Přejít na obsah

Stickler's white TFSI

Doporučené příspěvky

Díky za názor :)

Bohužel, pořád jsem limitován služebním autem. K zemi to dát nemohu, musel bych to nechat zapsat do TP, který pro tyto účely z Prahy nedostanu. A bez zapsání do TP si to nelajznu, kdyby se stala nehoda, měl bych řádný průser a to si nemohu dovolit.

Tak samo bílá kola - mi se sice nikdy moc nelíbila, no řekněme, že 18" by vypadaly v bílé docela dobře. Ale 16", které v té černé vypadají docela velké, by v bílé vypadaly hrozně - schválně zkusím udělat fotomontáž. Větší kola by nakonec asi šla, ty 17" bych si asi ve firmě obhájil. Musel bych si ale zaplatit rozdíl mezi 15" a 17" + mezi značkou pneu (firma se totiž rozhodla kupovat Savy, na nichž já jezdit nehodlám, proto si raději připlatím za normální pneu). A to už je celkem drahé. Vše bych ještě bral, kdybych našel kupce na ty mé 16", který by měl třeba nějaké zajímavé 17" (ideálně na pneu) a třeba s lehkým doplatkem z mé strany chtěl kola vyměnit. Složitě se ale snažit prodávat skoro nová kola, která mě i s pneu po velké slevě (přes známého) vyšla na 20 tisíc, to by se mi nevyplatilo - ztráta by byla příliš velká, čekání příliš dlouhé.. Musela by to být náhoda a rychlá akce (samo ale, pokud byste o někom takovém věděli, nebráním se tomu).

Nicméně mě napadlo totéž - je to divná souvislost, ale také se bojím výšky + rozměru kol v kombinaci s mračítky. Aby auto nevypadalo pak "vytuzeně".

Odkaz ke komentáři

Tady je jen rychlá fotomontáž s bílým kolem. Zadní jsem ani nedělal, je to jen rychlá vizualizace a to mi stačí - přijel cirkus :lol:

post-28923-0-18755400-1406533526_thumb.jpg

Děs. Mi se černá kola líbí, i v 17" by asi byla černá :)

@raym0n: to by mi ani tak nepomohlo. Za kolik bych je vč. pneu prodal - za 12 tisíc? Ztráta by byla 8 tisíc za 3 měsíce použitá kola. Navíc, jak jsem psal, by přicházel v úvahu jen change - zuji, vezmu jiná a nazuji (nemusela by být černá, to by se dalo doladit). Prodávat kola, řešit dopravu, pak složitě shánět nějaká nová, případně i gumy a zase řešit dopravu... To mi za to fakt nestojí, jsem s nimi spokojen, fakt jen velmi dobrá nabídka, či náhoda by mě donutila kola měnit :)

Ještě bych mohl kola upravit na barvu antracit (pro začátek třeba plastidipem), ale ani tím si nejsem jist:

post-28923-0-36019900-1406533674_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

V reálu jsou černá hezká, na fotkách vždy působí hrozně tmavě, foťák nepobere ty odlesky. Samo ale jak kdy - když jsou kola špinavá, hodně splývají, když jsou čistá jako teď, vypadají moc hezky :palec:

V reálu je paradoxně nejvíce kladných ohlasů právě na kola. Zákazníci, kamarádi, sousedé, kolegové, dokonce nedávno i nějaký cizí kolemjdoicí, který ta kola obdivoval, všichni chválí, že jsou ta kola moc hezká a k bílé vypadají super. Takže, ačkoli to může být také vkusem každého z nás, je hodně zkreslují právě ty fotky - na nich nejsou vidět většinou ani ty červené třmeny, které k těm černým kolům sednou jako prdel na hrnec :)

Barevně asi nic měnit nebudu, maximálně designově a velikostně. Ale jak jsem psal, fakt by to musela být náhoda, žádnou honbu za 17" nechystám, ačkoli bych si je možná ve firmě prosadil, znamenalo by to další případné diskuze - spolu s cenou se mi tak do toho ani nechce. To spíše bych raději vyměnil pneu třeba za ContiSportContact (ideálně 5-ky), rovnou s ochranou ráfků - abych neměl takové balóny s podivně vysokým profilem. Zde by se ale zase musel najít někdo, kdo by je prodával levně a chtěl měnit. Jinak skoro nové pneu kvůli designu nevyhodím, to raději snad někdy příště..

