Poldi Odesláno Leden 11, 2014 Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 Zdravím všechny kolegy s Octavkou. Mám takový dotaz, dával jsem si auto do servisu, kde mi rekl servisak, že mám utržený silentblok motoru (myslel reakční vzpěru motoru). Nechal jsem si u něho dělat i jiné věci. Naštěstí mi ohnul plech do kotouče a jelikož jsem se neměl k tomu se na to podívat, tak jsem to sundal sám a hned se i kouknul co vyměnil a např. přední kotouče mi vyměnil za starline a naučtoval si za ně 2400,-. Těchto věcí je tam více, ale nejsem si jistý u té vzpěry - mám pocit že to jen lehce očistil a nechal tak - na jednom konci je podle mě nános, který by při vyndávání a opětovném nasazování upadnul, to samé je na matkách, plno špíny, která by tam nebyla kdyby tam strkal klíč. Vše je pod měděnkou, kterou tam nastříkal nevím proč. Na hoře je pak vyraženo číslo, logo W a Audi a na konci je myslím v kolečku rok výroby - 6, takže bych řekl že to je vyrobeno rok před rokem výroby auta (2007). Určitě se tu najde někdo, kdo už s tím má zkušenosti a posoudí jestli takto vypadá vyměněná vzpěra. Díky moc za pomoc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Leden 11, 2014 Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 tak tá vzpera dolu určite nebola... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Leden 11, 2014 Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 Takhle se vydělává, kotouče z bláta za 2400 a staronová vzpěra Jak píše Libero, na to nikdo nehráb 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dunaj6 Odesláno Leden 11, 2014 Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 siel by som mu tam ten kotuc otrieskat o hlavu... a zaroven zmenil servis a hentomu spravil taku reklamu ze by mu tam uz nikto neprisiel... ja to hovorim stale, to je tak ked si clovek nerobi veci sam.. ja sa bojim dat auto do autorizaku ne este bars komu :D (preto, odkedy ho mam bolo maximalne v mojej garazi :D:D) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Poldi Odesláno Leden 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 Díky za vaše názory, ještě bych se tedy zeptal na jednu věc. Mělo být vyměněnno i zadní brzdové obložení, na fotkávh by měl být stav po 2 týdnech - jednak se mi nezdá ta oxidace, a jednak by mě zajímalo zda nemáte zkušenost s tou značkou VAP, nejedná se náhodou taky o originální obložení? Je zajímavé, že ta značka VAP je i na té spojce, která se nemění. Navíc na ramínku je opět značka W a ještě SK. Nevíte zda jde o originál a nebo kde to zjistit? Další věc je, že na jedné straně jsou mezi nýty praskliny (to by asi být nemělo). A poslední věc je, že by mě zajímalo jak rychle se můžou ty desky obrousit? Popřípadě co je už znakem toho, že by se mělo vyměnit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 ani jednu vec nevymenil za dva tydny to takhle nemuze vypadat... dohadej se s nim posli na neho cojku a bez radeji nekam jinam... tot moje rada 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 Jak se zdá, tak pán vyměnil jen ty kotouče, bo ty jsou vidět a vše ostatní nechal být. Svědomí ho asi netrápí. Do toho servisu bych nalít i bez čojky a pánovi se věnoval tak dlouho, než by pochopil, že takto NE! Takovéto jednání a přístup mě vždy rozdmýchá do ruda! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 ešteže to nerobil autorizák...to by bolo kecov ...inak sa tam vráť a pekne im to "vysvetli",že takto NIE .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 Věřím tomu, že v některých tzv autorizovaných servisech to nefunguje o moc líp. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lupino Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 Tak to te borec docela vzal na hul tet bych tu hul vzal ja a šel mu ji vrátit oko za oko .......... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Poldi Odesláno Leden 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 Tak na čoiku jsem to poslal, ti mi řekli, že to má řešit policie, takže jsem podal trestní oznámení, teď už se jen snažím vyčíslit škodu a dohledat co všechno teda vyměnil a nevyměnil ... Nejhorší na tom všem je to, že v pátek jsem byl v jiném servise a tam mi řekl, že to vyměněné bylo. Podle čeho to posuzoval nevím, bohužel jsem u toho nebyl - kvůli práci tam byl kamarád. No ale ani mně se to nezdá a myslím, že podle těch fotek a označení součástek jsou to ty původní (s tím VAP na zadním obložení se už někdo setkal?)- jinak auto ma najeto 60k a bylo garážované, tak si myslím že by to i odpovídalo stavu. Ještě měl dělat horní uložení předních tlumičů - dá se něják zjistit zda je nové bez složité demontáže? Kolik to tak může stát pokud by to byl zase levný hnůj jako od starline (já našel 416 Kč)? BTW nevíte zda je k provotování autoservisu potřeba řemeslná živnost? Páč dle výpisu z živnostenského rejstříku má jen živnost volnou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lupino Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 tak pokud má auto najeto 60tis tak čelisti zadní jsou stále puvodní takhle vypada nova reakční vzpera Horní uloženi zad tlumiču poznáš tak že musí ten hliník byt krasně čisty prostě jak nový viz nová vpěra. