS oříšek

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny, jsem tu novy tak me prosim nekamenujte :)

Chci na zacatek upozornit ze posledni 4 mesice se ve volnem casu bavim procitanim for a problemu at uz s timto motorem, obecne vozy skoda a nebo i jinymi ktere maji podobne problemy... verte ze vetsinu veci co jsem opravil jsem nacetl a tak nezakladam snad zbytecne nove tema jelikoz tento problem jsem nikde nenasel...

Mam docela velky problem s autem. Chci jen napsat ze pred koupi tohoto auta jsem o autech atd nemel ani paru a ucim se spolu s timto vozem.

jde o Octavii RS 1.8t 132kw 2001 rok vyroby

Neco malo historie vozu-- koupeno cca 5 mesicu zpet v porsche plzen(kompletni historie servisu primo v skoda databazi najeto 315 tisic, cena 80 tisic), koupeno s problemem ztraty v tahu. na aute zpetne po koupi zjisteno spousty dalsich veci ktere nefunguji (napr- cd charger, do auta zatekalo stresnim oknem a spousty spousty veci. postupne jsem si vse opravil a nebo se na to jeste chystam ale to jsou detaily...) Problemy s tahem odstraneny vymenou vahy vzduchu(nebyla nova ale origo bosch byla) a vymena svicek. auto jelo nejaky tri tydne v pohode pak jsem zacal pozorovat zase mouchy a vypadky v tahu ale jine nez predtim spise polevovani v tahu... reseni- zkracene bylo prebrousene cislo a oznaceni motoru, nebyl tam katalyzator, tlaky ve valcich byli 8 ted nvm jednotku baru myslim.. coz je pry malo ma byt kolem 12-15 udajne... zjistilo se ze auto je chiple... po odstaraneni chipu auto sice horsi kroutici moment a vykon ale jelo bez dir v zatahu... stejne... nemel jsem na to nervy a chtel jsem jistotu tak jsem koupil novy motor... po vymontovani se jeste zjistilo ze v aute je uplne jiny intercooler nez tam byt ma...

(jeste dodatek stary motor spise tedy hadice asi nekde nedrzeli podtlak jelikoz mi mizel... rano byla tvrda brzda... myslel jsem ze to bylo posilovacem ale novy motor ji tvrdou nema ani po nekolika dnech) - zpetne mozna tamten stary motor byl lepsi... si myslim jestli ztracel podtlak nekde byla asi hadice v haji, koupit novou vahu a mozna by jel mnohem lepe...

novy AUQ

najeto 150 tisic cca

s turbem se vsim... + i katalyzator vim ze upravci tohle vse vyndavaj kvuli vykonu ale ja chtel mit auto v takovem stavu jakem ma byt...

na motoru se delali rozvody, menil olej a filtr a dala se komplet nova spojka + olej v prevodovce

chvili jezdilo v poho pak zacalo cukat polevovat v tahu atd... na diagnostice bylo "pokles tlaku mezi turbem a sktrtici klapkou"

prolezl jsem vsechny hadice na ktere jsme videl a mohl je prohmatat, kompresorem jsem profukoval veskere cidla, hadice, lambdy kvuli prisavani vzduchu nebo tak co jsme taky cetl... hodnoty jako otacky atd se ani nehnuli takze jsem si rekl ze asi ok... nakonec u mechanika mi snazil resetovat klapku to neslo... rikal ze bude treba vycistit... nebo bude ko... vycistil jsem ji udelal se reset a chyba zmizla... auto jelo, bud jelo a nebo spise jen lepe nez se zasvinenou klapkou a ted nejede nebo se mi to podle mechaniku zda...

takze diagnostika je cista, spotreba kdyz jezdim lehka noha tak kolem 8 litru, volnobeh mi kolisa podle vagu nebo appky v rozmezi cca 720-800 coz mi neprijde dobre a ted k problemum

1) zda se mi ze auto nekdy tahne lepe nez jindy(nejedna se mi o vykon ale spise kroutici moment o otacky kolem 1500-3000 cca)... nekdy se mi zda ze pri mensim mnozstvi plynu tahne lepe sice s vetsi spotrebou(aktualni) ale tahne a nekdy i kdyz dam plnej tak netahne tak jako kdyz to tahne... podle mechaniku se mi to zda... ale nvm kdyz s tim jezdim myslim ze ten rozdil poznam

zacal jsem to pozorovat hlavne kdyz nastartuju tak chvili to tahne a pak to jakoby polevy jak kdyby mi o ctvrtinu ubyl kroutici moment... jediny co me napadlo je jestli tam neni nejaky sytic nebo neco co se pak vzdy vypne a tak se mi na chvili zda ze auto tahne lepe...

