Jan Krajči Odesláno Květen 4, 2014 Sdílet Odesláno Květen 4, 2014 Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli se někdo už nepotkal s osvětlením u motoru na octavia ii. Jedná se mi o to kam připojit přívodni kable fázi a nulák, tak aby to nevadilo či nijak neriskoval že by mohlo dojít ke zkratu. Díky za vaše názory. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jan Krajči Odesláno Květen 4, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 4, 2014 ?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Květen 4, 2014 Sdílet Odesláno Květen 4, 2014 faze a nulak ? kdyz tak uz snad plus a minus ne ? kdyz nenapises v jake situaci chces aby to svitilo (jestli furt nebo jen nekdy) ani na jake napeti je ten diodovej pasek tak ty otazniky tu asi budes psat do smrti smrtouci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jan Krajči Odesláno Květen 4, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 4, 2014 Pásek má napětí 3,4 W, jinak aby svítilo jen když budu chtít. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Čudlo Odesláno Květen 4, 2014 Sdílet Odesláno Květen 4, 2014 3,4 Watt príkon, alebo napájacie napätie 3,4 Volt. To je rozdiel.Pri prvom neviem napájacie napätie, ktoré môže byť kľudne aj 12 V, pri druhom muíš použiť nejaký predradný odpor, aby to svietilo a neprdlo. Potom cez vypínač na + 12 V a - 12 V to je na kostru. Záleží na polarite, lebo LED svieti iba v jednej, tej správnej. Ak prehodíš + a - nebude svietiť, ake ani nezhorí. Prehodíš nazad a bude fungovať. A samozrejme cez vypínač, ak nechceš, aby to svietilo napríklad len pri zapnutých obrysových svetlách.To +12 Volt ťahaj z niektorej poistky, ktorá je stále pod prúdom. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Květen 4, 2014 Sdílet Odesláno Květen 4, 2014 Tak tenhle pasek urcite nema "napeti" 3,4 W ... to je vykon pasku, pokud se jedna o bezny LED pasek, ktery koupis v jakymkoliv obchode s osvetlenim, tak na 99% bude mit 12V, ted musis poresit par veci: 1. jak pise Olaf, kdy to ma svitit ? Porad, pri nastartovani, nebo pri sepnuti osvetleni ? 2. Napeti baterie (12 V obecne), po nastartovani ma okolo 14 V (presne nevim, ja jsem to nikdy nemeril), Takze si spocitej, jaky odpor tam das, jinak ty pasky ti zachvili reknou BYE BYE 3. Provedeni pasku ? Jsou obycejne, ci jsou zatavene ? 4. V motoru mas velke teploty, podle me ti pasek nevydrzi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Květen 4, 2014 Sdílet Odesláno Květen 4, 2014 jak vidim tie pomylene pojmy tak by si to mal radsej nechat odbornikom :) nic v zlom 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luborj Odesláno Květen 4, 2014 Sdílet Odesláno Květen 4, 2014 Napätie = [V] Výkon = [W] 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danikd Odesláno Červen 21, 2014 Sdílet Odesláno Červen 21, 2014 Me by spise zajimalo, kdy to chces mit zaple? Nekde na show u stojiciho? Za jizdy snad ne, to by nemelo vyznam, leda ze by jsi chtel provokovat policajty :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Červen 30, 2014 Sdílet Odesláno Červen 30, 2014 Jak čtu tvoje dotazy, tak o elektrice víš asi tolik, co já o vnitropolitické situaci v Guatemale.... Takže. Až si ujasníš, kdy by to mělo svítit a kam by to mělo svítit, popros někoho, kdo ví o elektrice alespoň základy, týkající se jištění obvodů, jejich napájení, krytí proti vodě a podobně a nech ho, ať to to udělá a zapojí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danikd Odesláno Červen 30, 2014 Sdílet Odesláno Červen 30, 2014 Idealne... ono to muze i horet ze .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Červen 30, 2014 Sdílet Odesláno Červen 30, 2014 V motoru a hořet....prosimtě a co, vždyť je to samý železo..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danikd Odesláno Červen 30, 2014 Sdílet Odesláno Červen 30, 2014 No jo vlastne, tak to staci dat na zvonkovy draty pres cokoladu ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Napster Odesláno Červen 30, 2014 Sdílet Odesláno Červen 30, 2014 A pridratovat k plusu na baterku a pres spinac do palubky... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Červen 30, 2014 Sdílet Odesláno Červen 30, 2014 Spínač? Na co? Stačí ten zvonkáč smotat, nebo rozmotat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Červenec 1, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2014 Ale paaani, uz dost srandy... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
serf Odesláno Únor 10, 2015 Sdílet Odesláno Únor 10, 2015 Páni, Krajči Vás prosí o radu a pomoc. :( Nie o výsmech. Odradzujete tým veľa ľudí, ktorý potrebujú pomoc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danikd Odesláno Únor 10, 2015 Sdílet Odesláno Únor 10, 2015 Ja osobne ale pak nechci videt ve zpravach horici oktavku, nedejboze s nekym uvnitr. Je evidentni ze elektrice vubec nerozumi ( nic ve zlem, ja nerozumim kupe veci,nekterym jen malo, zenskym vubec ), at si to necha nekde udelat. D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
serf Odesláno Únor 10, 2015 Sdílet Odesláno Únor 10, 2015 Oto ide, už sa nebude pýtať, čakať na radu, ale spraví to radšej sám, pokus - omyl - oheň??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juhyyy Odesláno Únor 10, 2015 Sdílet Odesláno Únor 10, 2015 Já to mám následovně. Led pasek u motoru 12V kabely prostrčeny do kabiny místem za baterkou je to tam k tomu připravené. - na kostru u pojistkovky v autě kde jsou pojistky když otevřeš řidičovi dveře. + mám nataženy sloupkem a pod tapecem střechy k napětí kde je osvětlení kabiny. Jak zamkneš auto žádné napětí tam není a jak odemkneš tak tam je a ještě to mám přes vypínač a pojistku. Zvládne to každý Vypínač jsem schoval do přihrádky u levého kolena řidiče . Vše dobře zaizoluj a je to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 10, 2015 Sdílet Odesláno Únor 10, 2015 Na co je to světlo dobré? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Únor 12, 2015 Sdílet Odesláno Únor 12, 2015 Elektricky to máš ok, ale pokud neuděláš dobré spoje, izolaci smršťovačkou a podobně, i tak si můžeš zadělat na trable. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
serf Odesláno Únor 12, 2015 Sdílet Odesláno Únor 12, 2015 Ja by som tam svetlo nedával, radšej ho daj do kufra, tam si dúfam častejšie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommyk Odesláno Červen 29, 2015 Sdílet Odesláno Červen 29, 2015 A proč si to nezapojíte na zámek kapoty? Aby to svítilo vždy když je otevřená? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.