Stickler Odesláno Prosinec 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 Však ESP taky nemám.. Ale za ty prachy raději budu jezdit tak, abych ho nepotřeboval :) Jinak s tou garáží: Já tam ani neparkuji (auto tam je), ani nepracuji, vlastně to mám jen k tomu, aby na mě neviděli sousedi, je to na druhé straně města a celkem kryté. Tam je běžné, že lidi něco dělají s auty (ačkoli já už jsem exot i tam :D), tak toho využívám :) Jinak se to vlastně neliší od toho, kdybych vše dělal pod barákem - jen s tím, že domů to mám 10 minut a odskočit si tak musím na trávník vedle :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 No nase velka garaz spolecna pro celej barak treba zas takova vyhra neni, tam se neda nic poradne delat, dneska sem si tam hodinu hral se svetlama a malem sem se tam udusil a to tam temer nebyl zadnej v provoz. ESP je podle me dost dulezity, me taky pekelne chybi a rozhodne ho budu dodelavat, zrovna v tomhle bezpecnostnim prvku bych nesetril a nevahal. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 Určitě je to dobrá věc a na tuto "pojistku" se v novém autě těším, ale nikdy jsem ho (klep, klep) nepotřeboval a snad ani nebudu. Bez ABS by to bylo už horší.. Za tu cenu ee, to už je moc i na mě :) Je to stejné jako xenony - super věc, ale za tu cenu ani omylem, i kdybych byl ožralý a chodník mě udeřil do obličeje. Prostě to musí jít i bez toho :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 (upraveno) Me ESP uz jednou asi zachranilo zivot na minulym aute tak proto jsem ochoten a rad do toho tech 10tkč dam, jen sem to tenhle rok nezvadl. Ono je to do jisty miry i takova "hracka" muzes si s autem v zatackach vic dovolit, ted ze zatacek mam velkej respekt v minulym aute jsem si dovoloval ty zatacky vymetat vic. Ja ted mam ASR + ABS samozrejme a to je proti ESP nesrovnatelny, kdyz za to dupnu tak me akorat blika ikonka a nic se nedeje temer..A xeny jasny to je hrozna raketa, ikdyz na FL maj smysl dodelavat, na predfl asi nee Upraveno Prosinec 14, 2014 uživatelem zikmeister 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 (upraveno) A xeny jasny to je hrozna raketa, ikdyz na FL maj smysl dodelavat, na predfl asi nee Ci to natacanie vobec stoji za tie prachy, lebo koli svietivosti to moc vyznam nema, ak mas dobre H7. Minuly tyzden som sa v noci vozil na passate (posledny MR, najazdenych 7t km, cize funglovica) s bixenonmi, na mokrej vozovke, a svietivost stretavaciek je mozno lepsia tak o 15% (v porovnani s NB unlimited), ale z dialkovych som bol totalne sklamany. Na OII FL su imho dialkove silnejsie, aspon s mojimi ziarovkami cool blue ...akurat natacanie je male +. Pisem male preto, lebo som si to za hodinu jazdenia vobec nevsimol, az ku koncu. Mozno som ja vazne slepy, lebo nechapem preco si to ludia davaju dorabat...konkretne mam na mysli FL, lebo to mam porovnane. Sorry za OT Denis...aspon sa nebudes stazovat, ze to tu nikto necita Upraveno Prosinec 14, 2014 uživatelem Kyselinka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 u FL jde hodne poznat nataceni svetel ... akorat jakou rychlosti jsi jel ? Ve vyssich rychlostech nataceni poznat uz tak zasadne nelze ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 (upraveno) Dialnica cez 200, ale 70% bolo medzi dedinami, cize 90-100 a v dedinach 50. Ono lepsie by to bolo testnut na nejakych klukatych cestickach, normalnou rychlostou, ale to som nemal moznost. Urcite to je poznat, to nepopieram...len je otazka, ci to stoji za tie €. Samozrejme, keby som kupoval nove auto, tak uz s xenonmi, ale dorabka na OII FL asi neee. Tie svetla sa im podarili aj halogenky :) Upraveno Prosinec 14, 2014 uživatelem Kyselinka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 tak dalnici odzkousenou nemam, ale u 100 km by musela byt prudsi zatacka abys videl razantni natoceni v dedinach uz je to mnohem lepsi ... ale jeste uvazuji nemel by mit passat AFS 2? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 (upraveno) To netusim, o to sa nestaram. Chalan to dal chipnut (2.0 TDI, automat), tak som to chcel vyskusat a zhodou nahod bolo na to fajn pocasie a bol som zvedavy ako to svieti. A ziadne huraaa sa nekonalo, tot vsjo ;) Upraveno Prosinec 14, 2014 uživatelem Kyselinka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 (upraveno) Míšo, nevadí mi to, úplné OT to není, nějak se to tady zrodilo samo :) Každopádně já nevím.. Měl jsem OII předFL s obyčejnými parabolami a i Cool Blue svítily super, viděl jsem všude. Těšil jsem se na projektory, no na FL jsem byl hned silně zklamán tím, že nic nevidím. Říkal jsem si "hm, jsou špatně seřízená světla". Dal jsem je seřídit, no beze změny. Tak jsem si říkal "hm, tak to bude žárovkami!". Vyměnil jsem je za Cool Blue, ale bez rozdílu. Tak jsem pořídil Xenesis, barva světla byla stylově hezčí, no neviděl jsem už vůůbec nic a kde nebyly čáry, neviděl jsem. Pak jsem světla předělal na černá (jak původní neorigo, tak současná origo - ale ne ta, která na mé OII byla původně), nechal jsem si je znovu seřídit, no beze změny (což je pozitivní aspoň v tom, že očividně černá světla ničemu nevadí). Tak jsem si pořídil ty současné žárovky - Philips Diamond Vision. Barva světla je opravdu skvělá, od xenonů jsou k nerozeznání. Svítivost oproti všem předchozím žárovkám překvapivě lepší, no pořád je to podobné - když jsem na cestě, kde nejsou čáry, či nedej bože když je navíc mokrá, prostě musím přibrzdit, nebo si rozsvítit dálkovky, protože nevidím, kam jedu. Trošku jsem si světla seřídil sám po svém a lehce jsem je zvedl, protože svítily hrozně do cesty, je to lepší, no pro dobrou viditelnost je to stejně k ničemu. Na běžnou jízdu třeba po dálnici OK, ale když sjedu někde mimo, nevidím ani prd :( Upraveno Prosinec 14, 2014 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 (upraveno) Ja sem za dnesniho destivyho pocasi mel moznost porovnat O2 predfl projektory vs xenony a musim s Kyselinkou nesouhlasit, rozdil ve svitivosti je minimalne 50% a to mam v projektorech udajne nejlepsi zarovky osram NB unlimited+. Ale je fakt ze je to desnej kotel ty prachy za to a davat to se me to nechce, takze pokud nevyresim svoje trable se svetlem tak koupim Xenony a na nivelaci kaslu a bude to :) Jinak nemam to tak hrozny jako pise Denis, ale v noci taky nic moc nevidim :( Upraveno Prosinec 14, 2014 uživatelem zikmeister 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 NB určitě svítí lépe, ale zase žlutě, no.. Více méně to, že je nemám je nelogické, mám to tak jen proto, aby to svítilo pěkněji, protože v noci jezdívám minimálně - jen v zimě, kdy je tma vlastně pořád, je to trošku horší, no.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 No jo co clovek kvuli vzhledu neobetuje :-))) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 Tak, tak :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 (upraveno) No asi mame teda uplne rozdielne oci. Bud som uplne slepy, alebo mate zaprasene cocky :D Ako pisem, za mokra to hodnotim 15% naviac v prospech xenonov...na suchej vozovke to je mozno viac, ale to je prd platne, ked aj s halogenmi je dobre vidiet. A porovnavam FL svetla, predFL nemam moznost vyskusat. Dokonca som pred casom mal chvilu HID (6000K a aj 4500K), takze tu svietivost viem priamo porovnat v jednom svetle a velikansky rozdiel to teda nebol. NB su do zlta no, ale ako sa hovori, imidz je nanic, hlavne ked sa jedna o bezpecnost :) Ale radsej tu uz s tym koncim, lebo je to imho zbytocny flame. Upraveno Prosinec 14, 2014 uživatelem Kyselinka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 Já jen dodám - čočky mám jako nové, když jsem měl světla na stole, vyleštil jsem je - a že byly dost zaprášené :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 (upraveno) Mno si slepý Kyselinko.... Bi-xenon dálka svítí jak sviňa, nějakej nightbraker v halogenu je proti tomu nic... AFS opravdu není špatný... http://www.skoda-auto.cz/models/Superb/bezpecnost Upraveno Prosinec 14, 2014 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 Já se řídím otcem. Jeho autem jsem kdysi jel, ale rozdíl bych asi nemohl posoudit objektivně. Každopádně jak říká, rozdíl mezi xenonem a dálkovkou je minimální. U mě je rozdíl markantní jako den a noc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 (upraveno) Mno si slepý Kyselinko.... Bi-xenon dálka svítí jak sviňa, nějakej nightbraker v halogenu je proti tomu nic... No ked som ja sedel za volantom, tak ta svina sa teda nekonala. Bud ich mal zle zostelovane, alebo potom neviem. BTW NB v dialkach nesvietia tak silno ako cool blue...sam som sa divil :) Ale asi mas pravdu, som slepy... :( Upraveno Prosinec 14, 2014 uživatelem Kyselinka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
seib Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 hmm, bixena u G7 super, natáčanie super, za mňa bixenóny rozhodne áno a mám pocit, že FL šošovky svietia lepšie ako pred FL, mám ten pocit teda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 mozna, ze to mel spatne zestelovane ... viz foto vlevo halogen, vpravo xenon, rozdil je jasne patrny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 ja som slepý, nic nevidím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 Tak treba ty xenony na slovensku sviti jinak 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 musim dat za pravdu i kyselinkovi, ze serizeni svetel ma svuj vyznam, muzes mit i 100 bixenonu, ale jak ti to sviti dozeme 2 metry pred tebe, neudelas s tim nic ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 (upraveno) Tie lumeny su tam jasne vidiet, o tom nikto nepochybuje. Ale ked si zoberies kelviny vs. lumeny, tak to uz nie je az taka hitparada...napr. 3500K a 4300K ti na mokrej vozovke neurobi az taky markantny rozdiel, aj ked je na jednej strane 1600lm a na druhej 3000lm, resp. v reale to nie je az 45%. Skratka ten cierny asfalt svetlo pohlti a duplom ked je svetlo namodrale (rozumej nie zlte). K tomu passatu, tak ano stretavacky svietili jemne nizsie, ale co som si vsimol tak ako kazdemu autu so xenonmi. V skratke, xenony svietia lepsie, o tom zadna, ale nie je to az taka hitparada, za prerabku ktorych by clovek mal vyhodit 500-600 dukatov europskych...o tom sa tu bavim :D Myslim, ze je to tu uz zbytocne riesit. Buduci rok pride passat s full led, tak to potom vyskusam, co dokazu. A veru, ze na to som ovela viac zvedavy :) Upraveno Prosinec 14, 2014 uživatelem Kyselinka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 (upraveno) Sorry za OT ale ja som zas mal moznost porovnat Bixeny v supe2 a moju oktu s halogenmi a teda za dazda vnoci som s tymi bixenonmi videl tak ledva pred auto kdezto s halogenmi problem nemam :) zostelovane ich mal dobre ale viditelnost na mokrej vozovke strasna bieda jedina ficura co sa mi pacila bolo to natacanie no Upraveno Prosinec 14, 2014 uživatelem lumi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 nemám slov 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 15, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2014 A si vemte co já s 5000K modrými žárovkami :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Prosinec 15, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2014 mozna, ze to mel spatne zestelovane ... viz foto vlevo halogen, vpravo xenon, rozdil je jasne patrny Nejmenovaná dílna v Prostějově? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Prosinec 15, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2014 prisne tajne umisteni dilny na Bulharske 1 v Prostejove :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.