Guest Tomáš S. Odesláno Listopad 6, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2013 Dobrý večer, zdravím všechny uživatele fóra a s velkou prosbou se obracím na ty zkušené... Mám Octavii II., 1.6 75 kW, r. v. 2004, najeto cca 185 tis. Při jízdě se zařazenou rychlostí a přidáváním plynu (akceleraci) se ozývá z motorového prostoru nepravidelně drnčivý zvuk (jako vibrace plechu), zvuk je někdy sotva slyšitelný, ale někdy je naopak poměrně výrazný. Původně jsem si myslel, že je to výfuk (vlnovec nebo tak), ale není. Zajel jsem do servisu, kde nejdříve nic neslyšeli a až po opakovaných jízdách a přesvědčování auto zvedli a začali zjišťovat. Výfukem to tedy není a motor má zvuk v pořádku, pak se shodli na tom, že hluk, rezonování vychází z převodovky a nabídli mi její výměnu. Nejsem si jistý, zda je to jediná možnost a už vůbec se mi nechce platit novou nebo i jen repasovanou. Údajně zkontrolovali olej v převodovce a mírně ho dolili. Chtěl bych se zeptat, nemáte někdo zkušenost, čím by to mohlo být? Auto se chová zcela normálně, řazení je přesné, pevné, rychlost nevypadává, řadící páka se nijak nevibruje nebo netřese... závada se projevuje opravdu pouze jen jako nepříjemný zvukový vjem... Předem děkuji za vaši ochotu Díky Tomáš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BUBUTECH Odesláno Září 6, 2016 Sdílet Odesláno Září 6, 2016 Zdravim. Mam podobny problem. Pri zvysovani rychlosti hluk stupa. Pri vyradenej rychlosti v pohybe je ticho. Mate nejaky typ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BUBUTECH Odesláno Říjen 25, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 25, 2016 tak som dal auto do opravy. po rozborke prevodovky sa menilo: uchyt pre hriadel prevodovky 02T 311 206 1x(jedno z ložisk KO) kuželove ložiska 096 323 981 2x ( jedno loýisko prasknute, druhe zničene všetky valčeky) olej pre lahke zaradovanie rýchlostí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kiblik Odesláno Červen 23, 2017 Sdílet Odesláno Červen 23, 2017 Hele delalo to takovy chrceni jakoby netesnil vyfuk a slo to zepredu auta? Projevovalo se to pri akceleraci z malych otacek? Jestli jo tak mam to samy a muzu jit menit :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kiblik007 Odesláno Červenec 17, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 17, 2017 Nikdo nic 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spidt Fidzi Odesláno Květen 3, 2020 Sdílet Odesláno Květen 3, 2020 Zdravim vas asi mam stejny problem. při nastartovani na volnoběch se to neoziva při zvišeni otaček uz se to projovuje ale když sešlapnu spojku a drzim tak zvuk zmizi a při jizde zvuk je slyšet při zařaděni se zvuk straci Děkuji vam za rady a napovědy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JakubP Odesláno Duben 5, 2021 Sdílet Odesláno Duben 5, 2021 Zdravím, můžu se zeptat, jak jste tuto závadu vyřešili? Byl to teda problém s tou převodovkou? Mám stejný problém. Prosím pomozte, budu rád za každou odpověď. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jrambo Odesláno Březen 14, 2022 Sdílet Odesláno Březen 14, 2022 Též se přidávám k prosbě, mám stejný problém. Tento zvuk se mi ozývá je při 5 rychlosti kolem 3tis otáček a jen při zátěži, tj. při jízdě do kopce, mírného či většího. Automechanik, který se s tím projel vyměnil olej v převodovce a víc se s tím nechtěl zabývat. Než půjdu jinam, rád bych věděl více. Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.