Přejít na obsah

cvakání v přední nápravě Oct.1,9TDI

DaviD79

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás přátelé,

mám takový problém a týká se Octavie TDI 66kW. První problém je, že při nájezdu do pravé zatáčky mě začne něco křupat u levé strany předního kola.Jakmile projedu zatáčkou ,křupání ustane. Vyměnil jsem kloub ramene,tyčku stabilizátoru,lůžka ramene- dal jsem plné TT,lůžko na stabilizátoru a pořád stejné křupání. Dělá mě to asi necelý rok.Aktuálně jsem vyměnil levý vnější kloub poloosy.A pořád to samé... Už jsem přemýšlel o uložení předního tlumiče.Ten se dělal před necelýma dvěma rokama i s uložením tlumiče.Druhá věc je, že jsem nechal seříznout i pružiny. Vše bylo ok až do léta minulého roku.Co mě však ještě víc štve je, že při přidání plynu a nebo sundání nohy z plynu a přechodu setrvačnosti mě něco v přední části někde u převodovky cvaká... klasické cvak,cvak.. ,ale vždy jen při úkonu, který jsem popsal. Nejvíc to dělá u dvojky a trojky rychlosti. Zkoušel jsem vyměnit sadu spojky se setrvákem a pořád to samé. Vyměnil jsem spodní držák převodovky a žádná změna,dal jsem nové lůžka do nápravnice i s novýma šroubama. Už mě napadá jen vnitřní kloub poloosy a nebo uložení převodovky horní. Nemáte někdo zkušenosti se stejným problémem? Moc díky za rady.David

Odkaz ke komentáři

A co takhle rozsypané ložisko, mám téma pod tebou, dělá mi to samé co tobě

Ložisko v těhlici jsem dělal jako první po zakoupení auta... tam by problém být neměl...

přemýšlím co se týká toho cvakání tak to bude asi něco od převodovky a můj tip je vnitřní kloub... ten jsem ještě neměnil.. a druhá věc uložení převodovky horní ... to jsem taky nedělal jen jsem měnil tu vzpěru převodovky(taková ta plácačka..)

Odkaz ke komentáři

Jo vím co myslíš, ale známej byl u auta já popojížděl a jak to cvakalo taky se zdálo že to jde od převodovky, ale mě to příjde na ten homokineťák nebo ložiško přitom už jsem to měnil, zkusím to vyměnit znova jestli to třeba nebyl nějakej šmejd co vydržel pár km tak to může být i u tebe

Já dělám u náhr.dílů... takže bych si tam šmejd nedal...dal jsem ložisko FAG... tak si nemyslím,že by to bylo tím...snad to pomůže tobě v rozhodování... homokinetický kloub jsem měnil před 14 dny a pořád žádné zlepšení... mám pocit, že to bude ten vnitřní... dnes mě mechanik říkal, že pokud je v autě antiprokluz ESP tak odchází vnitřní klouby a mě to začalo dělat poté co jsem prodělal několik prokluzů v minulé zimě...tedy z jara... minulého roku...

Odkaz ke komentáři

Tak já ti něco povím neuvěříš, ale dneska mi to nedalo tak jsem chtěl přijít na to kde to zasran* cvaká :D už toho mám plnou řiť a ejhle, už jsem na to přišel :( ale doufám že to nebude stát těžký prachy pokud se nepletu tak je to vnitřní ložiško poloosy že?

Když mám zařazenou jedničku a potahuji auto tlačením tak to v tom cvaká ...

post-22483-0-44956400-1389473446_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak já ti něco povím neuvěříš, ale dneska mi to nedalo tak jsem chtěl přijít na to kde to zasran* cvaká :D už toho mám plnou řiť a ejhle, už jsem na to přišel :( ale doufám že to nebude stát těžký prachy pokud se nepletu tak je to vnitřní ložiško poloosy že?

Když mám zařazenou jedničku a potahuji auto tlačením tak to v tom cvaká ...

Gratuluji k odhalení závady. Ano, je to vnitřní kloub poloosy.To mě povídej, jsem šílený z každé jizdy... už si zesiluji rádio,abych to neslyšel..:-D

Tento kloub u nás stojí 1140kč s dph,ale snad by se dal sehnat i levnější.Ovšem je to zase otázka značky od které by se měla odrážet kvalita a následně cena.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Jo promiň jak budu mít čas ozvu se :) Jsem pracovně vytížen :D hned jak bude čas odepíšu

Tak nevím co a jak,ale já už vnitřní kloub vyměnil... měl jsem pocitově ,že je to levá strana,vyměnil jsem ho,ale dělá to pořád.. musím dát nový i na pravou stranu.... :wallbash: :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes jsem překročil 500 km, takže duben byl slabota. Pořád se mě drželo nějaké nachlazení. Dnes jsem byl na Bílém kameni na Libavé, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože v úterý jsem si při vyjíždce na kole zase přivodil kašel, ale nakonec jsem to dnes risknul. A bylo to fajn, taky díky tomu, že jsme jeli mimo ty nejvíce zatížené trasy. Akorát počasí takové, že jsem se furt převlíkal. Tak snad zítra budu fit, abych mohl zase vyrazit.
    • Se podívej na severozápad až k hranicím ....... šluknovský výběžek . Takže nic .  Proč se ten brzdič měnil ?
    • podržet déle aby vyjeli nahoru jak píšeš, pak dlouho podržet tlačítko pro zavření aby se znovu nastavila / resetovala úroveň maximálního otevření - měl by se ozvat tón. Pokud to nepomůže bude problem v zámku nebo vzpěrách, měl jsem to podobně a ze začátku to fungovalo divně - jen to odskočilo a pak už to ani neotvíralo a bylo to zámkem což je levnější jak vzpěra.
  • Vytvořit...