a nebo jestli to neni nouzovy rezim ale motor i pak dale se da vytacet atd... takze asi ne...

jak postupovat?

chci vymenit co nejdrive palivovy a vzduchovy filtr a taky uplne novou vahu... a zmerit tlaky

nic vic me nenapada mozna ze origo mapy rs co mi tam nahral byli vadne? nebo je vadna RJ jelikoz nekdy proste jede a nekdy ne ale jak to poznat?...

bud se mi to vazne zda a nebo nvm , dva dny zpet jsem stal na stopce(motor uz byl delsi dobu v provozu) a pri rozjezdu mi auto tak zatahlo ze i kdyz ted dam 1 a plnej tak se mi zda ze tak netahne... hlavne se mi taky zda ze kdyz to jakoby takhne jak rikam tak to auto ma v tahu i jinej zvuk...

taky kdyz dam 1 plnej aktualni potreba je 52 litru, zaradim 2 plnej 52 litru, tri plnej a uz 52 litru neni ale jen asi 45 jako kdyby netahl nebo nvm mozna to tak byt ma... kdyz dam napr za 1 trochu se rozjedu a dam 2 a plnej tak se na aktualni 52 taky nedostanu ale jen taky tech cca 40-45 jak kdyby nvm to nemelo ten tah a nerekne si to o vic paliva nvm

asi jedine na brzdu abych uveril ze je tam ten kroutici moment co tam byt ma...

2) problem dva mozna souvisi...

tlak turba podle aplikace torque pro android... ano nekteri reknou ze to presne neni ale ja si myslim ze by melo... tam prece musi byt senzor ktery to rika RJ kolik je tlak a z toho senzoru to bere i ta aplikace... takze pokud keca aplikace keca i senzor a tak RJ asi dostava spatny info.

celt jsem ze AGU ma tlacit 0.7b minimalne... nekdo pise i 0,9b v zakladu... AUQ urco nebude tlacit mene... spis vice problem je ze podle app kdyz dam jedna plnej vzroste na 0.7b a pak docela rychle klesa na 0.4b... kdyz radim vyse treba na trojku pri plnym plynu turbo tlaci 0.4b to same kdyz jedu na trojku kolem 2000ot a dam plnej, turbo se dostane na 0.6b a docela rychle klesa na 0.4b... nvm jestli to je nebo neni normalni...

takhle funguje ta appka... http://www.youtube.com/watch?v=NXBf9oQFoFc neni to moje video... ale ukazuje rekl bych stejne jak budik sice se zpozdenim... ale ukazuje

3) v programu vag je v skupine 015 tusim "rozpoznani vypadku horeni" treti valec mi behem minuty na volnobeh cca 7-10x napise vypadek nekdy i vicekrat naposled 22x ... motor celkove je dos hlucny rekl bych ... vzdy kdyz napise vypadek tak sebou cukne trochu ale neni to jako kdyz napr odpojim civku to motor zacne vylozene kulhat na tri valce a ukaze se chyba na diagnostice... tady zadna chyba neni a je to takovy pocuknuti...

menil jsem svicky, prohazoval jsem civky... nic nepomohlo, nasel jsem tez neco o zapalovacim modulu na air boxu ale ten ja tam nemam

proste svicky, civky a dal nic... napdala me tez jen zase ridici jednotka jestli neni v haji nebo vstrik jinak nevim co by vypadek horeni mohlo zpusobovat.

4) kolem auta spise nekde u ridice je citit benzin... nvm naprosto cim by to mohlo byt... vetsinou kdyz nastartuju...

neni to zevnitr auta jen to z venku ale nejde to od vyfuku... ani to neni citit v motorovym prostoru...