Spíše přemýšlím nad nějakým doplňkem a nenapadá mě, jaký by se hodil - něco ve smyslu zakomponování červeného, či bílého doplňku na ta kola pro oživení, třeba vnitřní část (hloubka) v bílé barvě, či tak něco - decentního, ale poutavého.

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Nad tím jsem už také přemýšlel, no možná je to tvarem kol, na fotomontáži to není nic moc :ph34r:

Změna je život a přemýšlel jsem i nad jinými koly, ačkoli jsem s těmito relativně spokojen, nebránil bych se ani jiným v hezkém designu, která by vypadala větší. Je to ale jen spekulace, aby řeč nestála, neberte mě moc vážně, měnit je zatím nechci :)

Třeba teď jsem shodou okolností viděl Golfa s koly, která jsem chvíli před tím našel na inzerci:

53d4f57cba6a8f2525780100.jpg

A vypadají moc hezky (nejsou leštěná, jak jsem si původně myslel, jen dost kontrastně stříbrná - nebo aspoň ta, co jsem viděl, nebyla..) :)

Odkaz ke komentáři

Kluci, když už jsme u toho, ještě jeden dotaz - pak to už necháme být: Je nutné pro snížení měnit i tlumiče se zachováním normálního komfortu a životnosti, nebo tlumiče s použitím kratších, sportovních pružin odvařím?

Při snížení pouze za použití pružit, je nutné tuto změnu nechat zapisovat do TP?

Myslím něco takového:

http://www.milotec.net/sportovni-pruziny-eibach-skoda-octavia-ii-combi-2-0-fsi-1-9-tdi-2-0-tdi.htm

Díky.

Odkaz ke komentáři

Super, to je dobré vědět.

S tím TP je ale problém, nemohu si dovolit na auto dávat něco, co by znamenalo problém na STK, s policajty, či s pojišťovnou při nehodě. Proto kdyby to byla změna, kterou není nutné uvádět, budu o tom uvažovat (jen spíše o 15mm, namísto 30) :palec:

Odkaz ke komentáři

Dnes mám opravdu veleúspěšný den.....

Konečně mi přišel dlouho očekávaný balík (o jeho obsahu později) a pravděpodobně ČP se na něm vyřádila navzdory značkám "křehké" natolik, že předmět přišel poškozený a prodejce samozřejmě tvrdí, že vše posílal v pořádku. Krabice je v tom místě opravdu propíchnuta, takže zítra zase mohu běžet na poštu, budu řešit reklamaci a možné odškodnění. Plno problémů, nejistý výsledek a dalších 15 dnů bez toho předmětu kvůli posudku :wallbash:

Vys*at se už na to, fakt....... Zasraná ČP.

Odkaz ke komentáři

Tak, dnes jsem se konečně dokopal a nabarvil jsem náboje. 6 hodin práce, jsem rád, že to mám za sebou a nyní se mohu jen kochat :D

Původní stav, aneb nic neobvyklého..:

post-28923-0-80465000-1406650091_thumb.jpgpost-28923-0-69829000-1406650096_thumb.jpg

A zde po úpravě. Původně jsem přemýšlel, zda to vůbec fotit, no z principu jsem fotky pořídil. Fotky prosím berte s rezervou, protože:

1. Jedná se o matně černou a na fotkách ještě není barva zaschlá = je lesklá
  2. Po nanesení barvy vždy vypadá hrozně "upatlaně". Třmeny vypadaly stejně, jakmile zaschne, splaskne a všechny nerovnosti by se měly srovnat
  3. Ačkoli jsem zamaskoval kotouče, přesto je na kotoučích trocha přetažené barvy - ta se samozřejmě hned vybrzdila

Zapomněl jsem vyfotit pravou stranu, tak aspoň levá :)

post-28923-0-45052300-1406650102_thumb.jpgpost-28923-0-07925700-1406650108_thumb.jpg

...a jen celkový pohled...

post-28923-0-05768400-1406650114_thumb.jpgpost-28923-0-01792600-1406650119_thumb.jpg

Je to detail, který není hned na pohled vidět, ale pod černými koly ty rezavé náboje dost barevně křičely - nyní to vypadá tak "vymakaně" decentně a čistě, z čehož mám radost. Až barva uschne, mělo by to být dle mých představ :)

Horní část kotoučů jsem nebarvil, kdysi jsem to pečlivě udělal a do týdne byla rez zpátky. Tam to nemá smysl.

...a na závěr, protože je to tady v módě, fotka jednoho ze 4 kol (nefotil jsem každé zvlášť) - když už byla dole, taky jsem je umyl a navoskoval :D

post-28923-0-08101400-1406650125_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...