Přejít na obsah

novýho yelow RS


Doporučené příspěvky

Ahoj, tak jsem si splnil sen a přes mooooře negativních názorů a doporučení jsem si pořídil RS.Rozpočet byl nízkej tak jsem dosáhl na tu nejstarší dvojkovou 11/2006. Co se vzhledu týče super, jen před motorem se každý den modlím aby neklekl. Auto mám sotva měsíc takže teprve přicházím na mouchy. Má najeto 188 tis, je to TDI PD a je dotežená z německa. V servisce je zápis o rozvodech a ve škodovce mi vyjeli že to bylo na svolávačce kvůli vstřikům. Je tam ještě nový turbo, což jde poznat i na pohled. Hned jsem zajel na diagnostiku a tam mi to našlo dvě závady, studeňák ve zpětným zrcátku a vadu na Webasto. Nic zásadního. Daleko větší problém mám s kouřením z motorovýho prostoru do kabiny, ale to předpokládám vyřeším ale hlavně s extremně vysokou spotřebou. Jezdím s velmi lehkou nohou za 7l (ve skutečnosti při tankování víčko/víčko je to přesně o 1l víc). když jezdím normálně jezdím za 7,8l (8,8l)a když se chci svézt jdu přez 10, klidně až na 12. Mám služební 103KW a od roku 2006 jsem najel 310tis km a spotřeba při stylu "PRASE" je lehce přes 6l. Tak nevím, přemýšlím dokonce i o prodeji. Tak jsem se vybrečel a teď pár fotek :-))

post-36733-0-90675600-1394011977_thumb.jpg

post-36733-0-34364500-1394012005_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ahoj, díka za rady, chystám se ještě zajet do ŠKODY ale mám docela vítr z toho co na mne vybafnou za částku a to nemusí nic najít. Nemyslím si že by tam byl chip, velikej rozdíl mezi služební 103 a touhle zase není, ale je to jen pocit. Navíc jsem se zapsal do klubu pitomců co naletí na netu, koupil jsem si totiž lepší rádio na netu, rádio přišlo ale nefunkční :-)) zpětná adresa falešná telefon vypnutý .

Odkaz ke komentáři

Pokud nemas Prahu daleko,urcite ti doporucim z vlastni zkusenosti SGS Motorpower,najdes ho tady v nasich partnerech,vubec mu nepotrebuju delat reklamu,auto mi po jeho zasahu slape jak hodiny,takze z moji zkusenosti,jasna volba. :palec: (navic ti Petr urcite nabidne to co mne,pokud nebudes s jeho sw spokojen,vrati ti tvuj,ktery budes mit zalohovany).

Upraveno uživatelem magnum67
Odkaz ke komentáři

Nevím co stoji brzda a chip od vyse zmineneho pana a co stoji aktualizace SW ridici jednotky ve skodovce u vozidla po zaruce ale je fakt že to co tu popisujes mi sedi na problémy a vysokou spotřebu co mival člen SKAJA. Od urcite doby má jiný SW ridici jednotky přímo ze škodovky a spotřeba šla dolů. Takže pokud vylozene neprahnes po zvyseni výkonu zašel bych se zeptat do autorizaku kolik chtějí za aktualizaci.

Odkaz ke komentáři

olafe ono je ta možnost, že tam je nekvalitní "čip" od powertecu,cimbu apod firmy.... no jestli to někdo upravoval, tak bych si dal velký pozor aby mu autorizák nezníčil ECU.

jinak jednotku mu přehraje jak motorpower tak i mvolesko, k tomu přístup určitě chlapy mají...

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

Znovu rikam jestli chip stoji 8000 a přehrání v autorizaku 1500 a nechce chip tak proc by ho tam dával. Pise ze auto je z Německa takže v ČR ho nejspíš nikdo neupravoval. Důvodů vymyslet proc nejet do autorizaku ale jinam je samozrejme libovolné množství ale proc hned začínat od možná nejdražší možnosti? Samozrejme pokud bude cena podobna a chce chip tak přidána hodnota říká navstiv úpravce.

Odkaz ke komentáři

Takovy bezny (neprijemny) starosti pri koupi bazar auta. Vypada suprove ;)

 

A to koureni+spotreba, bude nejspis spolu souviset. Uz jsem videl nekolik koncernovych aut z Nemecka a prakticky kazdy, co bylo nejak upravovany melo obrovskou spotrebu a upraveny odvod spalin. Nejvic, co jsem zazil muj G IV, 1.6 a vzal si 15l na okreskach pri pohodovy jizde :jelen: cely vyfukovy potrubi bylo asi delany nekde u nekoho na zahrade pred grilovackou. Mrkni pod auto, idealne nastartovany a uvidis hned jestli to nekde netesni a co tam je za neseriovy veci.

 

Drzim palce a at dela jen radost ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

po úpravě SGS na tovární softwear se spotřeba umoudřila. Zatím najeto 900 km.

 

Hoooodně lehká noha 6,6.

Normální jízda - spotřeba 7,4l.

Dlouhodobý (900km) průměr 8,2 l/100km.

 

 

Zjistil jsem že 25 km do práce je hodně málo, to je spotřeba vysoká, až s jízdou nad 20 km se spotřeba trochu snižuje. Jsem vcelku spokojený, řekl bych že tohle už odpovídá normálu.

Odkaz ke komentáři

nevím jaký trasy jezdíš ale já kopce,hory a serpentiny 20 do práce 20 z práce a mám 7l svižná jízda na letních 18" a 6,3 na zimních 16"

 

Takže se mi to zdá i tak dost.

Já mám taky na PC 7 ale počítač mi lže o 0,4 - 0,5l takže píšu skutečnost při tankování poctivě víčko víčko. Jo je to ještě o malinko víc než bych si představoval, ale podle toho co mi to baštilo před tím je to o dost lepší. Tu cestu do práce mám mezi městy takže za celou dobu se rozjedu dvakrát ale pár kopců taky mám.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Líbí se mi, jaká se tu kvůli výměně čelního skla rozvinula diskuse ... . Má zkušenost je taková, že mi nikdy nikdo nenutil "zalepení" skla, vždy se sklo měnilo. Ano, vím, že výměna skla má svá rizika, ale stejně to sklo je po nějaké době  a porci kilometrů "osekané" a poškrábané, navíc u staršího auta se už začíná i odlepovat, takže vždy výměna. Mě tedy ca 1000,-kč/rok a spoluúčast 1000,- nezabije, takže sklo mám pojištěné a měním, když je potřeba. 
    • bigfavo vaša objednavka je už pripravena a zajtra ju posielam
    • tak potom si treba nastudovat, ze kedy sa opravuje a kedy meni a ked s tym ides do servisu, tak predsa zhodnotia, v akom je to sklo stave a navrhnu nejake riesenie. ci co len tak niekde das auto s tym, ze netusis, co sa s nim bude diat? to pochybujem.
×
×
  • Vytvořit...