5) pri vetsi zatezi motoru (vytaceni) jde zpatecka pres zuby, a celkove razeni je ztizene ... podle me tam dali spatnej olej rikal neco GL 5 nebo co a ja cetl ze tam ma byt ctyrka... kazdopadne napadlo me jestli neni mozne ze spojka je v haji a proto treba neni ani ten vykon jak rikam v bode jedna treba napalena nebo ja nvm ...

zaver:

nevim co s tim delat... vymenit cidla? palivove cerpadlo? N75? Blow off? lambdy? vycitit egr(udajne tam neni primo egr ale nejaky kombinovany ventil pro sekundarni vzduch a vyfukovy plyny)? diagnostika je cista proste nvm.

dekuji kazdemu kdo se mnou ztrati nejaky cas a byl by ochoten mi poradit

Odkaz ke komentáři

tak k problemu cislo tri... dnes jsem vymenil vstrik z valce 3 na valec dva a ve vavgu uz to ukazuje ze vynechava valec dva takze mam asi v haji vstrik...

kazdopadne mohl by mi prosim nekdo poradit jaky je rozdil mezi timto

http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/026906283h-magneticky-ventil-1-8-oe-11373.html

a timto

http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/06a906283e-magneticky-ventil-1-8t-110kw-132kw-oe-14221.html

oba pisou ze jsou pro 1.8t 132kw auq... to jsou oba n75 ? ja osobne mam v aute ten druhy...

dekuji

Odkaz ke komentáři

jo to je ono to co tam mam... diky moc

no co se me tyce dnes se merily tlaky valcu a meli vsecky 12.5 baru a treti mel 12 ... coz nvmm no pry to nemam resit mi rekli ze to je dobry... takze co se motoru jako takoveho tyce tak asi dobry... jen ty vstriky by asi chtelo koupit novy... jeden stoji 1800 cca origo co jsem nasel... takze ted se prave budu zamerovat na turbo... chci zkusit vymenit ty ventily n75, blow off atd... a pokud nic tak asi turbo... ma najeto 150 tisic + takze asi taky nic moc uz nvm...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

AHoj,

mam temer stejny problem mam RS01 rok 2001 AUQ, auto nejede tak jak ma, nema plny vykon, pri seslapnuti plynu od 3000 vse temer v pohode na rychl.stupen 1,2,3.. i kdyz to neni ten vykon co by mela mit. PRI PRIDANI A NASLEDNEM MIRNEM SUNDANI NOHY Z PLYNU AUTO CUKNE. Take jak psal zakladatel teto diskuze je u auta citit benzin. kdyz auto jede do kopce tak slysim jak si piska turbina ale zaroven od motoru jde slyset jeste syceni jakoby ten tlak nekam odchazel.

Na aute se menili civky a svicky, KOMPLETNE VYMENENE ODVETRAVACI HADICE a BOV ventil, byl zkontrolovany cooler, vaha vzduchu, klapka a byli promerene vselijake cidla a snimace a stale auto cuka a nejede.

MAM TRI NAPADY PROTOZE JINAK UZ OPRAVDU NEVIM

1. MOHLI SE VYMAZAT UDAJE Z RIDICI JEDNOTKY A AUTO TED NEVI PORADNE CO MA DELAT??

2. JE MOZNE ZE BY MOHLI BYT PRASKLE SVODY-MELO BY TO VLIV??

3. je to uz dyl ale PC mi nahladil SPINAC SPOJKOVEHO PEDALU..

pomozte mi prosim nektere veci vyloucit nebo si o tomto problemu vymenit par nazoru, moc dekuji.

Odkaz ke komentáři

vyfukovy system mate tesny chalani? aj ked jopol asi hej kedze tam premeral uz aj tlak v pneumatikach jak som to tak cital :D

ja mam 1.8T 20v 110kw AUM (nie RS)

a dlhsiu dobu som mal odrhnutu znacnu cast pletenca/vlnovca medzi katalyzatorom a turbom...

raz som siel po rovnej ceste asi 70, a auto zacalo stracat vykon a blikala mi kontrolka motora, no zvuk to malo jak autobus, auto bolo este k tomu aj v nudzovom rezime... nejak som s tym autobusom prisiel domov, nasiel som obrovsku dieru v tom pletenci, napojil na VAG a vypisal ze valec 3 vypadava zapalovani... povedal som si ze najprv sa spravi vyfukovy system potom budem riesit motor, vyfuk bol tesny, isiel som sa previest, motor siel v pohode, ale len chvilku, potom zase blikala kontrolka, tak som prehodil cievky medzi 2 a 3 valcom.. vag vypisal valec 2, tak som vymenil cievku a auto slape lepsie jak predtym...

