Přejít na obsah

Bzučí, vrčí a asi nefunguje


Doporučené příspěvky

Dneska ráno jsem chtěl nastartovat a po otočení klíčku se zpodkapoty ozvalo dost hlasité bzučení. Otevřel jsem motor a kokám okud to jde. Pohmatem jsem zjistil, že to rachtá ten bazmek co je na fotce s konektorem. Jen pro jistotu - je to egr a odešel do věčných lovišť? Auto jede normálně, ale i po chcípnutí motoru to ještě chvíli bzučí.post-25-13926563567531_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak už to přišlo i na přístrojovku. Svítí oranžová ikona a mxidot píše Emise Do dílny. Předpokládám, že po výměně za nový bude třeba zajet do servisu na smazání paměti. Je ve výměně nějaká záludnost, nebo stačí povolit ty tři šrouby a konektor?

Odkaz ke komentáři

To je ta chyba :) Jen vyměníš, nákoduješ, vymažeš chybu a frčíš. Když pohledáš na netu tak se dá najít za lidovku. Já kupoval funglovku originál na 2 tis :)

Ahoj,

co myslíš tím nakódováním?

Já ji namontoval a jezdím.

Má se dělat nějaké základní nastavení?

Děkuji, J.

Odkaz ke komentáři

A co rozebrat, vyčisti, někdy může pomoct přesadit plastové kolečka, ale nevím jestli u této klapy je to zrovna tak. Některé klapy se nastavovaly opět do režimu -odpojit akm a poté zapojit. Faktem je ,že s totym basmekem jsem si ještě nehrál. Ale to že vrní znamená,že nemá správnou polohu a hledá ji -nebo si to myslí. :wallbash: Havlík

Odkaz ke komentáři

Dokud vrčela, tak to chybu neházelo, ale teď už nevrčí a chybu to háže. Koupil jsem jetou, od spolehlivého zdroje za 1500,- tak jí přehodím, zajedu do škodovky ať to smáznou, případně nastaví a tu původní, která se tam dávala v 85.000km (teď mám najeto 176.000) rozeberu a pokoukám. Když půjde dát do kupy, tak budu mít alespoň zálohu.

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem najel asi 50km a světe div se - kontrolka na maxidotu najednou sama zhasla a při startu přestalo pípání s hláškou Emise Do dílny.

Myslel jsem, že dokud se nesmaže z paměti, tak bude svítit, psát a pípat.

Ale co se mi nestalo, když jsem přijel večer domů - zaparkuju na parkovišti u nás před barákem, vypnu motor a slyším takovej zvuk, jako když se někde točí totálně zadřená hřídel, nebo motor. Trvalo to asi pět vteřin a přestalo to. Tak jsem zapnul zapalování, a zase ho vypnul. A hned jak cvaklo relé, zase ten šílenej zvuk. A zase asi pět vteřin a klid. Už jsem se začínal kácet, co že se mi to zase vysypalo. Nastartuju, nechám motor asi minutu běžet a chcípnu. A zase, takovej kvílivotahavej zvuk, tak pět vteřin a klid. Tak jsem zase nastartoval, zatáh za páku na otevření kapoty, vypnul motor a vyběh ven, abych zjistil odkud to jde.....A šlo....Z paneláku naproti, kde někdo něco vrtal vrtačkou s příklepem. Myslel jsem že mi jebne. A jestli mě někdo pozoroval, tak se asi dobře bavil :smich:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...