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 Ani vzpera ani zadne pakne neboli menene!! Tie diely su povodne!!! VAP bol dodavatel dielov pre skodovku.!!! Zadne brzdy-pakne na bubnoch vydrzia okolo 200 000km az potom sa menia. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Poldi Odesláno Leden 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 Super díky za postřehy, ještě teda jedna věc - jde o čepy ramen - opět prý nové, ale jsou tam meyle a upevnění opět pěkně zrezlé - > je tam sice už 2 měsíce ale nové asi není, ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 Nove urco ne a hlavne nejsou vymebene... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dunaj6 Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 zase ked ten čap zlozil so starymi srobmi a maticami tak by to mozno aj slo.. ale podla skusenosti vyssie je aj ten stary.. :D pozri tu gumenu manzetu v akom je stave ci je nova alebo uz je na nej vidiet ze to je stara guma? po dvoch mesiacoch nebude nova ale ani nie zvetrana a popraskana a pod... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 ved na foto vidno ako je ta guma na cape popraskana... ale len tak mimochodom, preco si tieto veci daval opravovat? bol tam nejaky problem? alebo si dal servisakovy auto len s tym, nech ti ho da dokopy? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Leden 13, 2014 Sdílet Odesláno Leden 13, 2014 ty chceš říct že auto má najeto 60.000km a tohle vše jsi měnil???Vždyť tyhle díly se mění okolo 150.000-200.000km?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Poldi Odesláno Leden 13, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 13, 2014 Jo daval jsem mu to tam pac svitilo predni brzdove oblozeni, tak at se koukne i na zbytek, bohuzel je to moje první auto a v teto oblasti nejsem nijak zbehly a ani kolem sebe nemam nikoho kdo by poradil. Urcite je to i moje hloupost, ale já jsem tam jel s tím, ze mu věřím a takhle to dopadlo ... Pro mě dobra zkušenost do budoucna 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Leden 13, 2014 Sdílet Odesláno Leden 13, 2014 a trochu draha 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Leden 13, 2014 Sdílet Odesláno Leden 13, 2014 pokud auto mělo opravdu najeto jen 60.000,tak bych uvěřil,že by se musely měnit jen přední desky,nic víc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lupino Odesláno Leden 13, 2014 Sdílet Odesláno Leden 13, 2014 tvl tak to už je moc! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Poldi Odesláno Únor 4, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 4, 2014 Díky všem moc za radu, auto nakonec skončilo u soudního znalce, brzdy a vzpěra vyměněná nebyla, čepy ano a uložení tlumičů jsme už nezjišťovali, bohužel tím že vyměnil ty čepy a pak následně neudělal geometrii tak mi k kola plužily a z vnějšku je sjetý vzorek na 1 mm za cca 2 měsíce na úplně nových gumách, čehož jsem si všimnul až u té prohlídky. Takže další poučení pro mě ... V každém případě jsem se chtěl zeptat, zda nemáte nějakého opravdu dobrého mechanika v Ostravě či okolí, kam bych to mohl s klidným svědomím dávat ... Jsou tam nějaké drobné věci a jelikož se chci v autě cítit dobře (využívám ho denně), tak nehodlám čekat až něco po cestě kiksne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Únor 5, 2014 Sdílet Odesláno Únor 5, 2014 napis Marenovi je sice z FM ale myslim si ze se oplati. http://www.autosmetana.cz/?o-spolecnosti,3 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Únor 5, 2014 Sdílet Odesláno Únor 5, 2014 A davas ho teda k soudu nebo ne??? Nebo to nechas projit at to muze delat dalsim poskozenym... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Poldi Odesláno Únor 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 5, 2014 No zatím to má pořád policie a zkoumá a zkoumá a shledává důkazy a všechno to bohužel dost trvá. V každém případě teď řeší spíše tu nevýměnu některých komponent, co se týče toho co vyměnil tak prý mám podat žalobu a řešit se to má v občanskoprávním sporu, ale nijak extra se v tom nevyznám, takže se musím poradit co dál, ale určitě to nenechám jen tak vyšumět, tihle lidi prostě musí vědět, že jednou se někdo najde a prostě po nich půjde ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Únor 5, 2014 Sdílet Odesláno Únor 5, 2014 Stejně jako Maroš doporučuju Mařenu TDi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Poldi Odesláno Září 1, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 1, 2014 Tak jen pro zajímavost celý případ jsem dostal k soudu i přes menší problémy (podání stižnosti na PČR ...) a pan servisman dostal 6 měsíců podmíněně (14 měsíců). Samozřejmě se odvolal a teď čekám na odvolací soud, ale alespoň se to něják pohlo ... uvidím co dál na to odvolací soud :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Září 1, 2014 Sdílet Odesláno Září 1, 2014 Dobrá práce. Doufám, že vyjde i ta odvolačka a ještě by mu mohli dát nějaký bonus na cestu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 1, 2014 Sdílet Odesláno Září 1, 2014 Tak smekam...to se dneska moc nevidi.... drzim palce... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.