chcel som tym povedat, ze ta cievka odisla davno po tom ako som mal dieru vo vyfuku a auto malo vtedy citelne nizsi vykon a kedze cievka kym fungovala tak nevypadavala len obcas.. takze mi jedine vychadza ze to bolo koli netesnosti toho vyfuku... :/

skus nastartovat, daj si gumene rukavice a zapchaj poriadne vyfuk... ked to neudrzis tak je to OK ked to udrzis chce to vtedy druheho co hlada dieru :D

// jááj, a to co si pisal ze ti vyhodilo chybu ze pokles tlaku medzi klapkou a turbom, kupil som VAG, (mam len lacny zaklad stalo ma to 5€ z ebayu a trochu googlenia VAGu :D)

ale na sken motora, resetovanie airbagov pri rozoberani staci :D no, ked som ho kupil skenoval som vsetko co sa dalo, ziadne chyby... potom som mu po par dnoch nalozil na obmedzovac (otacky) a o dalsich par dni som ho skenoval a bola tam ta chyba.. resetoval som ju a odvtedy sa neukazala... ono to skorej len zblblo koli tomu ze dostalo tak cez hubu to auto... :/ neviem

Odkaz ke komentáři

ja mam tesny vyfokovy svody... jsem zkousel... civky, svicky ok... tlaky na valcich ok, dva vstriky trochu zlobi planuji koupit vsechny nove... casem ale to podle me nedelalo ten zasadni problem... menil jsem vzduchovy a palivovy filtr... jeste se chystam merit tlak paliva a koupit novou vahu vzduchu + ventil n75, deceleracni velntil a regulator tlaku... ale stala se mi hodne zajimava vec... VAG je normal porad cisty... ale stalo se mi to ze prasknul chladic tak jsme ho menili a nvm jestli primo od te doby nebo asi dva dny predtim jsem menil ten palivovy filtr ale auto tahne lepe... je jasne ze to nemohlo byt chladicem ale byla strasne dlouho odpojena baterka tak sem si rikal jestli se nemohlo neco resnout v Ridici jednotce... dokonce i turbo mi ted na 1 plnej skoci na chvili na 1.2b ... kdysy kolem 0.8... a pak padlo na kazdy kvalt na plnej na 0.4 a ted tlaci porad 0.6... nevim jak je to mozne... jeste budu zkoumat dal

jinak k tomu RS01 AUQ... tak to nevim clovece pokud jsi menil i vahu... byla nova? a pokud je neco slyset od motoru jakoby uchazelo nemas nekde prasknuty ty hadice co vedou k turbu? jinak zaklad je asi zkuzit to dat na VAG(diagnostiku) a pak jestli nic tak nevim... ja zkousel zacpat nakonci vyfuk hadrem a poslouchat jestli nikde neutika... tak jsme zjistil ze je tesny... jinak take me uz napadlo ze by to mohlo byt Ridici jednotkou ale jak to zjistit nevim... nebo jeste ven sktrici klapku a vicistit... taky mi to delalo problem a cukalo to kvuli tomu... urcite bych zacal diagnostikou

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

uz jsem z toho mimo... po ty vymene chladice... a palivoveho filtru se mi zdalo ze to jede uz ok... ale stejne mi to nedalo... koupil jsem n75, deceleracni ventil(original blow off) a nejaky ten regulator tlaku... alespon tak se to jmenuje na netu... dnes sem to vse zapojil... a auto v tahu polevuje... uz to nechapu... koupim nove dily a zacne mi to delat nove problemy...

Odkaz ke komentáři

No tak jsem chtel vratit zpet stare ventily po jednom abych vyzkousel co to dela... a delal to hned prvni... n75... takze blow off a ten regulator no problema... ale kdyz tam dam stary n75 tak auto tahne v pohode konstantne... a kdyz ten novy tak tahne a parkrat jakoby nvm polevi trosku... jinak jsem tam dnes dal novou vahu vzduchu od bosche a novy cidlo teploty chladici kapaliny... v zasade bez zmeny... takze ted nechapu proc s novou n75 je tam to male poleveni v tahu... i kdyz mozna nvm s tim novym to tahne lepe jen je tam ta mala prodleva... vag bez chyb... takze jsem vymenil v zasade vse uz... uz me ceka jen zmerit tlak paliva a nove vstriky... jinak ted se mi zda ze to jede ok... az na to male poleveni v tahu

