Přejít na obsah

Čakacia doba na RS

Sagi27

Doporučené příspěvky

Já mám slíbenej termín cca 4 měsíce, ale kolik to bude opravud, to netuším. Tajně doufám, že by to mohlo bejt třeba 3,5 :)

Původně mi prodejce nalákal na šest týdnů, že prej mají rozplánované jedno auto pro sebe a že ho jen změní podle mých představ a dají mi ho. Jenže pak řekli, že jim to Škoda už nechce povolit. Tak že prej zkusí na ně zatlačit a že by to snad moho bejt za dva měsíce, ale to taky nevyšlo, takže teď jsem na čtyřech. To je pořád ale jen odhad, protože už to mám objednáno tři týdny a ještě ani nepotvrdili předběžný týden výroby....Chtěl jsem auto na léto a bojim se, abych ho vůbec měl na zimu :/

Odkaz ke komentáři

jj, odvíjí se to od výbavy a motorizace. Plánování výroby funguje tak, že se vyrábí vždy podobné auta ve stejný termín. Takže je to taková loterie, kdy právě to tvoje auto zaplánujou. Na jiných fórech jsem četl, že v průběhu čekání se ptali na aktuální stav, ale nějak nechápu jestli jako psalo přímo do Škody nebo kam jako. Můj prodejce totiž nic neví.

Na jednu stranu je šílený čekat na auto půl roku, ale na druhou stranu je to tím, že to auto je povedený a za dobrý prachy, takže se to čekání snad vyplatí :)

Odkaz ke komentáři

Já mám slíbenej termín cca 4 měsíce, ale kolik to bude opravud, to netuším. Tajně doufám, že by to mohlo bejt třeba 3,5 :)

Původně mi prodejce nalákal na šest týdnů, že prej mají rozplánované jedno auto pro sebe a že ho jen změní podle mých představ a dají mi ho. Jenže pak řekli, že jim to Škoda už nechce povolit. Tak že prej zkusí na ně zatlačit a že by to snad moho bejt za dva měsíce, ale to taky nevyšlo, takže teď jsem na čtyřech. To je pořád ale jen odhad, protože už to mám objednáno tři týdny a ještě ani nepotvrdili předběžný týden výroby....Chtěl jsem auto na léto a bojim se, abych ho vůbec měl na zimu :/

Myslim si, ze ludia lepsie znalych pomerov Ti povedia, ze ta predajca asi tahal od zaciatku za nos.

Vybavu je mozne zmenit len do doby, pokial sa nedostane do vyroby. Ked uz je vo vyrobe, tak to zmenit nejde. Takto to poznam ja a pokial predajca nepozna stav objednavky, tak to je dost zvlastne. Minimalne by to na odstupenie od zmluvy malo stacit ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak včera mi volali z autosalónu, že už dostali informaci o zaplánování-auto by se mělo vyrábět ve 29.týdnu. Prý ať s tím ale nepočítám na 100%, protože běžně dochází k pozdržení (zvlášťě prý u RS). Objednávku jsem udělal 7.5., což je 19.týden, takže by v tom nejlepším případě mohlo trvat 10-11 týdnů, což je oproti puvodnímu odhadu hodně dobrý výsledek. Takže nyní nezbývá než čekat a doufat :)

Odkaz ke komentáři

Tak včera mi volali z autosalónu, že už dostali informaci o zaplánování-auto by se mělo vyrábět ve 29.týdnu. Prý ať s tím ale nepočítám na 100%, protože běžně dochází k pozdržení (zvlášťě prý u RS). Objednávku jsem udělal 7.5., což je 19.týden, takže by v tom nejlepším případě mohlo trvat 10-11 týdnů, což je oproti puvodnímu odhadu hodně dobrý výsledek. Takže nyní nezbývá než čekat a doufat :)

Mám sice jen obyčejný kombík 2.0TDI v Eleganci + nějaké další blbosti za 20 tis., objednáno 11/3/14 a konečně jsem dnes dostal zprávu, že zítra příjde do salónu. Takže příští týden konečně vyjedu a stíhnu odjet na dovolenou (však jsem to kvůli tomu několikrát urgoval, staré je již pryč a dva týdny již jezdím půjčeným autem).

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak opravdu byl dodržen termín a auto mi bylo vyrobena v 29.týdnu. Když jsem si jej byl ale vyzvednout na autosalonu, tak mi čekalo velice nemilé překvapení-auto nemělo střešní lyžiny (hagusy) :( Při konfiguraci auta jsme se na to několikrát prodejce ptali a ten nás ujistil, že to je součástí RS chalange packetu. No a protože pro manželku tohle byl jeden z nejdůležitějších parametrů auta, tak jsme jej nepřevzali a teď čekáme, až vyrobí nové auto :(((( Ty lyžiny totiž nejdou u OIII ani dodělat!!! přitom u dvojkové to šlo...no každopádně jsem dost zklamanej-jednak z kompetentnosti lidí, co to prodávaj, ale taky z toho, že auto za 800 000 může takovouhle blbost nemít :((( předtim jsme měli Hnůjdaj i30 za 300 000 a ten lyžiny měl v základu...

