jopoz Odesláno Únor 18, 2014 Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 Zdravim Mam OCT kombika, minuly rok sa mi stalo, ze mi zacali svietit kontrolky ABS a ESP, po pripojeni na VAG mi vyhodilo chybu jedneho snimaca otaciek. Vymenil som ho, mesiac pokoj a zase odznova. Po detajlnejsom preskumani, cely magneticky kruzok rozsipany, cize nastala narocnejsia vymena, teda noveho loziska. Teraz mam ten samy problem ale druha strana. Mam rocnik 2007, zaujimalo by ma, preco tieto kruzky odchadzaju, zbytocne sa meni cele lozisko a navyse za 5 rokov sa to bude menit znova. Dost blbo riesene. Pouzivam loziska od znacky FAG. Ake mate vy skusenosti s tymto problemom? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Únor 18, 2014 Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 Ahoj, mám s tím také zkušenost, popsáno na odkazu dole, je nás více kdo řešil tento problém, nejhorší je, že z důvodu poškozeného kroužku musíš vyměnit ložisko kola. Jestli správně rozumím tvému popisu problému, nejdříve jsi měnil snímač otáček ABS a pak jsi zjistil, že je vydrolený poškozený magnetoplastový koružek a menil jsi ložisko ? Já jsem také po diagnostice myslel, že bude špatný snímač otáček, ale podle odpovědí tady na fóru mi bylo sděleno, že to může být kroužek, tak jsem to pořádně prohlídl a zjistil že je poškozený / vydrolený :( , měnil jsem tedy ložisko. http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=20754 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jopoz Odesláno Únor 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 (upraveno) No ano vtedy som nevedel, ze je vadny kruzok, ale teraz uz mudrejsi. Ano menil som cele lozisko, je to jeden kus. Pomaly bude zomna automechanik :D Upraveno Srpen 17, 2014 uživatelem Honza9007 Odstranění citace předchozího postu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dean Odesláno Březen 5, 2014 Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 (upraveno) Kravina samotny magnetycky krouzek z naboje jde sundat nemusi se to kupovat i s loziskem!! Upraveno Srpen 17, 2014 uživatelem Honza9007 Odstranění citace předchozího postu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 5, 2014 Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 těžko.... sundat možná ano, ale nešeženeš... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dean Odesláno Březen 16, 2014 Sdílet Odesláno Březen 16, 2014 da se sehnat do 200kč no kdyby neco mam ho doma je uplne v pořádku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 16, 2014 Sdílet Odesláno Březen 16, 2014 pošli odkaz, kde se da koupit :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Březen 16, 2014 Sdílet Odesláno Březen 16, 2014 Připojuji se k Hydraulikovi, dej sem odkaz, nebo poraď kde koupit. Pokud jsi měnil samotný kroužek, tak jsi ho lepil, nebo jaký je postup náhrady starého, poškozeného ? Díky M. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Březen 17, 2014 Sdílet Odesláno Březen 17, 2014 Zaujemcov o taky kruzok tu bude ovela viac. Dean, ak mas link, daj, inak to je len kecanie do vetra... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dean Odesláno Březen 19, 2014 Sdílet Odesláno Březen 19, 2014 mate ho tu chlapy http://www.cc-autodily.cz/krouzek-impuls-zn-abs jeste ho prodavaji na auto pilot.cz by bylo docela dost drahy kvulli krouzku menit cely lozisko ne ? a hlavne ten krouzek by nesel s toho naboje sundat ale on jde ... http://www.eshop-rychle.cz/autopb/eshop/34-1-ABS-krouzky/256-2-AUDI-VW-SEAT-SKODA tedy jeste jeden aby jste nerekly :-D snad Vám to pomuže 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 19, 2014 Sdílet Odesláno Březen 19, 2014 nikde není uvedené že pasuje na Octavii 2... ale spíš to, že pasuje na octavii 1, fabii apod.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Březen 20, 2014 Sdílet Odesláno Březen 20, 2014 (upraveno) Tak jsme si neporozuměli, myslel jsem, že řešíme kroužek na O2. Na OI je to celkem jasné, o kroužku jako náhradním dílu se ví, ale na OII tam to bude horší, ten plasto-magnetický asi neexistuje ? Upraveno Březen 20, 2014 uživatelem Mi-rek1.8T 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 20, 2014 Sdílet Odesláno Březen 20, 2014 neexistuje, je nutno koupit celý náboj... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dean Odesláno Březen 23, 2014 Sdílet Odesláno Březen 23, 2014 aha tak to se omlouvám myslel jsem i octavii 0 Citovat Odkaz ke komentáři
