Přejít na obsah

Stickler's white TFSI

Doporučené příspěvky

No pravděpodobně jsou, ale stejně jako ta neorigo na sobě mají ochranný lak - a ten když sundáš, děje se zjevně toto. Já věřím, že ten lak pomůže a poněvadž jsem lakoval již kde co, pokud to bude opravdu kvalitní dvousložka, kterou nerozpustí benzín (ani mušky, apod.), nevěřím tomu, že by ten lak na světle nedržel. A pokud bude lak dostatečně tvrdý, po přeleštění by se snad již podobné neduhy opakovat neměly. Uvidíme, v pondělí mi jej doručí PPL, čili hned ve čtvrtek se na to snad budu moci vrhnout.

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Jinak dnes odpoledne proběhl ještě jeden malý upgrade :)

Tuto změnu bych provedl hned najednou, no nečekal jsem, že když jsem v pondělí večer objednal žárovky z Německa, že mi, včetně určité prodlevy při převodu peněz, zboží přijde už v pátek dopoledne :palec:

Postupem času mi přišlo, že se ty Xenesis žárovky nějak vysvítily. Přes den působily už de facto jako obyč žárovka, v noci už mi efekt nepřišel kdoví jaký a to vše za cenu velmi mizerné viditelnosti v noci. Poněvadž viditelnost už být horší snad ani nemohla, ale efekt ano, rozhodl jsem se vyzkoušet Philips Diamond Vision s teplotou světla 5000K a ostatními parametry (svítivost, dosah, apod.) podobnými žárovkám Philips Blue Vision (4000K), které v testech patřily mezi doporučeníhodné a parametry se dost blížily oblíbeným Osram Nightbreaker - proto věřím, že si svítivostí mohu jen polepšit.

Efekt je skvělý. Přes den světlo působí bíle, z dálky namodrale a v provozu v odrazech od aut a výloh působí jako xenon. Nyní v noci je efekt o to silnější, nevědět to, nepoznám, že to nejsou xenony (leda při přímém porovnání by asi rozdíl pořád ještě byl).

Bohužel, vše jsem fotil mobilem a nynější večerní fotky jen pod barákem narychlo, abych neopičkoval před sousedy - a je vidět velký prd. Foťák navíc vůbec nepobral namodralý odstín :wallbash:

No co, aspoň je trošku vidět druhá menší novinka - oranžové parkovačky, tentokrát ale ve formě klasické žárovky s pokoveným povrchem :)

Až bude někdy více času, pokusím se světla nafotit lepšími zdroji trochu lépe a věrohodněji ;)

post-28923-0-47916800-1398452170_thumb.jpg

post-28923-0-25733900-1398452177_thumb.jpg

post-28923-0-54230600-1398452184_thumb.jpg

post-28923-0-77700400-1398452189_thumb.jpg

post-28923-0-35357400-1398452195_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Marek: To samozřejmě vliv má, ta černá světlo hodně pohlcuje (na druhou stranu aspoň ten světelný tok vypadá pěkněji). Nicméně ačkoli ty Xenesisy vypadaly na černých světlech ještě hůře, jejich omezeného efektu jsem si všiml již před nějakou dobou ještě s chrom světly..

Navíc vůči těmto Philipsům jsou o 1000K teplejší.

lumi: A to víš, že jsem si na tebe hned vzpomněl :lol: Ale tak nějak jsem usoudil, že ti nechci brát tvůj Copyright a zůstanu raději u oranžády :lool:

Odkaz ke komentáři

lumi, já doteď používal ty modré origo NARVA žárovky, no byly i tak dost žluté. Pro 5000K bych už musel sáhnout po LEDkách a ty mají zase mizerný rozptyl. Navíc se mi ta oranžová k těm černým světlům a bílému autu tak nějak líbí :wub:

Tomáš: A sakra, jaká škoda.. A přitom by se mi tam ty růžovky táák líbily :rolleyes: :lool:

Jinak moc díky za pochvalu, ta světla auto hodně změnila :) Dosud nikdy nebylo tak okoukávané, jako teď :D

Odkaz ke komentáři

Tak zvláště ta čipnutá "jednaosmička" by se mi tuze líbila, holt výkonu není nikdy dost :palec:

Ale moc na výběr nemám. Jsem rád za svou "jednadvojku", přejde pár let a pro jistotu dostanu to nejhorší - "jednašestku" v dieselu. Takže si toho snažím užívat, dokud to jde :)

Odkaz ke komentáři

Litovat nemusíš, xenony lze upravit úplně stejně tak a navíc s benefitem v podobě stavitelného kroužku kolem čočky, který když necháš v chromu, vypadá to ještě lépe :palec:

Jinak ano, kupoval jsem neoriginál černé, no vědět, co mě čeká, těžko říci, zda by to mělo vůbec smysl. Sehnal jsem je velmi levně (pár za 2750,- Kč + pošta) a faktem je, že se mi je podařilo rozlepit, což by u originálu zřejmě nešlo, no u originálu by mi stačilo použít technický líh a sundat chrom na leskle černý podklad - nemusel bych se pytlíkovat s 2 barevným lakováním..

Nicméně je to dost snadné, může se do toho pustit kdokoli, kdykoli ;)

Odkaz ke komentáři

Já jsem za to, že tam ten nápis "Octavia" nemám, docela rád :)

Kdybych jej tam chtěl, nechám si ho vyříznout (nebylo by znát, zda je nalepený, nebo nabarvený), no přijde mi to docela o ničem, každý ví, že je to Octavia - já jsem si to udělal aspoň trošku individualističtěji :)

Lidem se to ale líbí, auto už je dost okoukávané a dnes pod barákem i někým focené (už jsem jako magnum) :lol:

Odkaz ke komentáři

Kluci, kdyby měl někdo zájem, prodávám ty H7 žárovky Xenesis.

Přijde mi škoda nechat je ležet ve skříni, navíc byly původně dost drahé (i s poštovným přes 1000,- Kč)..

Prodávám je skoro za poloviční cenu, kdyby měl někdo zájem, můžeme se domluvit :palec:

Nabídka viz.:

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=23929&p=1469775

Další kompletní seznam prodávaných dílů do interiéru najdete zde:

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=21420&p=1420279

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...