Přejít na obsah

Loziska zadnej napravy s magnetickymi kruzkami

jopoz

Doporučené příspěvky

Zdravim

Mam OCT kombika, minuly rok sa mi stalo, ze mi zacali svietit kontrolky ABS a ESP, po pripojeni na VAG mi vyhodilo chybu jedneho snimaca otaciek. Vymenil som ho, mesiac pokoj a zase odznova. Po detajlnejsom preskumani, cely magneticky kruzok rozsipany, cize nastala narocnejsia vymena, teda noveho loziska. Teraz mam ten samy problem ale druha strana. Mam rocnik 2007, zaujimalo by ma, preco tieto kruzky odchadzaju, zbytocne sa meni cele lozisko a navyse za 5 rokov sa to bude menit znova. Dost blbo riesene. Pouzivam loziska od znacky FAG.

Ake mate vy skusenosti s tymto problemom?

Odkaz ke komentáři

Ahoj, mám s tím také zkušenost, popsáno na odkazu dole, je nás více kdo řešil tento problém, nejhorší je, že z důvodu poškozeného kroužku musíš vyměnit ložisko kola.

Jestli správně rozumím tvému popisu problému, nejdříve jsi měnil snímač otáček ABS a pak jsi zjistil, že je vydrolený poškozený magnetoplastový koružek a menil jsi ložisko ?

Já jsem také po diagnostice myslel, že bude špatný snímač otáček, ale podle odpovědí tady na fóru mi bylo sděleno, že to může být kroužek, tak jsem to pořádně prohlídl a zjistil že je poškozený / vydrolený :( , měnil jsem tedy ložisko.

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=20754

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

mate ho tu chlapy

http://www.cc-autodily.cz/krouzek-impuls-zn-abs jeste ho prodavaji na auto pilot.cz

by bylo docela dost drahy kvulli krouzku menit cely lozisko ne ? a hlavne ten krouzek by nesel s toho naboje sundat ale on jde ...

http://www.eshop-rychle.cz/autopb/eshop/34-1-ABS-krouzky/256-2-AUDI-VW-SEAT-SKODA

tedy jeste jeden aby jste nerekly :-D snad Vám to pomuže

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zdravim

Mam OCT kombika, minuly rok sa mi stalo, ze mi zacali svietit kontrolky ABS a ESP, po pripojeni na VAG mi vyhodilo chybu jedneho snimaca otaciek. Vymenil som ho, mesiac pokoj a zase odznova. Po detajlnejsom preskumani, cely magneticky kruzok rozsipany, cize nastala narocnejsia vymena, teda noveho loziska. Teraz mam ten samy problem ale druha strana. Mam rocnik 2007, zaujimalo by ma, preco tieto kruzky odchadzaju, zbytocne sa meni cele lozisko a navyse za 5 rokov sa to bude menit znova. Dost blbo riesene. Pouzivam loziska od znacky FAG.

Ake mate vy skusenosti s tymto problemom?

Můžu se zeptat jak jsi detailněji prozkoumal magnetický kroužek na náboji ?

Pokoušel jsem se o to, ale na zadní nápravě je ten kroužek hodně nedostupný. Jde ho nějak zkontrolovat aniž bys sundal náboj ?

Odkaz ke komentáři

Ahoj termostate, mám s tím také svoji zkušenost.

Já jsem ten problém řešil loni na podzim, VAG vyhodil chybu snímače otáček, ale to nebylo pravda, jak se později ukázalo. Byl to poškozený plasto/magnetický kroužek. Demontoval jsem kolo a koukal ze zadu na náboj, svítil jsem si a nábojem otáčel, malá mezera tam je, něco málo jsem viděl a také nahmatal čepičkou prstu nerovnost = přerušení kroužku. Měl jsem pak jistotu, že je kroužek kaput :( a vyměnil náboj s ložiskem.

M.

Upraveno uživatelem Mi-rek1.8T
Odkaz ke komentáři

Díky, bohužel to vypadá, že kroužek se opravdu odlupuje, takže bude potřeba vyměnit náboj. Návod jsem zkouknul, jen mám obavu z těch šroubů držáku třmenu, jsou zezadu dost špatně přístupné. Než se do toho pustím, dá se tam vůbec dostat a povolit je bez montážní jámy nebo zdviže, tj, jen tak na špalkách ?

Díky

Upraveno uživatelem Honza9007
Odstranění citace předchozího postu.
Odkaz ke komentáři

Tak ještě poslední dotaz, co všechno jsi mazal při zpětné montáži ? Napadá mě:
- nové ložisko vazelínou (to předpokládám není třeba)
- osu, na kterou se nasazuje nové ložisko (asi blbost)
- stykovou plochu mezi nábojem a bubnem grafitkou (nebo jen tak nasucho ?)
- šrouby držáku třenu - grafitkou/měděnkou ? nebo se to nemaže ?
Přemejšlim, aby to šlo ještě někdy rozebrat :)

Odkaz ke komentáři

Díky, tak ještě přidám vlastní zkušenost:
Vyměnit ložisko bez jámy jde, ale je potřeba zvednout zadek dost vysoko, aby se člověk dostal půlmetrovým momenťákem k dotažení držáku třmenu. Já to měl na cihlách + heveru. Nejhorší část bylo právě utažení držáku třmenu 90Nm+90°, nedá se tam téměř dostat. Kupodivu starý náboj šel z osy bez stahování, pouze rukou. Nakonec jsem nic nemazal, protože bylo vidět, že předtím to taky nebylo nikde mazáno.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Inak ako pises, da sa vymenit aj bez jamy. Auto zdvihnes, no ja som uz menil naboj na oboch stranach a musim podotknut, ze sa da vymenit aj bez demontaze drzaku strmena. Brzdovy kotuc sa mi podarilo vytiahnut aj bez toho, lebo ten drzak ma strasne blby pristup. Tos moja skusenost

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...