Odkaz ke komentáři

tak je to definitivne ta nova n75... ani nova vaha vzduchu nepomohla ... proste v tahu to na chvili prestane tlacit(turbo) dnes jsem to zkousel projet , udelal jsem logy... se starym a novym ventilem... kdyz je tam novej tlaci to vice... turbo jede az na 1800mbaru se starym na 1700... a zda se mi ze ten starej to dela taky ale neni ten ubytek tahu tak citit... takze mozna ze by to bylo normalni? je to oventil regulace tlaku turba... co kdyz tedy natlakuje moc a potom prestane...? ovsem kdyz se prefoukne tak se otevira westgate ne? takze by nemelo prestat tlacit... nvm ... pokud nekdo rozumite logum... mohl by se na to nekdo podivat? ale musim je nekam nahrat... pac tady mi to nejde... pry nejsem opravnen ...

tady je log noveho ventilu...

http://uloz.to/xWUga9Td/novy-ventil-csv

tady stareho

http://uloz.to/x1TPCatg/stary-ventil-csv

jinak jak jsem to meril... vzdy na stejne silnici ve stejnem useku od stejne znacky cca od 1500 otacek... na dvojku a plnej plyn az na podlahu do max otacek.... pak motorem nechat spadnout a preradit na trojku a od cca 2000 ot plnej plyn do max... pak jsem jen parkrat este zkousel protocit trojku... ten popisovanej vypadek nebo co to je... dira v tahu proste je kolem cca asi tech 3000 ot... podle me podle toho grafu to tak vypada... u novyho ventilu je 1800mb a pak to prudce klesne,,, tj podle me ono... jinak jediny zaznamenatelny rozdil je a coz nevim co znamena... ze ten ventil v diagnostice je nejake "boost duty cycle" tak se starym od tech cca 3000ot je to porad kolem 60-70% a s novym to je 40-50% ... ale nvm co to znamena.... takze...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

tak jsem logoval 115ku na stejnym useku jako posledne ty logy... se stejenym systemem jizdy na dvojku na cca 1500ot plnej plyn...

http://uloz.to/xo6mfv7K/115-novy-ventil-csv

nejsem znalec ale podle toho co vidim tak bych rekl ze kolem tech 1600 ot kdy pozaduje jednotka nejakych 1320 a skutecny je 1010, 1800ot jednotka chce 1640 skutecny je 1100 by nemuselo nutne znamenat neco spatne ne? pac je to na benzin jeste v dost nizkych otackach... takze jednotka chce asi co nejvice pac mam plyn na podlaze ale fyzicky to tam treba neni mozne natlacit pac nejsem v otackach tudis ani turbo neni tolik roztocene? potom je zajimave spis to kdy se skutecny tlak dostane na 1890 ale jednotka chce 1700... a pak se to nejspise zreguluje asi a proto ten ubytek tahu asi ne ?

otazka je proc a co stim ? nemuze byt nejak poskozena ridici jednotka? pac u toho predchoziho motoru tam byl chip a ocividne nebyl moc kvalitni... nemohlo to zanechat nejakou stopku na jednotce?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravim vsechny, jsem tu novy tak me prosim nekamenujte :)

Chci na zacatek upozornit ze posledni 4 mesice se ve volnem casu bavim procitanim for a problemu at uz s timto motorem, obecne vozy skoda a nebo i jinymi ktere maji podobne problemy... verte ze vetsinu veci co jsem opravil jsem nacetl a tak nezakladam snad zbytecne nove tema jelikoz tento problem jsem nikde nenasel...

Mam docela velky problem s autem. Chci jen napsat ze pred koupi tohoto auta jsem o autech atd nemel ani paru a ucim se spolu s timto vozem.

jde o Octavii RS 1.8t 132kw 2001 rok vyroby

Neco malo historie vozu-- koupeno cca 5 mesicu zpet v porsche plzen(kompletni historie servisu primo v skoda databazi najeto 315 tisic, cena 80 tisic), koupeno s problemem ztraty v tahu. na aute zpetne po koupi zjisteno spousty dalsich veci ktere nefunguji (napr- cd charger, do auta zatekalo stresnim oknem a spousty spousty veci. postupne jsem si vse opravil a nebo se na to jeste chystam ale to jsou detaily...) Problemy s tahem odstraneny vymenou vahy vzduchu(nebyla nova ale origo bosch byla) a vymena svicek. auto jelo nejaky tri tydne v pohode pak jsem zacal pozorovat zase mouchy a vypadky v tahu ale jine nez predtim spise polevovani v tahu... reseni- zkracene bylo prebrousene cislo a oznaceni motoru, nebyl tam katalyzator, tlaky ve valcich byli 8 ted nvm jednotku baru myslim.. coz je pry malo ma byt kolem 12-15 udajne... zjistilo se ze auto je chiple... po odstaraneni chipu auto sice horsi kroutici moment a vykon ale jelo bez dir v zatahu... stejne... nemel jsem na to nervy a chtel jsem jistotu tak jsem koupil novy motor... po vymontovani se jeste zjistilo ze v aute je uplne jiny intercooler nez tam byt ma...

