Přejít na obsah

Nejde zařadit kvalt

Doporučené příspěvky

Ahoj chlapi,

mám takovej problém. Jsem v chorvatsku s O1 1.6 75 kw a něco se mi stalo s převodovkou.

Po nastartování nejde zařadit žádný kvalt.. když dám jedničku před nastartováním, mám sešlápnutou spojku a začnu startovat, tak auto skáče a po chvilce by i naskočilo a rozjelo se.

Řešil jste někdo podobný problém?

Spojka je hydraulická, odvzdušňoval jste ji někdo?

Díky za odpovědi!!!

PS: Potřeboval bych odjet v sobotu večer :-/

Odkaz ke komentáři

Konečně jsem se přihlásil pod mým profilem - Arctic je tady se mnou.

Spojka KO není, před chvílí se nám stalo tohle:

nastartovali jsme na 2. st, šel vyřadit, znovu šel zařadit. Zkusili jsem to i na ostatní rychlosti a vše fungovalo jak má. Párkrát jsme motor vypnuli a nastartovali a vše bylo v pořádku.

Po cca 15 min jsme to zkusili znovu a závada je zpět.

Doplňující info:

- z převodovky nejsou slyšet žádný zvuky

- může mít souvislost to, že jsem stál do kopce na semaforu, když se závada poprvé objevila? (brzdová kapalina je v nádobce na max)

- spojkové válce na pedálu i u převodovky jsou na pohled suché

Neumíte někdo popsat jak vypadá spojkový válec, jak funguje, jestli se dá doladit (štelovací mechanismus)?

PS: sorry, že takhle otravuju, ale potřebuju se z Chorvatska dostat domů, přeci jenom 1200 km bez spojky nebude legrace ... :wallbash: :D

Odkaz ke komentáři

Spojka je jak jste psali hydraulická a nijak se neseřizuje. Pokud je v nádržce dost kapaliny, nikde neuniká a neubývá, tak si myslím, že ani nebude zavzdušněná. A když to šlo, tak to normálka jezdilo jak mělo nebo jste jen zkoušeli řadit na místě? Podobný problém jsem měl já na Oktě po tom, co jsem umyl vodou motor a táta na Pasatu po tom co projel zatopenou silnicí, mechanizmus řazení byl pěkně mokrej a propláchlej a po pár dnech to začalo zlobit a řadit většinou taky nešlo, ale někdy se to podařilo, vysušily jsme to horkovzduškou promazali a jelo se dál. To jen tak na úvahu jestli jste nebrodili něco hlubšího. Ale ten mechanizmus řezení jste asi již překontrolovali co? Rád bych poradil, ale nic jiného mě už nenapadá.

Odkaz ke komentáři

Zdravím chlapi,

tak jsem to nakonec dal bez spojky cca 1250 km. :lol: Z chorvatského ostrova Hvar do Trutnova. O víkendu to začnu kuchat. Až budu mít nějaké info, dám vědět pro případ, že by se to někomu stalo taky.

PS: Za tu cestu se mi stalo 2x, že se ta spojka rozchodila na pár tahů řadící pákou, ale jinak vystihnout otáčky a lehce zařadit :D

Odkaz ke komentáři

Rizo díky za tip. :palec:

Tohle mi poradil kámoš a dělal jsem to už v Chorvatsku. Zítra se vrhnu na rozebírání. Přemýšlím, že se podívám i na diferák - nýty. Koukal jsem na tyhle stránky http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?act=ST&f=6&t=60689.

Do pravé zatáčky mi to vydává pravidelný, přerušovaný zvuk. Takže tam asi bude něco KO. :blink:

Až budu mít nějaké zajímavé info, napíšu ... ;)

Odkaz ke komentáři

Ahoj chlapi,

příčina nalezena. Po vytažení převodovky se mi naskytl tento pohled:

Ulomila se část z vypínací destičky (název dle dílenské příručky). Destička se vychýlila z osy a nedocházelo k úplnému rozpojení přes přítlačák.

Ještě bych chtěl dodat, v chorvatsku jsme hydrauliky zkoušeli odvzdušnit, jde to bez problémů - stejný postup jako u brzd. Jen po odpuštění tlaku se musí ručně vrátit pedál. Pak normálně funguje.

post-16442-0-99370000-1380922447_thumb.jpg

post-16442-0-08317300-1380922875_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...