Odkaz ke komentáři

ORS: jednoznačně chyba prodejce, ne výrobního závodu. On si totiž spletl Challenge Paket s Černým designovým paketem. :wallbash:

Paket RS Challenge (18" černá kola z lehké slitiny, černý designový paket (rámeček masky a vnější

zpětná zrcátka), ozdobné prahové lišty RS Challenge, barevný Maxi DOT s funkcí Lap Timer,
Performance Mode Selection – volba jízdního profi lu a dále pro manuální převodovku malý kožený
paket* pro 3ramenný multifunkční volant pro rádio a telefon a komfortní telefonování s Bluetooth)
(manuální / automatická převodovka)
Černý designový paket (rámeček masky, vnější zpětná zrcátka a střešní nosič v leskle černé barvě, pouze Combi) .... jenomže ty hagusy musí nejdříve NAKONFIGUROVAT!!!

Většina lidí ty hagusy dneska nechce, tak proč je dávat v základu? Octavia III je v mnoha firmách brané už i jako vozidlo pro střední management a představ si kravaťáka v autě s hagusy. ;)

Odkaz ke komentáři

Většina lidí ty hagusy dneska nechce, tak proč je dávat v základu? Octavia III je v mnoha firmách brané už i jako vozidlo pro střední management a představ si kravaťáka v autě s hagusy. ;)

No nevím, myslím, že na Combi většina lidí hagusy chce, stačí se dívat na auta co jezdí... ale musíš si je dát pochopitelně do konfigurátoru - tedy máš jako zákazník volbu (žejmě na rozdíl od Hyundaie), což je dle mě v pořádku... jenže na to tě měl prodejce upozornit a to už v pořádku není... :facka:

Jinak s těmi managery, to jsou takové lidové názory... myslíš, že jako kravatáci nejezdí na lyže, nebo na kole, nebo nemají velkou rodinu ? :palec:

Odkaz ke komentáři

však píšu, že pochybil prodejce, když si spletl dva pakety. To maj z toho, jak všechno dělaj jen přes e-learning po síti. To jen odklikaj a nečtou :facka:

ad kravaťáci a hagusy: většina vozidel, která se pohybují na českých silnicích je služebních, tzn. zaměstnavatelé auta zpravidla rozhodují o konfiguracích. A mnoho služebních aut je nepotřebuje k provozování činnosti firmy.

A kravaťáci taky jezdí na lyže a kola, ale pokud jsou jen ve dvou, tak zpravidla vše dávají do auta.

Odkaz ke komentáři

Právě že jsem si pak začal všímat všech kombi co jezdí po silnicích a opravdu 90% jich hagusy má. Hlavní ale je to, že to té Octaívii i víc s nima sluší-zvlášť v té šedé steel. Je to ale samozřejmě věc vkusu.

Jinak ty packety jsou v ceníku hned pod sebou , přičemž černý designový packet stoji asi 6000 a RS chalange packet 13500 (přesně teď nevím). Moje otázka na prodejce byla, zda ten dražší obsahuje vše stejné (včetně hagusů, které jsme zdůraznili) jako ten levnější a odpověď byla že ano. Ono to tak vypadá, ale bohužel to tak neni :(

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak to je silena haluz. Nicmene s tim mam take zkusenost - RR nam byl dodan bez parkovaci kamery. Coz je zrovna u tohoto auta docela neprijemnost. Par dni pred konfiguraci kamera vypadla z nejakeho paketu a ani sef prodeje, se kterym jsme auto konfigurovali, o tom nemel tuseni. Nastesti RR ma ve vratech vsechny draty, takze stacilo vyloupnout zaslepku, nandat kameru a vse je v poradku. Kdyby meli vyrabet novy auto, asi bych byl hodne neprijemnej.

Odkaz ke komentáři

RR je ala uplne neco jineho, tady se bavime o Skodovce, ktera ma priplatkovou vybavu docela jednoduchou v rozsahu trech stran. Kdyz si vezmu treba cenik BMW 5, tak tam je priplatkova vybava na 26 stran vcetne spousty ruznejch paketu, takze tam se to treba da pochopit, ze se neco prehlidne, nebo zmeni. U Skody to i cennik simple :)

Odkaz ke komentáři

RR je ala uplne neco jineho, tady se bavime o Skodovce, ktera ma priplatkovou vybavu docela jednoduchou v rozsahu trech stran. Kdyz si vezmu treba cenik BMW 5, tak tam je priplatkova vybava na 26 stran vcetne spousty ruznejch paketu, takze tam se to treba da pochopit, ze se neco prehlidne, nebo zmeni. U Skody to i cennik simple :)

Je to prakticky to same. Kdyz uz tedy srovnani s RR, coz nebyl puvodni zamer, tak RR ma predevsim pakety a balicky, priplatkova vybava jsou zhruba 2 nebo 3 strany A4. Kdyz se u nemcu priplaci i za volant, pak to tech 25 stranek udela snadno. Skodovka ma cenik sice simple, ale kvuli dvoum tycim na strese se musi vyrabet nove auto a zakaznik ceka. Ze se neco zmenilo a prodavajici nema relevantni informace je chybou dealera nebo prodejce. Pokud je chyba natolik fatalni, ze musim cekat na novy auto, je to demence. :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...