Přejít na obsah

Marttyho Černá paní

Doporučené příspěvky

Asi jsi měl 66kW, ne? ;)

Já se na 160km/h dostanu rychleji, než s mou starou čipnutou "jednadevítkou", ale nesmíš tam nechat 6-ku. Na ní se autu fakt moc nechce..

Jinak s životností souhlasím, ačkoli jsem s motorem až překvapivě spokojen, rovněž maloobjemům nefandím a nejsem si jist, jak dlouho může vydržet.. Ale nechme se překvapit :)

Odkaz ke komentáři

Pořád nesouhlasím ;)

To, že auto ve městě jede na 5-ku neznamená, že není na dálnice. Pokud chceš opravdu jezdit svižně, musíš si podřazovat - 4 -> 6. S tímto ti na dálnici málokdo ujede. Pokud chceš pohodičku, necháš tam 6-ku a ačkoli nijak zvlášť rychle, na požadovanou rychlost se dostaneš. V kombinované spotřebě jezdívám za 6,5l/100km a to tomu autu dávám denně zabrat. Když jedu s lehkou nohou (ale ani tak provoz nebrzdím), dostanu se většinou na 5,2l/100km. Při 140km/h na dálnici je spotřeba kolem 7 litrů, při 160 kolem 7,5 - 8 litrů na sto.

To jsou přesně ty předsudky, které malý objem vyvolává. Je to více než dostačující motor, 99% dvojkových Octávek jezdí s chrochtáky 1,6TDI a těm spolehlivě ujedeš. Životnost je druhá věc, ale možná se jedná jen o další zbytečný předsudek, to ukáže čas.. ;)

Odkaz ke komentáři

Ja ale nerikam ze to nejede s rapidem ten motor je v pohode i kdyz jak uz tu rikas ta zivotnost kdyz to budes furt tocit nevim no

Ja toho stim moc nenajezdil akorat nevim jak to jede s octavii prece jen je to vetsi auto a dnes jsem mel moznost projet na hodku octavii III rs a moooc pekne to jede

Odkaz ke komentáři

Rapid má hmotnost 1175kg, Octavia II asi 1250kg. Ten rozdíl je fakt zanedbatelný (ve zrychlení - berme v potaz motor bez čipu - asi 0,1 - 0,2s)

Co se životnosti v otáčkách týče, zcela logický fyzikální jev. Když motor taháš v nízkých otáčkách, má mnohem větší převod, který musí utáhnout. Jak mi dříve říkal i Motorpower, s čím má pravdu, když vletíš s malým objemem v nízkých otáčkách do díry, motor dostává pořádně zabrat.

Naopak, když ho točíš, od toho je to benzín a od toho máš omezovač, nejen, že jej lépe zajedeš, ale namáhání motoru je mnohem nižší.. ;)

EDIT: Maro byl rychlejší :)

Odkaz ke komentáři

Na přeřezání pásu jsem dostal nůž přímo, na druhé straně má kladívko na okna. :) A k pálce - to je spíš takovej doplněk, když jsem kupoval golfa, tak majitel ji měl mezi prahem a sedačkou, zalíbilo se mi to a tak jsem si ji koupil taky. :) Ale zase neříkám, že bych ji někdy nejradši nepoužil - třeba když mě vybržďoval pán v bílým žotu 307, jak už tu je popsaný. :D

Odkaz ke komentáři

Hezke ja chci take neco takoveho do auta me by to tu snad i bodlo jezdim do prace okolo gheta a uz se stalo ze ci...e vlitlo pod auto a dotycneho ridice vytahli z auta a bali mu na budku jeste ze to vydeli z firmi a volali policii jinak asi chudak pan a nejlepsi ze oni tady skacou pod auta samy aby jim nemci zaplatili bolestne uz to tu i resily

Odkaz ke komentáři

jkohy - no u vás je ten sever jak divokej západ, to je fakt. :D Sám se tam necejtím nejlíp, když tam jedeme. :D

Jinak na nějaký tajný vypínače a tak nevěřím, podle mě když si auto vyhlídnou, tak si ho prostě vezmou. To už snad jedině GPS lokátor nebo tak, ale spolu s hlídáním už to jde cenově mimo mě.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...