Ororo Odesláno Duben 8, 2014 Sdílet Odesláno Duben 8, 2014 (upraveno) 1.Začneme sundáním plastu v kufru zadní část,uvolníme 2 plastové matice M 10 a plast tahem nahoru uvolníme, částečně zdemontujeme čalounění kufru a demontujeme zadní skup. svítilny ( 4x matice M4) 2. uvolníme lišty pod světly (uvolníme západky) pod každou lišto jsou 2 šrouby přidržující nárazník,demontujeme šrouby v blatnících - hvězdička ( na každé straně 4) popřípadě demontujeme spodní kryty při paketu pro špatné cesty. Zevnitř kufru odmontujeme na každé straně 2 šrouby M6 a nárazník sundáme směrem dozadu. 3.Demontujeme vzpěru nárazníku na každě straně 4 šrouby ( ukryté pod vrstvou tmelu) 4. Nachystáme si tažné zařízení a ještě venku si na ně namontujeme zásuvku se zapojenou elektroinstalací 5. Povolíme zadní držák výfuku a tepelné izolace,výfuk jemně spustíme směrem dolů 6. namontujeme tažné zařízení 7. dle návodu provedeme výřez nárazníku a nárazník zpětným postupem demontáže vrátíme na auto 8. Namontujeme kouli 9. namontujeme a zapojíme světla 10. dle návodu provedeme elektroinstalaci řídící jednotky světel přívěsu. 11.Provedeme vizuální kontrolu 12. A můžeme vyrazit na cestu Upraveno Duben 8, 2014 uživatelem Ororo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vendy 83 Odesláno Duben 8, 2014 Sdílet Odesláno Duben 8, 2014 zajímalo by mě, jestli když si namontuju tažné zařízení (to na stálo, ne odnimatelné), jestli když zařadim zpátečku, mi budou parkovací senzory pípat že je tam překážka nebo ne? slyšel jsem, že prý se tam musí namontovat odnimatelné tažné. a nebo se musí předělat parkováky. co je na tom pravdy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ororo Odesláno Duben 8, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 8, 2014 Záleží na tom co budeš dělat za elektroinstalaci, buď se prý dělá originál a programuješ Vagem. Já použil sadu od SVC Náchod ŘJ s hlídáním žárovek,ale dělají i ŘJ s parkovacími senzory. mám dokonce takový tušení,že už někdo psal,že park.senzory samotný tažný nezaznamenají až v případě,že připojíš vozík budou hlásit překážku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Duben 8, 2014 Sdílet Odesláno Duben 8, 2014 Pri origo elektrike pre tazne potrebujes zasuvku s rozpinacim kontaktom. Ked mas pripojeny vozik, deaktivuje snimace. Do RJ parkovakov ide signal o pripojenom voziku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Duben 8, 2014 Sdílet Odesláno Duben 8, 2014 (upraveno) dovolím si tě opravit: u originální elektriky s origo jednotkou nepotřebuješ nic takového... pokud ŘJ tažné zaznamená připojený vozík, tak vyřadí z provozu zadní parkovací senzory, tzn že přední fungují (pokud je jimi auto vybaveno)... vše se děje přes datovou sběrnici CAN-BUS. :) Upraveno Duben 8, 2014 uživatelem Hydraulik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ororo Odesláno Duben 8, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 8, 2014 (upraveno) TZ už prošlo technickou a je zapsáno v TP. Nejvíc mně na celé montáži těšilo nejen to ,že jsem ušetřil nějakou tu kačku, ale to,že jsem se aspoň v myšlenkách vrátil o30 let zpátky do doby kdy jsem řádil na Š100 a Š120 i když už teď občas někde pícha a loupe. Upraveno Duben 8, 2014 uživatelem Ororo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rtg61 Odesláno Duben 9, 2014 Sdílet Odesláno Duben 9, 2014 Jak je to se zapisem to TP? Předpokládám, že jsi dostal typový list od výrobce, ale nechtějí na inspektorátu uvedenou i firmu, co ti to namontovala? Uvažuji taky o koupi tažného od SVC Náchod. Dík. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ororo Odesláno Duben 9, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 9, 2014 Typovej list dostaneš k tažnému zařízení,po montáži zajedeš na STK kde ti zkontrolují typ,výrobní číslo a zapojení el. provedou zápis do typového listu a vydají zápis z STK ( já musel na STK s přívěsem tak jsem to vzal z jedné vody 2x 130,- Kč) a potom jdeš na odbor dopravy kde ti za 50,- Kč provedou zápis do Technického průkazu a vydají nové osvědčení. během 2 hod. nebylo co řešit. Ahoj Honza. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jenda89 Odesláno Duben 9, 2014 Sdílet Odesláno Duben 9, 2014 Koukam na web SVC Náchod a cena tažného na OII je přijatelná, ale cena elektroinstalace je poměrně šokující. Zásuvka a pár konektorů s 2m kabelem a oni za to chtějí celkem randál, jakoby v tom měli naúčtovanou i montáž. Zajímalo by mě,kolik si asi tak řeknou za tu montáž. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ororo Odesláno Duben 9, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 9, 2014 (upraveno) Pro montáž doma jsem se rozhodl poté co jeden servis tady u nás vyhlásil akci -500,-Kč na montáž TZ i se slevou si řekli o 2700,- ale někdo inzeruje ceny i kolem 1000,- Upraveno Duben 9, 2014 uživatelem Ororo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Duben 9, 2014 Sdílet Odesláno Duben 9, 2014 Koukam na web SVC Náchod a cena tažného na OII je přijatelná, ale cena elektroinstalace je poměrně šokující. Zásuvka a pár konektorů s 2m kabelem a oni za to chtějí celkem randál, jakoby v tom měli naúčtovanou i montáž. Zajímalo by mě,kolik si asi tak řeknou za tu montáž. cena je odpovídající tomu, že elektrika u OII nejde jen tak pomocí pár drátů napíchnout na zadní světla... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jisapo Odesláno Listopad 26, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2016 Ahoj.koupil jsem octávku.elektrika tažného (13 pin) nefugovala.do toho dcera ulomila zadní zásuvku.při kontrole kabelů nejde proud do žádného z nich.kromě brzdy a stálého proudu.ale tak nějak to fungovalo při koupi.kromě brzdy.nemáte tušení v čem je problém? je to origo od škody.teda asi.můžu tam dát 7 pin? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Prosinec 4, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2016 Tam pujde proud az po pripojeni voziku.. Kazda origo to tak ma 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Únor 8, 2017 Sdílet Odesláno Únor 8, 2017 Honzo, mohu umístit na web OC? diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MilaZ Odesláno Březen 2, 2017 Sdílet Odesláno Březen 2, 2017 Mám dotaz ohledně vzpěry nárazníku. V návodu to vypadá jakože ta vzpera se nedává zpět na auto když se nainstaluje TZ. Jde mi o to že mám pevný TZ ale chtěl bych ho nechat sundat, tak mě zajímá jestli by tam měla být ta vzpěra nebo ne. Mám neoriginální TZ. Děkuju za případný postřehy :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomas6 Odesláno Březen 2, 2017 Sdílet Odesláno Březen 2, 2017 Výztuha se sundává takže mít ji tam nebudeš. Výztuha se sundává takže mít ji tam nebudeš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MilaZ Odesláno Březen 3, 2017 Sdílet Odesláno Březen 3, 2017 Aha, dobře.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stralis480 Odesláno Únor 25, 2018 Sdílet Odesláno Únor 25, 2018 Měl bych jeden dotaz - chystám se zakoupit a namontovat TZ a co jsem koukal na schéma zapojení, tak ta krabička je napájena přímo z baterie, to znamená, že se musí tahat jeden drát z motorovýho prostoru přes celý auto až do kufru? Pokud ano tak kudy se to tahá? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomasoct Odesláno Únor 25, 2018 Sdílet Odesláno Únor 25, 2018 Tahá se levým prahem zevnitř až k levýmu blatníku k jednotce a pak do zásuvky. Dáváš origo tz? Odesláno z mého SM-A510F pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stralis480 Odesláno Únor 26, 2018 Sdílet Odesláno Únor 26, 2018 Originál ne, mam to objednaný z svc náchod a tu nejlevnější elektriku, No tím vnitřním prahem jsem si to myslel, ale nějak si neumim představit jak se dostanu z motorovýho prostoru do toho prahu,? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Únor 26, 2018 Sdílet Odesláno Únor 26, 2018 končí to pod palubkou, do motoráku se nic netahá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stralis480 Odesláno Únor 26, 2018 Sdílet Odesláno Únor 26, 2018 Aha, co sem zatim našel, tak že se to má připojit přímo k baterce nebo altíku, kam přesně se to tedá má napíchnout? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Únor 26, 2018 Sdílet Odesláno Únor 26, 2018 já nevím, jak ta elektrika vypadá, já mám origo... Ale v pojistkovce co je v palubce je dost možností.. je tam stále napajení (svorka 30), spínané napájení (svorka 15), datová sběrnice je tež na dosah, takže vše co potřebuješ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stralis480 Odesláno Únor 26, 2018 Sdílet Odesláno Únor 26, 2018 jj jasný, já potřebuju odněkud natáhnout stálý proud do tý řídící jednotky světel, která se umístí do kufru, takže když to místo na baterii připíchnu na tu svorku 30 tak by to snad mělo jít, doufám že pak nepřestane fungovat něco jinýho :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomasoct Odesláno Únor 26, 2018 Sdílet Odesláno Únor 26, 2018 Najdi si správnou pozici v pojistkové skříňce,která je vlevo palubky a tam natáhni drát přes pojistku až k jednotce. Odesláno z mého SM-A510F pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stralis480 Odesláno Únor 26, 2018 Sdílet Odesláno Únor 26, 2018 Jo už sem to našel, mělo by to jít napojit na č. 26 což je pojistka k zadní zásuvce nebo pak 43 - 45 jsou přímo na závěs, sice na original, ale všechny jsou stálý proud. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukáš Fejgl Odesláno Březen 22, 2019 Sdílet Odesláno Březen 22, 2019 Zdravím,může mi někdo prosím poradit u O2 před FL comby jak je to s barvama u zadních světel,popřípadě kde bych mohl najít nějaké schéma? nemám žádnou zkoušečku,kterou bych to zjistil. díky za radu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.