Přejít na obsah

Problem s turbem

Doporučené příspěvky

Zdravim, mam Octavii rok 2009, 2.0tdi, 103 kw, najeto 208 000,motor BKD pred nejakym casem mi zacal motor padat do nouzoveho rezimu, stalo se mi to zatim tak 4x, po znovu nastartovani vse ok, v servise mi rekli ze je to spatna regulace plniciho tlaku, coz se objevilo i na diagnostice, to mi delalo tak pred 3 mesicema od te doby se to nestalo nikdy, motor do zahrati oleje netocim skoro vubec az pak mu davam sem tam cocku, normalne dochlazuju po jizde... jsem druhym majitelem auta a prvniho majitele znam dost dobre a vim jak se k autu choval, takze, ze by to byla vina prvniho majitele ze se o to nestaral tak to ne. mechanik mi rekl ze ta zatuhla regulace je tim ze s autem nekdo driv jezdil line, ale to neni pravda, jak uz jsem rikal vim kdo s autem jezdil. aby toho nebylo malo turbo mi pred nejakym casem zacalo houkat jak sanitka, na to mi mechanik nedokazal poradne odpovedet, pry se vzduch vraci do turba nebo co rikal. poradil mi, ze by turbo sundal, rozebral a vycistil, ale nevim jestli se to vyplati kdyz je turbo puvodni a ma uz najeto tech 208000km (dost se divil, na turbo je to sakra hodne), nechci do toho rvat prachy za nejaky vycisteni aby mi turbo v 210k kleklo uplne a ja pak platil dalsi penize za novy. zatim auto jede paradne, nepocitil jsem nejaky pokles vykonu, jen to jak mi rekl ze nereguluje uplne jak ma, tak mozna ze tim by si ztratil nepatrny vykon, ale to mi ani neprijde auto jede jako raketa.

Tak se ptam, jestli jste se nedko s timdle problemem uz nesetkal, popripade jestli neporadite co stim. Predem dekuju vsem

Odkaz ke komentáři

Že je po 200 tis. zatuhla regulace, tomu bych i věřil a určitě bych jí nechal vyčistit (já jí čistil ve 150), ale u někoho kdo to umí a rozumí tomu. To že turbo houká je způsobeno otěrem a optřebením náběžných hran lopatek turbíny, nikoli vracejícím se vzduchem. Tím chci říct, že tomu, kdo by mi tohle řekl, bych auto nesvěřil...

Odkaz ke komentáři

K tomu zvuku, driv turbo piskalo, to dela snad kazda octavka, ale pak se k tomu pridalo to houkani, je to jev ktery je slysitelny jen v nizkych otackach cca 1200-1800 pak uz to bud prehlusi motor nebo to uz nehouka, jde to slyset jen na 1,2,3 rych. stupen a kdyz pustim plyn a preradim tak ten zvuk jde jakoby dolu, kolisa tim jak slapnu nebo poustim plyn. v aute nebylo nikdy nic meneno vsechno origo, zadnej sportovni filtr, zadny takovy kraviny...

Odkaz ke komentáři

Řešil jsem to samý v květnu, už se to tu řešilo mockrát. Jak píše Holy, vyběhaný turbo, lopatky ti jakoby drhnou a při těch točkách, co turbo má, to dělá takovej zvuk jako sanitka. Se "sanitkou" jezdí spousta lidí, otázka je, jak dlouho ti to turbo vydrží. Já s tím jezdil skoro dva roky, pak začalo úplně řvát a byl jsem rád, že se mi nerozskočilo v točkách, protože pak ty kusy, jak všude nalítaj, rozbijou půl motoru :wallbash: . Dal jsem nový a je klid.

Takže resumé: Kdyby jen špatně plnilo turbo, nechal bych ho vyčistit, ale když houká, dal bych nový, stejně tě to čeká a vyhneš se případnýmu dalšímu poškození jiných součástek-jak psáno výše. 200K je na turbo dost, věčně ti bohužel nevydží. Toť moje zkušnost.

P.S.: s přeřazením je jasný, že ti to houkání je dolu, protože vymáčkneš spojku, ubereš plyn a klesnou ti otáčky, klasickej příznak.

Upraveno uživatelem CvencA
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...