Přejít na obsah

Pomoc se zámkem a stahovačkou

LadikRS

Doporučené příspěvky

Zdravím vás, chci Vás poprosit o radu. U Octavie mi nefungovalo odemykání u řidiče. Rozebral jsem dveře, povolil 2 šrouby na liště ke stahovačkám a vyndal zámek. Bohužel jsem zámek vyndal nešikovně a to tak, že jsem z něj vypojil lanko k venkovní klice. No a teď ho nemůžu dát zpět.

Auto nemá zvenku zámky a mám tam tyhle černé plasty, nevíte prosím, jak je můžu vyndat, abych vyndal lanko? Kromě toho se mi už nepodařilo zpět přišroubovat lištu. Z neznámého důvodu mi lišta o 2mm sjela dolů a už nejde dát zpět. Ke vší smůle není vadný zámek, ale konektor na kabelech

Ten plast místo zámku je na fotce. Místo těch 2 šroubů tam mám jen jeden, ten spodní, co se nesmí vyšroubovat ven, aby nevypadla jistící miska(nevím, jestli ji tam mám, když je vyndaný zámek). Povolil jsem ho, tak, že venkovní klika už držela otevřená, ale nevím, jak až moc mohu dál povolovat.

Děkuju

Edit: Omylem jsem zvolil špatnou sekci

post-31880-0-22822200-1385652930_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Šel jsi na to úplně opačně, nejdřív se musí vytáhnout ta záslepka co je místo vložky zámku, aby jsi se dostal k lanku od kliky, které se z kliky odpojí a až pak se demontuje zámek. Tady máš postup jak zámek i vložku zámku vytáhnout http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=14915 . Tu vložku zámku vytáhneš tak, že šroubovákem Torx 20 povolíš mechanizmus co je ve dveřích (dostaneš se k němu z boku dveří). Při povolování musíš rukou tahat za tu vložku a až půjde vytáhnout, tak už nepovoluj ten nechanizmus. Pak už uvidíš to lanko, které potom snadno přiděláš na zámek.

Jinak proč jsi sundával tu žlutou krytku? Tím si nepomůžeš, protože musíš vytáhnout celou tu vložku ;)

Odkaz ke komentáři

Já to právě podle toho návodu dělal, skončil jsem v situaci, kdy jsem povoloval ten spodní šroub vložky(horní tam není). Zároveň k tomu jsem držel kliku otevřenou, dokud už nedržela otevřená sama. Klidně mám dál pokračovat s povolováním šroubu a zkoušet ten plast vyndat? Já se právě bál, abych pak neměl ještě problém s tou jistící miskou :D

K té vložce, předpokládám, že podle klíče mi asi nikdo vložku neudělá, že? I když je teda pravda, že mám pouze 1 klíč, tak by nebylo od věci vyměnit všechno(u mě teda jen spínačku a domontovat 1 zámek).

Odkaz ke komentáři

ten šroub nejde vytočit jen povolit citem poznáš kdys na konci pak povytáhnout kliku a tahat ven tu záslepku někdy to de dobře někdy hůř co se týče tý vložky seženeš vložku třeba z vraku a v autoklíčnictví ti to přehážou na tvůj klíč :palec:

a mít jen jeden funkční klíč to neni zrovna ideální stav nech si udělat ještě jeden neb mnohdy stačí málo a si z jedním klíčem v riti :D:palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak nakonec se mi všechno povedlo, děkuji :palec:

Ale mám problém se zámkem nebo kabeláží. Celkem mám 3 kabeláže a 2 zámky. Ať to střídám, jak chci, vždy skončím u toho, že stačí se lehce dotknout drátků u konektoru zámku a auto reaguje na otevřené dveře. Potom se stačí zase drátků dotknout a kontakt zmizí.

Nevíte, co by to mohlo způsobovat? Kabeláž spolu se zámky nová není, ale přijde mi blbost, aby byly všechny 3 kabeláže stejně poškozené, případně zámky. Udivuje mě i to, že nikdy se tyhle dveře dálkou nezamknou(a dveře už byly otevřené snad stokrát, tak se mi nezdá, aby tam ten kontakt alespoň jednou nebyl).

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...