DaviD79 Odesláno Leden 10, 2014 Sdílet Odesláno Leden 10, 2014 Zdravím Vás přátelé, mám takový problém a týká se Octavie TDI 66kW. První problém je, že při nájezdu do pravé zatáčky mě začne něco křupat u levé strany předního kola.Jakmile projedu zatáčkou ,křupání ustane. Vyměnil jsem kloub ramene,tyčku stabilizátoru,lůžka ramene- dal jsem plné TT,lůžko na stabilizátoru a pořád stejné křupání. Dělá mě to asi necelý rok.Aktuálně jsem vyměnil levý vnější kloub poloosy.A pořád to samé... Už jsem přemýšlel o uložení předního tlumiče.Ten se dělal před necelýma dvěma rokama i s uložením tlumiče.Druhá věc je, že jsem nechal seříznout i pružiny. Vše bylo ok až do léta minulého roku.Co mě však ještě víc štve je, že při přidání plynu a nebo sundání nohy z plynu a přechodu setrvačnosti mě něco v přední části někde u převodovky cvaká... klasické cvak,cvak.. ,ale vždy jen při úkonu, který jsem popsal. Nejvíc to dělá u dvojky a trojky rychlosti. Zkoušel jsem vyměnit sadu spojky se setrvákem a pořád to samé. Vyměnil jsem spodní držák převodovky a žádná změna,dal jsem nové lůžka do nápravnice i s novýma šroubama. Už mě napadá jen vnitřní kloub poloosy a nebo uložení převodovky horní. Nemáte někdo zkušenosti se stejným problémem? Moc díky za rady.David 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vse se naucim Odesláno Leden 11, 2014 Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 A co takhle rozsypané ložisko, mám téma pod tebou, dělá mi to samé co tobě 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DaviD79 Odesláno Leden 11, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 A co takhle rozsypané ložisko, mám téma pod tebou, dělá mi to samé co tobě Ložisko v těhlici jsem dělal jako první po zakoupení auta... tam by problém být neměl... přemýšlím co se týká toho cvakání tak to bude asi něco od převodovky a můj tip je vnitřní kloub... ten jsem ještě neměnil.. a druhá věc uložení převodovky horní ... to jsem taky nedělal jen jsem měnil tu vzpěru převodovky(taková ta plácačka..) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vse se naucim Odesláno Leden 11, 2014 Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 Jo vím co myslíš, ale známej byl u auta já popojížděl a jak to cvakalo taky se zdálo že to jde od převodovky, ale mě to příjde na ten homokineťák nebo ložiško přitom už jsem to měnil, zkusím to vyměnit znova jestli to třeba nebyl nějakej šmejd co vydržel pár km tak to může být i u tebe 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DaviD79 Odesláno Leden 11, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 Jo vím co myslíš, ale známej byl u auta já popojížděl a jak to cvakalo taky se zdálo že to jde od převodovky, ale mě to příjde na ten homokineťák nebo ložiško přitom už jsem to měnil, zkusím to vyměnit znova jestli to třeba nebyl nějakej šmejd co vydržel pár km tak to může být i u tebe Já dělám u náhr.dílů... takže bych si tam šmejd nedal...dal jsem ložisko FAG... tak si nemyslím,že by to bylo tím...snad to pomůže tobě v rozhodování... homokinetický kloub jsem měnil před 14 dny a pořád žádné zlepšení... mám pocit, že to bude ten vnitřní... dnes mě mechanik říkal, že pokud je v autě antiprokluz ESP tak odchází vnitřní klouby a mě to začalo dělat poté co jsem prodělal několik prokluzů v minulé zimě...tedy z jara... minulého roku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vse se naucim Odesláno Leden 11, 2014 Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 Tak já ti něco povím neuvěříš, ale dneska mi to nedalo tak jsem chtěl přijít na to kde to zasran* cvaká :D už toho mám plnou řiť a ejhle, už jsem na to přišel :( ale doufám že to nebude stát těžký prachy pokud se nepletu tak je to vnitřní ložiško poloosy že? Když mám zařazenou jedničku a potahuji auto tlačením tak to v tom cvaká ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DaviD79 Odesláno Leden 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 Tak já ti něco povím neuvěříš, ale dneska mi to nedalo tak jsem chtěl přijít na to kde to zasran* cvaká :D už toho mám plnou řiť a ejhle, už jsem na to přišel :( ale doufám že to nebude stát těžký prachy pokud se nepletu tak je to vnitřní ložiško poloosy že? Když mám zařazenou jedničku a potahuji auto tlačením tak to v tom cvaká ... Gratuluji k odhalení závady. Ano, je to vnitřní kloub poloosy.To mě povídej, jsem šílený z každé jizdy... už si zesiluji rádio,abych to neslyšel..:-D Tento kloub u nás stojí 1140kč s dph,ale snad by se dal sehnat i levnější.Ovšem je to zase otázka značky od které by se měla odrážet kvalita a následně cena. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vse se naucim Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 No koukni se na nějakou střední třídu... ať je to jako kvalitní a nestojí to nějak draho :) a napiš do SZ :) díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DaviD79 Odesláno Leden 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 Ok, mrknu zítra v práci a dám vědět sem.. nevím co je SZ..:-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vse se naucim Odesláno Leden 13, 2014 Sdílet Odesláno Leden 13, 2014 Soukromá zpráva :) :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DaviD79 Odesláno Leden 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 14, 2014 Soukromá zpráva :) :D Tak jsem zprávu napsal a žádná reakce...:-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vse se naucim Odesláno Leden 15, 2014 Sdílet Odesláno Leden 15, 2014 Jo promiň jak budu mít čas ozvu se :) Jsem pracovně vytížen :D hned jak bude čas odepíšu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DaviD79 Odesláno Leden 26, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 26, 2014 Jo promiň jak budu mít čas ozvu se :) Jsem pracovně vytížen :D hned jak bude čas odepíšu Tak nevím co a jak,ale já už vnitřní kloub vyměnil... měl jsem pocitově ,že je to levá strana,vyměnil jsem ho,ale dělá to pořád.. musím dát nový i na pravou stranu.... :wallbash: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vse se naucim Odesláno Leden 26, 2014 Sdílet Odesláno Leden 26, 2014 no dej a uvidíš pokud to přestane hned to nechám objednat a jdu na to je ta výměna těžká? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.