Přejít na obsah

písknutí z motoru

Doporučené příspěvky

Zdravím. Nedáno jsem psal ohledně takového pískaní když na volběh vytočim tak do 2,5 tis otáček tak to pískne. (octavia II 1.9 Tdi)

Dnes jsem to pozoroval zas a to i když třeba z větší rychlosti zařadím třeba dvojku tak je slyset při otevřenem okýnku chvilkové písknutí než spadnou otáčky.

Je pravdepodobné ,že by to mohlo být turbo ,nebo i něco jiného?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zdarec,vyresil jsi nejak to piskani? Dela mi to podobne, za jizdy pri akcereraci a pri podrazeni ale kdyz stojim a pomalu pridavam, tak jic ale jak na to slapnu ostreji, tak nekde kolem2,5~3tis otacek to piskne

A jeste se mi zda, zeto neni slyset zepredu kdyz zvednu kapotu,alen z boku a uvnitr

Remen kolem alternatoru qnic nic co pohani to nedela, sundali jsme remen a beze zmeny

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

A to pískne a přestane? Nebo to píská po překročení těch 2500-3000 ot potom furt?

Já sem kdysi na Fiat Tipo 1,9TD měl projevy silného pískání po překročení 2500 ot., skoumal jsem jestli turbo a nakonec to byl prasklej výfuk hnedka za turbem.

Pokud to ale pískne jednou, tak by to mohlo být že je zakarbonovaný naklápění lopatek turba, tím při vyšších otáčkách překročení plnícího tlaku a tím přetlakovej ventyl odpustí tlak z turba a to pískne.

Odkaz ke komentáři

Ted jsem to pozoroval a piska to jakzacne tlacit turbo v urcitem rozsahu od 2,5 vyse a i pri podrazeni

Kolem vyfuku i vlnovce je cisto, nuic neni ocouzeny a kdyz zacpu vyfuk, tak je v nem znat tlak

Ale u turba je u sroubu ocouzeny, nekde nad tou ovladaci tyckou bo jaxe to jmenuje, musim se nekde stavit zda tam je tesneni nobo muze byt nekde dirka

Mechanik rika at to neresim, ale jedu do chorvatska tak mam strach aby se neco nevysralo

Piskani je slyset pod autem a mimo, pod kapotou to neslysim

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...