Přejít na obsah

Problém s těsněním či hlavou?

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci, než dám auťák do servisu (motor AKL), tak bych se s vámi chtěl poradit, zda mám opravdu problém. Začnu tím, že se mi bůhví kam ztrácí voda, cca 1,5dcl za dva dny i když auto stojí, v nádobce se zdá hladina ok, ale jakmile ji otevřu zabublá v ní a voda klesne, po nastartování klesne ještě víc, chladič mám nový a pod autem a na hadicích jsem nenašel ani kapku. Mám podezření že to uniká radiátorem, protože za chladného počasí se mi mlžilo čelní okno, ale v autě neni ani slabý zápach fridexu, takže čert ví kde je chyba, ba zda má ten únik vody za důsledek to, co se mi stalo v pátek. Vyrazili jsme na Votvírák, před cestou jsem vodu dolil. Ale jelikož se popojíždělo v koloně asi 2hodiny, vystoupala mi teplota asi na 110 stupňů (to, proč nesepla vrtule včas a spínala jen sporadicky když už šlo do tuhého, netuším, řj ventilátorů a čidlo na chladiči měněno při výměně chladiče cca před 2měsíci). Když jsem z hrůzou zpozoroval to, co ukazoval teploměr, rozhod sem se, že zajedu ke kraji a v tom to přišlo. Po sešlápnutí plynu se ozvalo třikrát střelení a z vejfuku šel hustej bílej dým. Nechal jsem teplotu spadnout, připojil vrtuli klimatizace přímo na baterku a dojeli jsme až na místo, po bílom kouři již ani památky. I celou cestu domů nebyl žádnej problém. V expanzce olej ani pěna není, ale pod víčkem oleje i v hrdle je dost toho šlemu. Nejvíc se bojím toho, co znamenal ten bílej kouř, ale říkám, objevil se pouze ve chvíli kdy auto vařilo, od tý doby ne. Jsou tohle příznaky fouklého těsnění či dokonce prasklé hlavy?? Díky moc za vaše názory, lunoš

post-5091-0-68943100-1402940032_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

S největší pravděpodobností, máš těsnění nebo hlavu KO, protože v zimě je tato emulze normální (ale v menším měřítku), kdežto v létě by se emulze neměla dělat vůbec!!! V oleji voda není? Vem žehličku a pořádně ji rozpal, potom vytáhni měrku oleje a kapni z ní olej na plochu žehličky, pokud začne olej bublat, tak ti jde voda i do oleje. Každopádně to bude chtít sundat hlavu a všechno pořádně skontrolovat, protože jak jsi psal o té expanzce, tak to znamená, že ti to tlakuje do chladícího okruhu, takže je těsnění nebo hlava pravděpodobně kaput :(

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...