termostat Odesláno Červenec 10, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2014 Zdravim Mam OCT kombika, minuly rok sa mi stalo, ze mi zacali svietit kontrolky ABS a ESP, po pripojeni na VAG mi vyhodilo chybu jedneho snimaca otaciek. Vymenil som ho, mesiac pokoj a zase odznova. Po detajlnejsom preskumani, cely magneticky kruzok rozsipany, cize nastala narocnejsia vymena, teda noveho loziska. Teraz mam ten samy problem ale druha strana. Mam rocnik 2007, zaujimalo by ma, preco tieto kruzky odchadzaju, zbytocne sa meni cele lozisko a navyse za 5 rokov sa to bude menit znova. Dost blbo riesene. Pouzivam loziska od znacky FAG. Ake mate vy skusenosti s tymto problemom? Můžu se zeptat jak jsi detailněji prozkoumal magnetický kroužek na náboji ? Pokoušel jsem se o to, ale na zadní nápravě je ten kroužek hodně nedostupný. Jde ho nějak zkontrolovat aniž bys sundal náboj ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Červenec 10, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2014 (upraveno) Ahoj termostate, mám s tím také svoji zkušenost. Já jsem ten problém řešil loni na podzim, VAG vyhodil chybu snímače otáček, ale to nebylo pravda, jak se později ukázalo. Byl to poškozený plasto/magnetický kroužek. Demontoval jsem kolo a koukal ze zadu na náboj, svítil jsem si a nábojem otáčel, malá mezera tam je, něco málo jsem viděl a také nahmatal čepičkou prstu nerovnost = přerušení kroužku. Měl jsem pak jistotu, že je kroužek kaput :( a vyměnil náboj s ložiskem. M. Upraveno Červenec 10, 2014 uživatelem Mi-rek1.8T 0 Citovat Odkaz ke komentáři
termostat Odesláno Červenec 16, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2014 (upraveno) Díky, bohužel to vypadá, že kroužek se opravdu odlupuje, takže bude potřeba vyměnit náboj. Návod jsem zkouknul, jen mám obavu z těch šroubů držáku třmenu, jsou zezadu dost špatně přístupné. Než se do toho pustím, dá se tam vůbec dostat a povolit je bez montážní jámy nebo zdviže, tj, jen tak na špalkách ? Díky Upraveno Srpen 17, 2014 uživatelem Honza9007 Odstranění citace předchozího postu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Červenec 16, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2014 Tak to ti nepovím ( bude to asi obtížné, nechci tvrdit, že nemožné ), my jsme to dělali na jámě, od spodu byl slušný přístup a prostor, vše se dařilo povolit a následně také utáhnout na daný moment. Třeba ti sem ještě někdo napíše svoji zkušenost. M. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
termostat Odesláno Červenec 18, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2014 (upraveno) Tak ještě poslední dotaz, co všechno jsi mazal při zpětné montáži ? Napadá mě:- nové ložisko vazelínou (to předpokládám není třeba)- osu, na kterou se nasazuje nové ložisko (asi blbost)- stykovou plochu mezi nábojem a bubnem grafitkou (nebo jen tak nasucho ?)- šrouby držáku třenu - grafitkou/měděnkou ? nebo se to nemaže ?Přemejšlim, aby to šlo ještě někdy rozebrat :) Upraveno Srpen 17, 2014 uživatelem Honza9007 Odstranění citace předchozího postu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Červenec 20, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 20, 2014 Jestli si to dobře pamatuju, tak jsme nemazali nic, ale možná mi to uniklo, dělal jsem to s kamarádem mechanikem. Když vše dotáhneš jak to má být, tak to v budoucnu opět povolíš. Ty předepsané utahovací momenty jsou na většině strojních součástí dost důležité. M. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
termostat Odesláno Červenec 21, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2014 (upraveno) Díky, tak ještě přidám vlastní zkušenost:Vyměnit ložisko bez jámy jde, ale je potřeba zvednout zadek dost vysoko, aby se člověk dostal půlmetrovým momenťákem k dotažení držáku třmenu. Já to měl na cihlách + heveru. Nejhorší část bylo právě utažení držáku třmenu 90Nm+90°, nedá se tam téměř dostat. Kupodivu starý náboj šel z osy bez stahování, pouze rukou. Nakonec jsem nic nemazal, protože bylo vidět, že předtím to taky nebylo nikde mazáno. Upraveno Srpen 17, 2014 uživatelem Honza9007 Odstranění citace předchozího postu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jopoz Odesláno Srpen 15, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 15, 2014 (upraveno) Inak ako pises, da sa vymenit aj bez jamy. Auto zdvihnes, no ja som uz menil naboj na oboch stranach a musim podotknut, ze sa da vymenit aj bez demontaze drzaku strmena. Brzdovy kotuc sa mi podarilo vytiahnut aj bez toho, lebo ten drzak ma strasne blby pristup. Tos moja skusenost Upraveno Srpen 17, 2014 uživatelem Honza9007 Odstranění citace předchozího postu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.