Přejít na obsah

Servis - opravdu opravdu vyměnil reakční vzpěru?

Poldi

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny kolegy s Octavkou.

Mám takový dotaz, dával jsem si auto do servisu, kde mi rekl servisak, že mám utržený silentblok motoru (myslel reakční vzpěru motoru). Nechal jsem si u něho dělat i jiné věci. Naštěstí mi ohnul plech do kotouče a jelikož jsem se neměl k tomu se na to podívat, tak jsem to sundal sám a hned se i kouknul co vyměnil a např. přední kotouče mi vyměnil za starline a naučtoval si za ně 2400,-. Těchto věcí je tam více, ale nejsem si jistý u té vzpěry - mám pocit že to jen lehce očistil a nechal tak - na jednom konci je podle mě nános, který by při vyndávání a opětovném nasazování upadnul, to samé je na matkách, plno špíny, která by tam nebyla kdyby tam strkal klíč. Vše je pod měděnkou, kterou tam nastříkal nevím proč. Na hoře je pak vyraženo číslo, logo W a Audi a na konci je myslím v kolečku rok výroby - 6, takže bych řekl že to je vyrobeno rok před rokem výroby auta (2007). Určitě se tu najde někdo, kdo už s tím má zkušenosti a posoudí jestli takto vypadá vyměněná vzpěra.

Díky moc za pomoc

post-35603-0-89753900-1389469695_thumb.jpg

post-35603-0-41474700-1389469681_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

siel by som mu tam ten kotuc otrieskat o hlavu... a zaroven zmenil servis a hentomu spravil taku reklamu ze by mu tam uz nikto neprisiel...

ja to hovorim stale, to je tak ked si clovek nerobi veci sam.. ja sa bojim dat auto do autorizaku ne este bars komu :D (preto, odkedy ho mam bolo maximalne v mojej garazi :D:D)

Odkaz ke komentáři

Díky za vaše názory,

ještě bych se tedy zeptal na jednu věc. Mělo být vyměněnno i zadní brzdové obložení, na fotkávh by měl být stav po 2 týdnech - jednak se mi nezdá ta oxidace, a jednak by mě zajímalo zda nemáte zkušenost s tou značkou VAP, nejedná se náhodou taky o originální obložení? Je zajímavé, že ta značka VAP je i na té spojce, která se nemění. Navíc na ramínku je opět značka W a ještě SK. Nevíte zda jde o originál a nebo kde to zjistit? Další věc je, že na jedné straně jsou mezi nýty praskliny (to by asi být nemělo). A poslední věc je, že by mě zajímalo jak rychle se můžou ty desky obrousit? Popřípadě co je už znakem toho, že by se mělo vyměnit?

post-35603-0-12226000-1389521147_thumb.jpg

post-35603-0-06651000-1389521158_thumb.jpg

post-35603-0-24335300-1389521169_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jak se zdá, tak pán vyměnil jen ty kotouče, bo ty jsou vidět a vše ostatní nechal být. Svědomí ho asi netrápí. Do toho servisu bych nalít i bez čojky a pánovi se věnoval tak dlouho, než by pochopil, že takto NE! Takovéto jednání a přístup mě vždy rozdmýchá do ruda!

Odkaz ke komentáři

Tak na čoiku jsem to poslal, ti mi řekli, že to má řešit policie, takže jsem podal trestní oznámení, teď už se jen snažím vyčíslit škodu a dohledat co všechno teda vyměnil a nevyměnil ... Nejhorší na tom všem je to, že v pátek jsem byl v jiném servise a tam mi řekl, že to vyměněné bylo. Podle čeho to posuzoval nevím, bohužel jsem u toho nebyl - kvůli práci tam byl kamarád. No ale ani mně se to nezdá a myslím, že podle těch fotek a označení součástek jsou to ty původní (s tím VAP na zadním obložení se už někdo setkal?)- jinak auto ma najeto 60k a bylo garážované, tak si myslím že by to i odpovídalo stavu. Ještě měl dělat horní uložení předních tlumičů - dá se něják zjistit zda je nové bez složité demontáže? Kolik to tak může stát pokud by to byl zase levný hnůj jako od starline (já našel 416 Kč)?

BTW nevíte zda je k provotování autoservisu potřeba řemeslná živnost? Páč dle výpisu z živnostenského rejstříku má jen živnost volnou.

Odkaz ke komentáři

zase ked ten čap zlozil so starymi srobmi a maticami tak by to mozno aj slo.. ale podla skusenosti vyssie je aj ten stary.. :D pozri tu gumenu manzetu v akom je stave ci je nova alebo uz je na nej vidiet ze to je stara guma? po dvoch mesiacoch nebude nova ale ani nie zvetrana a popraskana a pod...

Odkaz ke komentáři

Jo daval jsem mu to tam pac svitilo predni brzdove oblozeni, tak at se koukne i na zbytek, bohuzel je to moje první auto a v teto

oblasti nejsem nijak zbehly a ani kolem sebe nemam nikoho kdo by poradil. Urcite je to i moje hloupost, ale já jsem tam jel s tím, ze mu věřím a takhle to dopadlo ... Pro mě dobra zkušenost do budoucna

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Díky všem moc za radu, auto nakonec skončilo u soudního znalce, brzdy a vzpěra vyměněná nebyla, čepy ano a uložení tlumičů jsme už nezjišťovali, bohužel tím že vyměnil ty čepy a pak následně neudělal geometrii tak mi k kola plužily a z vnějšku je sjetý vzorek na 1 mm za cca 2 měsíce na úplně nových gumách, čehož jsem si všimnul až u té prohlídky. Takže další poučení pro mě ... V každém případě jsem se chtěl zeptat, zda nemáte nějakého opravdu dobrého mechanika v Ostravě či okolí, kam bych to mohl s klidným svědomím dávat ... Jsou tam nějaké drobné věci a jelikož se chci v autě cítit dobře (využívám ho denně), tak nehodlám čekat až něco po cestě kiksne...

Odkaz ke komentáři

No zatím to má pořád policie a zkoumá a zkoumá a shledává důkazy a všechno to bohužel dost trvá. V každém případě teď řeší spíše tu nevýměnu některých komponent, co se týče toho co vyměnil tak prý mám podat žalobu a řešit se to má v občanskoprávním sporu, ale nijak extra se v tom nevyznám, takže se musím poradit co dál, ale určitě to nenechám jen tak vyšumět, tihle lidi prostě musí vědět, že jednou se někdo najde a prostě po nich půjde ...

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Tak jen pro zajímavost celý případ jsem dostal k soudu i přes menší problémy (podání stižnosti na PČR ...) a pan servisman dostal 6 měsíců podmíněně (14 měsíců). Samozřejmě se odvolal a teď čekám na odvolací soud, ale alespoň se to něják pohlo ... uvidím co dál na to odvolací soud :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...