Přejít na obsah

Investice do spojky 14 dní od koupě - reklamace?

Doporučené příspěvky

U nedávno koupené octavie se čtvrtý den od koupě/první jízda na delší trasu/ objevil problém se spojkou, cuká při rozjíždění.

Vypadalo to že to jen silentblok, po jeho výměně se problém objevil opět, proto se asi silentblok utrhl. Když se jede na větší vzdálenost/asi se spojka a setrvák pořádně ohřeje/, tak spojka začně při rozjíždění do předu i do zadu škubat, někdy dost znatelně, že škube celé auto.

S autem jsem najel zatím cca 1500km.

Lze s prodejcem řešit reklamaci a případné podílení se na ceně opravy?

Kde se dá dobře koupit spojková sada?

U kelly i po klubové slevě je to docela rána.

Díky

Upraveno uživatelem RedDevilCZ
Odkaz ke komentáři

Včera jsem s prodejcem tel.mluvil, navrhl mu podílení se na 50% nákladů.

Tvrdil, že ne, že to není skrytá vada, že mi nic nezatajil. Ale tak to není, dnes jsem trochu koukal na netu a napsal jsem mu email, že to vidím tak ať sežene novou spojku za 4000 a bude to fér pro obě strany.

Uvidím, jak se k tomu postaví

Odkaz ke komentáři

Poraď se s právníkem nebo DAS. Kolegovi taky nabízeli buď půl na půl, nebo že si zapalatí díly a práci bude mít zadarmo a největší perlička byla když mu nabídli celou práci i s dílama zdarma, ale podepepíše jim, že už nebude od nich nic požadovat. Pochopitelně nesouhlasil ani s jedním a řeší to přes právníka.

Odkaz ke komentáři

no klucí nevim ale pokud prodávající nebude chtít tak v podstatě není síla jak z něj ty peníze legálně dostat -vlastní zkušenost

já to beru prostě kupujete ojetý vůz a je třeba počítat se vším silně pochybuju že někdo prodává auto aby někomu platil opravy a dost záleží na smlouvě jak je psaná já třeba píšu že auto prodávám jak stojí a běží a že neručim za žádné vady vzniklé prodejem vozu

a kdyby přeci jenom tak bych osobně chtěl auto zpět s tím že ted nemám ani korunu a budu ho dotyčnýmu splácet po 200kč navíc soudy právníci to chce čas nervy a peníze a výsledek je krajně nejistý a ted babo rad co je lepší jestli se z někým hádat nebo si opravu zaplatit ze svého

Odkaz ke komentáři

no klucí nevim ale pokud prodávající nebude chtít tak v podstatě není síla jak z něj ty peníze legálně dostat -vlastní zkušenost

já to beru prostě kupujete ojetý vůz a je třeba počítat se vším silně pochybuju že někdo prodává auto aby někomu platil opravy a dost záleží na smlouvě jak je psaná já třeba píšu že auto prodávám jak stojí a běží a že neručim za žádné vady vzniklé prodejem vozu

a kdyby přeci jenom tak bych osobně chtěl auto zpět s tím že ted nemám ani korunu a budu ho dotyčnýmu splácet po 200kč navíc soudy právníci to chce čas nervy a peníze a výsledek je krajně nejistý a ted babo rad co je lepší jestli se z někým hádat nebo si opravu zaplatit ze svého

Bohužel to tu tak je.

kdyby tu byli pořádný sfungující soudy, dalo by se to všechno řešit. Ale s prominutím zmrdi dobře ví jak na tom právní instituce v tomhle státě jsou a že kupující radši vyndá 10 000 a opraví než se deset let soudit.

Osobně jsem prodávajícímu nabídl že zaplatíme opravu na půl a nechce o tom slyšet, že prej přidá 2tis.

Odkaz ke komentáři

Nejsem si uplně jistý, ale řekl bych prvního půl roku od koupě v bazaru leží důkazní břemeno na prodávajícím to znamená na bazaru. Ty prostě přijdeš s tím že je špatná spojka. S touhle závadou si při koupi nebyl seznámen a tudíž trváš na opravě. Pokud se bazarník bude cukat že tam taková závada při prodeji nebyla, tak je to právě on kdo musí prokázat že v době prodeje tam tahle závada nebyla, a pochybuju že bude schopen tohle dokázat. Zkuz se poradit s někým kdo má v tomhle oboru zkušenosti, nejlépe s nějakým právníkem. Nemusí to být nutně jen právník, i některé úřady dokážou v tomhle poradit, např tuším že úřad na ochranu spotřebitelů by ti minimálně řekl jaký máš možnosti, jak postupovat.

Bohužel nutno dodat že spojka je zrovna součátka, která podlého běžnému opotřebení a tudíž se na ní asi záruka vstahovat nebude .. :(

Odkaz ke komentáři

Nakonec jsem se s prodejcem dohodl na přišpění částkou 2500kč na opravu.

Ikdyž bych rád půlku, říkám si alespoň něco, protože v tomhle bordel státě, ikdyž mám na reklamaci nárok ze zákona nikdo nedonutí prodejce zákon dodržovat.

Kdyby mě poslal do háje a ikdyby bylo právo na mé straně tak se ho nedomůžu.

V tohle případě se s prodejcem dá trochu mluvit a dostanu alespoň něco.

S tou půlroční lhůtou je to pravda, on by musel doložit že to tak nebylo ale auto by lítalo kdoví kde po znalcích.

Odkaz ke komentáři

Já jsem takhle "skoro" vyreklamoval turbo .. nakonec ten prodejce řekl OK opravíme to ale ze zákona na to máme 2 mesíce tak to přivezte a 2 měsíce to tu bude stát než vám to opravíme .. stojí vám to za to ? :) Jen tak pro zajímavost takhle hnusně se chovají v MamaCar v Praze .. už nikdi více nic od nich .. a pokud by si někdo chtěl od nich něco koupit tak bych mu poradil ať to nedělá .. :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...