Přejít na obsah

Nezvyklá objímka akumulátoru

borlan

Doporučené příspěvky

Tak mi párkrát pohrozila baterie při chladnějším ránu (nastartovala, ale nějak ztěžka zatočila, procvakaly zámky, problikla kontrolka bagu na stropě...). Obávám se co bude až bude fakt mráz (jezdím denně do práce). Asi před týdnem jsem ji přes noc dobíjel a přijde mi, že to nepomohlo. Baterie Varta 70Ah neznámého původu a stáří (koupena s autem před 2.5rokem, O1 1.9TDi 66kW).

Po širším pátrání jaká kapacita se dává v originále (údajně 65-74, doporučení 74-80)a upozornění na potřebnou výšku 190mm (nižší = problém s přívody)jsem vytipoval Exide Premium 77Ah za cca 2tKč, zítra zřejmě objednám.

To byl úvod - teď to hlavní:

Kouknul jsem lépe na připojení baterky a trochu mne zaskočil nezvyklý typ objímky - jak se s takovým bazmekem zachází? Já dosud viděl jen šroub s maticí stahující objímku v tečném směru na pól baterky. Nejspíš na to přijdu při montáži, ale když budu předem připravený tak to bude jen plus:

Octa_aku_objimka.JPG

A ten kryt s pojistkovou skřínkou se při výměně jen vyklopí nahoru, nebo jde celý nějak vyháknout přičemž zůstane viset na kabeláži a plusovém přívodu?

Nemáte odkaz kde výměnu někdo popsal? Já se snažil najít ale marně...

Dík předem za odpovědi a pochopení... :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...