Přejít na obsah

Klepáni od předního kola


koluch80

Doporučené příspěvky

Zdravím mám problém s klepáním od předního kola.Zásadně to dělá,když jedu po rovině a mám vyřazeno.Čím víc spomaluji tím víc to jde slyšt.Přirovnal by jsem to ke zvuku jako,když je kámen ve vzorku pneu.(ale já ho tam nemám :-) )Zapoměl jsem dodat že mi to dělá na octavii combi 1.9 TDI 96 Kw.

Odkaz ke komentáři

Mám podobný problém jako kolega v prvním příspěvku ale u mě se to projevuje když dosáhnu rychlosti 80Km v hodině tak mi začnou klepat jakoby oba přední kola a cítím to i ve volantu. Při rychlosti menši není problém. Má někdo radu? Děkuji za odpověď.

To vypadá jsko bys mel nevyvazeny pneu

Odkaz ke komentáři

Tak k mé smůle to kola nejsou ale prý je to servo :( Při zvedbutí auta a pak následně chycení kola do ruky a pohybem zjištena velka vůle :( Což znamená dost vekou investici. :( Jaké servo má zvolit? Pro své vozidlo Octavie Combi 1 1.8T. AGU

 

Nemám rovnou vyměnit když už budu měnit servo tak vyměnit při tom rovnou i : ložiska a náboje kol, díly řízení- čepy a axiální táhla, atd. prostě komplet hnací přední nápravu. Kde prosím zjistím jaký díl pasuje rozměrově do mé Octavie. Slyšel jsem zě jsou různé rozměry. Předem děkuji.

Odkaz ke komentáři

Vazne servo jo?A poznali jste to zatahanim za kolo?Kdo to kontroloval?To uz bych spis rekl rizeni jako takovy a ne servo...A urcite bych nechal prevazit ty kola predni...

Protoze samo od sebe to rizeni taky neodejde..

 

Tak jsem byl dneska u jiného automechanika a ten mi říkal že jsou to tyče řídící L+R a čepy jsou prý OK za výměnu 7000tis :) Byl jsem už u 4 mechaniků a každý mi tvrdí něco jiného ale já jim tvrdím že ve sportce jsem nevyhrál první cenu :) Pak si člověk má vybrat co a jak? Nejraději bych si to udělal sám ale já to nikdy nedělal :(

Odkaz ke komentáři

Vsichni tvrdej ze jsou cepy OK tak na tom asi neco bude.Jenom tycky rizeni se daj koupit a vymenit by jsi to mohl zmaknout...Mel bych ale.strach ze to bude cely rizeni.To se obcas stava.Daj se sehnat cca 1000,- - 1500,- po netu starsi.Ale dej rovnou aj cepy pro jistotu a prevazit kola...Pd neceho to.rizeni odejit muselo...

Odkaz ke komentáři

Mel bych ale.strach ze to bude cely rizeni.To se obcas stava.Daj se sehnat cca 1000,- - 1500,- po netu starsi.Ale dej rovnou aj cepy pro jistotu a prevazit kola...Pd neceho to.rizeni odejit muselo...

 

Tak se vracím od známeho ten je taky mechanik a ten mi říkal že je to asi cele řízení. To znamená že musím vyměnit komplet: čepy, ty tyče to servo? A co ještě? Já už ztoho ani nespím :( PS: ještě že ty díly mám možnost sehnat levněji :)

 

 

Odkaz ke komentáři

Děkuji kenny a Spooky1 za pomoc. Tak žádný mechanik co znám nemá čas tak si to nakonec budu měnit asi sám, už jsem se rozhod a budu mít jistotu že jsme si na tom dal záležet :) Pak zajedu snad jen na geometrii :) Chci se zeptat na postup a na co si mám dát pozor. Zkusím vyměnit ty tyče kolega má nové nepoužité a když to i přesto bude házet i s těma tyčema tak vyměním cele servo řízeni :)

 

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...