(jeste dodatek stary motor spise tedy hadice asi nekde nedrzeli podtlak jelikoz mi mizel... rano byla tvrda brzda... myslel jsem ze to bylo posilovacem ale novy motor ji tvrdou nema ani po nekolika dnech) - zpetne mozna tamten stary motor byl lepsi... si myslim jestli ztracel podtlak nekde byla asi hadice v haji, koupit novou vahu a mozna by jel mnohem lepe...

novy AUQ

najeto 150 tisic cca

s turbem se vsim... + i katalyzator vim ze upravci tohle vse vyndavaj kvuli vykonu ale ja chtel mit auto v takovem stavu jakem ma byt...

na motoru se delali rozvody, menil olej a filtr a dala se komplet nova spojka + olej v prevodovce

chvili jezdilo v poho pak zacalo cukat polevovat v tahu atd... na diagnostice bylo "pokles tlaku mezi turbem a sktrtici klapkou"

prolezl jsem vsechny hadice na ktere jsme videl a mohl je prohmatat, kompresorem jsem profukoval veskere cidla, hadice, lambdy kvuli prisavani vzduchu nebo tak co jsme taky cetl... hodnoty jako otacky atd se ani nehnuli takze jsem si rekl ze asi ok... nakonec u mechanika mi snazil resetovat klapku to neslo... rikal ze bude treba vycistit... nebo bude ko... vycistil jsem ji udelal se reset a chyba zmizla... auto jelo, bud jelo a nebo spise jen lepe nez se zasvinenou klapkou a ted nejede nebo se mi to podle mechaniku zda...

takze diagnostika je cista, spotreba kdyz jezdim lehka noha tak kolem 8 litru, volnobeh mi kolisa podle vagu nebo appky v rozmezi cca 720-800 coz mi neprijde dobre a ted k problemum

1) zda se mi ze auto nekdy tahne lepe nez jindy(nejedna se mi o vykon ale spise kroutici moment o otacky kolem 1500-3000 cca)... nekdy se mi zda ze pri mensim mnozstvi plynu tahne lepe sice s vetsi spotrebou(aktualni) ale tahne a nekdy i kdyz dam plnej tak netahne tak jako kdyz to tahne... podle mechaniku se mi to zda... ale nvm kdyz s tim jezdim myslim ze ten rozdil poznam

zacal jsem to pozorovat hlavne kdyz nastartuju tak chvili to tahne a pak to jakoby polevy jak kdyby mi o ctvrtinu ubyl kroutici moment... jediny co me napadlo je jestli tam neni nejaky sytic nebo neco co se pak vzdy vypne a tak se mi na chvili zda ze auto tahne lepe...

a nebo jestli to neni nouzovy rezim ale motor i pak dale se da vytacet atd... takze asi ne...

jak postupovat?

chci vymenit co nejdrive palivovy a vzduchovy filtr a taky uplne novou vahu... a zmerit tlaky

nic vic me nenapada mozna ze origo mapy rs co mi tam nahral byli vadne? nebo je vadna RJ jelikoz nekdy proste jede a nekdy ne ale jak to poznat?...

bud se mi to vazne zda a nebo nvm , dva dny zpet jsem stal na stopce(motor uz byl delsi dobu v provozu) a pri rozjezdu mi auto tak zatahlo ze i kdyz ted dam 1 a plnej tak se mi zda ze tak netahne... hlavne se mi taky zda ze kdyz to jakoby takhne jak rikam tak to auto ma v tahu i jinej zvuk...

taky kdyz dam 1 plnej aktualni potreba je 52 litru, zaradim 2 plnej 52 litru, tri plnej a uz 52 litru neni ale jen asi 45 jako kdyby netahl nebo nvm mozna to tak byt ma... kdyz dam napr za 1 trochu se rozjedu a dam 2 a plnej tak se na aktualni 52 taky nedostanu ale jen taky tech cca 40-45 jak kdyby nvm to nemelo ten tah a nerekne si to o vic paliva nvm

asi jedine na brzdu abych uveril ze je tam ten kroutici moment co tam byt ma...

