Přejít na obsah

Nedrží se teplota vody

Doporučené příspěvky

Ahoj. na radu pár uživatelů odsud zakladám tehle téma i zde. Abych začal od začátku, mám Škodu SUPERB 1.8T (RV 2005) !!!! Zakládám to, protože jsou to skoro identické motory. No takže k tématu, kupoval jsem auto se zadřeným motorem, motor turbo, pár hadiček a další ptákoviny kolem toho vyměněny, pár problému co tam bylo jsem vychytal, ale jediný problém nemůžu něják příjít na řešení, ani v servisech (jak originál škoda, tak i garážmistři) prostě neví...

Problém je ten, že se mi na větších dálkách drží teplota vody na 70°C . Jak nechám auto stát na neutrálu či po příjezdu vypnu motor, za chvíli se mi dostane na 90°C, tak stejně ve měste na křižovatkách. Ale po rozjezdu do cca 5km nepřetržité jízdy je to zase na 65-75°C. První co mě napadlo byl termostat, vyzkoušel jsem 2 (originál i neoriginál) Nepomohlo, čidlo teploty je taktéž dobré, diagnostika nevykazuje žádné chyby a ukazuje teplotu co mi ukazuje i budík.

Co mě napadlo dalšího je možná visko spojka. Ale jak jsem pozjišťoval, již při startu motoru se má točit a také se točí ! při vyšších otáčkách se zvětšuje rychlost otáček atd...

Zkoušel jsem i různé clony na masku a sání, různé krabice a další blbosti... nepomohlo... prostě to chladí jak drak :-/

Jinak tento problém už řeším od doby kdy bylo venku ještě cca 20°C + takže to nebude počasím :-)

Nevíte čím by to mohlo být či nějákou další radu ? Díky moc

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Minule niekto pisal na vw klube ze starsie auta mali rucicku spravenu tak, ze ukazovala presne.. proste ked tam je 70 tak 70 ked 90 tak 90.. a nove auta ze akonahle dosiahne 90 tak rucicka drzi 90 aj ked teplota motora kolise.. takze neviem ci to mas zrovna poruchu.. (co je na tom pravdy pisem len to co som cital)

Odkaz ke komentáři

Měl jsem na na Oktě stejný problém a odjezdil jsem s tím 6 let (a věřím, že kámoš s ním jezdí další 4 roky stejně tak). U mne se to projevilo výrazně ve chvíli, kdy jsem přehrál SW jednotky. Možná to dělalo i předtím,ale auto jsem měl v sériovém stavu velmi krátce. Když jsem to řešil s mechanikem, tak tam žádnou závadu nenašel a taky mi doporučil se tím dále nezabývat.

Ve chvíli, kdy jsem jel "slušně", ale přitom plynule a maximálně svižně na místních přecpaných okreskách, tzn. povětšinou s velmi lehkou nohou nebo na tempomat a mezi 1.700 - 2.500 ot., tak teplota byla někde okolo 50-60 stupňů, a to i v parném létě. Přisuzuju to tomu, že auto skutečně velmi dobře chladilo a naopak motor jel hluboce pod svým potenciálem a s malou spotřebou, tudíž s malým odpadním teplem (25 km do práce do mírného kopce okolo 6,7, zpět okolo 5,5). Když se autu naložilo, tak za minutu nebo 2 byla ručička v pozoru, tam kde má být. Stejně tak, když byl motor v trvalé aspoň trošku větší (resp. znatelnější) zátěži, což třeba na dálnici bylo tak od 140 km/h nahoru.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

ja som teraz menil termostat a musim povedat,ze mne to pomohlo. Predtym sa mi auto zahrialo na 90 stupnov az po 10 km jazdy. Teraz za 2km je rucicka na 90 a drzi ako pribita. Vtedy aj pocas jazdy na dialnici padala tak na 70.

Inak pozor pre tych,co sa im auto prehrieva a uz aj menili termostat a nepomohlo. - Ja som menil rozvody a bola tam vodna pumpa s umelohmotnymi lopatkami - pumpa mala najazdene 87 tisic km (a 10 rokov zivota) a ked sa vyberala a dotkli ste sa lopatiek, zacali sa lamat !!! Normalne sa to lamalo ako tvrdy rohlik ! Cize sa to menilo prave vcas. Teraz som daval kovove lopatky od HEPU.

A kamarat teraz mal problem tiez - jeho pumpa nabehala len 70tisic km a jemu sa lopatky polamali a preto to nechladilo !! Cize ide robit rozvody aj on :lol:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...