Přejít na obsah

Vyčištění intercooleru

Bugy

Doporučené příspěvky

Tak nikdo ti neodpovídá.

Podle mě tu nutný není v případě, že ti nešel přes filtr bordel. Popř se ti nerozletělo turbo tak, že jsou ve vedení a v IC jeho kousky.

Olej by tam nic udělat neměl, ten stačí snad jen vylít. A třeba to propláchnout (zase co na to čidlo). Jinak tam není nic, co by ti mělo zničit turbo. Maximálně pokud je děravý ...

Odkaz ke komentáři

Hele ja bych ho taky necistil, pokid v nem nemas neco jak ti tady uz odepsal. Pokud ho chces proplachnou tak nevim ale ja bych si asi koupil litr benzinu nalil tam zacpal vyvody a zatrepal, vylejt nekam a nechat vyschnou benzin se zachvilku vypari ;-) ale myslim ze je to zbytecny pokud ho nemas treba plnej oleje...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Mě odešlo turbo, takže jsem při výměně vyčistil komplet sání, klapku a intercooler. Měl jsem v tom solidní nános olejovýho bahna a v cooleru bylo asi 1 dcl oleje co vytekl. potom jsem si uvařil v hrnci vodu a pořádně to proplachoval a nakonec to dodělal benzinem. Možná zbytečně moc práce, ale když už byl venku..Jsem si jistý, že to přede mnou nikdo nedělal a auto má 270000km, takže ted už to asi jen tak dělat znovu nebudu :-) Problém je v tom, že když je olej v cooleru a trubkách a naložíš tomu, může to to chrstnout do sání a to není pro motor uplně zdravý. Poznáš to tak, že se ti krátkodobě vyvalí ve vysokých otáčkách namodralý dým z výfuku.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Ahoj, mohl bych vas poprosit o radu ??

Mam Skoda Octavia I 1.9. TDi 2002 r.v. najeto 230 000 Km kape mi olej od intercooleru po 10 000 Km mi zmiyelo cca 2,5 L oleje chci se zeptat jestli bude intercooler stacit vycistit a vzdrzi turbo jeste par tisic Km nebo mam koupit nove

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...