2) problem dva mozna souvisi...

tlak turba podle aplikace torque pro android... ano nekteri reknou ze to presne neni ale ja si myslim ze by melo... tam prece musi byt senzor ktery to rika RJ kolik je tlak a z toho senzoru to bere i ta aplikace... takze pokud keca aplikace keca i senzor a tak RJ asi dostava spatny info.

celt jsem ze AGU ma tlacit 0.7b minimalne... nekdo pise i 0,9b v zakladu... AUQ urco nebude tlacit mene... spis vice problem je ze podle app kdyz dam jedna plnej vzroste na 0.7b a pak docela rychle klesa na 0.4b... kdyz radim vyse treba na trojku pri plnym plynu turbo tlaci 0.4b to same kdyz jedu na trojku kolem 2000ot a dam plnej, turbo se dostane na 0.6b a docela rychle klesa na 0.4b... nvm jestli to je nebo neni normalni...

takhle funguje ta appka... http://www.youtube.com/watch?v=NXBf9oQFoFc neni to moje video... ale ukazuje rekl bych stejne jak budik sice se zpozdenim... ale ukazuje

3) v programu vag je v skupine 015 tusim "rozpoznani vypadku horeni" treti valec mi behem minuty na volnobeh cca 7-10x napise vypadek nekdy i vicekrat naposled 22x ... motor celkove je dos hlucny rekl bych ... vzdy kdyz napise vypadek tak sebou cukne trochu ale neni to jako kdyz napr odpojim civku to motor zacne vylozene kulhat na tri valce a ukaze se chyba na diagnostice... tady zadna chyba neni a je to takovy pocuknuti...

menil jsem svicky, prohazoval jsem civky... nic nepomohlo, nasel jsem tez neco o zapalovacim modulu na air boxu ale ten ja tam nemam

proste svicky, civky a dal nic... napdala me tez jen zase ridici jednotka jestli neni v haji nebo vstrik jinak nevim co by vypadek horeni mohlo zpusobovat.

4) kolem auta spise nekde u ridice je citit benzin... nvm naprosto cim by to mohlo byt... vetsinou kdyz nastartuju...

neni to zevnitr auta jen to z venku ale nejde to od vyfuku... ani to neni citit v motorovym prostoru...

5) pri vetsi zatezi motoru (vytaceni) jde zpatecka pres zuby, a celkove razeni je ztizene ... podle me tam dali spatnej olej rikal neco GL 5 nebo co a ja cetl ze tam ma byt ctyrka... kazdopadne napadlo me jestli neni mozne ze spojka je v haji a proto treba neni ani ten vykon jak rikam v bode jedna treba napalena nebo ja nvm ...

zaver:

nevim co s tim delat... vymenit cidla? palivove cerpadlo? N75? Blow off? lambdy? vycitit egr(udajne tam neni primo egr ale nejaky kombinovany ventil pro sekundarni vzduch a vyfukovy plyny)? diagnostika je cista proste nvm.

dekuji kazdemu kdo se mnou ztrati nejaky cas a byl by ochoten mi poradit

Ahoj, taky jsem relativne cerstvym majitelem O1 RS 2003. Auto jsem kupoval s vedomim, ze ma nejake mouchy a proto stoji min, nez obdobne. Nicmene casem nalezam stale nove vady. Zkusim prispet i svoji trochou vedomosti a snad ti to pomuze.

1. Skodovka ma svolavaci akci na vymenu zapalovacich civek. Pokud mas spatou serii (tady naforu nekde je i presne cislo, ja uz si pamatuju jen to, ze menit se maji vsechny, ktere nekonci na R a D), tak ti to v autorizovanym servise gratis vymeni. Ja uz je mam taky vymeneny ;) .

2. To spatne razeni je s nejvetsi pravdepodobnosti spatnym olejem v prevodovce. U svoji jsem ho uz taky menil, protoze pri ohrate prevodovce a vytocenim motoru do vyssich otacek jsem malem nezaradil dalsi rychlost. Osobne mam dobrou zkusenost s olejema od Shellu. U stary auta jsem ho taky daval a i tam doslo k rapidnimu zlepseni razeni a zdalo se mi, ze po tom slo i lechceji razeni.

3. K tomu tvemu pocitu, ze jednou auto tahne lip a jindy hur. Me se to u sveho auta zda taky, jednou predjizdi jak zbesily a jindy se mu vubec nechce. Posledni dobou jsem si vsiml jeste jednoho projevu, kdyz pridam plyn, tak asi na pul vteriny zacne tahnout opravdu hodne a pak polevi. Dela to v ruznych otackach, takze tohle se budu v nejblizsi dobe taky snazit vyresit. Takze kdybys nahodou prisel na pricinu, tak to sem,prosim, napis. Mohlo by to zabrat i u me.

4. K tomu pachu benzinu. Podle toho popisu to vypada na netesnost v palivovych trubickach na podvozku.

Jinak hodne stesti pri odstranovani zavad!

Odkaz ke komentáři

no civky si myslim ze budou asi ok.... nvm nemam s nimi zadny problem...

spatne razeni jsem tez myslel ze to bude olej... dal jsem tam presne ten co tam ma byt a jako radi se lehceji ale porad jakoby pres neco... zkusim nechat srovnat lanovody a kdyz to nepomuze nvm tak asi prevodovka...

pach benzinu jsem prestal resit jako ostatne skoro vsechno.... pac to je kasicka na penize... uz se nesnazim mit to dokonaly...

co se toho vykonu tyce... jak jsem psal vyse vymenil jsem spoustu veci a nejvic mi asi udelal novy N75 ventil, popsano ty dva moje prispevky nad tvojim... s tim novym je to hodne vic agresivnejsi ale na chvili to vzdy prestane pac se to prefoukne asi... tak se to zreguluje a trochu polevi... nvm proc ale je to tak a uz to neresim...

jedine co se chystam je ultrazvuk vstriku... a kontrola regulatoru tlaku a palivoveho cerpadla... jinak uz se snazim to neresit

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

tak mam nejaky vyvoj... v zasade uz jsem si na spousty veci zvyknul a uz je neresim... spatne razeni... mel jsem to v servisu(autorizovanym) tam mi rekli ze co bych chtel na tolik km... ze pokud do toho chci vrazet prachy ze to mozna bude trochu lepsi... tak nvm ... uz jsem si a to stejne zvykl... ostatni veci uz ani nevnimam...kazdopadne, co se vykonu tyka... vse co bylo popsano vyse auto ted jede... jelo... vlastne vse se dalo nove, nebo se zmerilo nebo zkontrolovalo... auto jelo... az po novem regulatoru turba(n75) zacalo turbo prefukovat a pak ho dycky hodi dolu a to zpusobi pokles v tahu... udelalo to vzdy jen jednou kdyz se akcelerovalo... je to par dni co se mi vratili vstriky z ultrazvuku... a taky regulator tlaku paliva... cimz jsem se dostal do urovne toho ze jedine co uz by mohlo delat problem je palivove cerpadlo a nebo civky... i kdyz jako nvm.... v vycistenejma vstrikama to dela to ze kdyz je tam n75 ten novej co jsem koupil tak ridici jednotka pri plnym plynu pozaduje nejakych cca 1700mb po turbo ovsem to se prefoukne az na 1900 a neco... okamzite to shodi az pod mez co chce jednotka a tak to zase zacne plnit ale zase to prefoukne... sice uz mene ale prefoukne a takhle se to porad opakuje tudiz auto ma houpavou akceleraci... kdyz tam dam stary n75 nedela to vubec... otazka je proc? zda se mi ovsem ze se starym n75 auto neni tak agresivni pac turbo potazmo ten ventil omezuje jinak nez ten starej... podle grafu pri urcitych otackach je s novym ventilem vysi tlak nez se starym.... ale proc se prefoukne? nvm spatne mapy?

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravicko...potreboval by som si poradit...mam 1.8 t AUM r.v 2002 octaviu....a straca vykon...uz som menil vaha vzduchu,cerpadlo,hadice,skrtiacu som precistil a znova nastavil...uz ma to prestava bavit...nemam napad...cca po 20km och to straca vykon ...tahat taha ale neide na 100% tak na 75% by som povedal radsej..ale to sa stava iba ked mu j*bem od zaciatku( po zohriati)ked natom idem v klude tak to taha aj po 100km ale len cca 20km...dufam ze ste ma pochopili a vopred dakujem =)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...