roboOII Odesláno Červen 23, 2014 Sdílet Odesláno Červen 23, 2014 Dobrý večer, potreboval by som poradiť od skúsenejších. Kupoval som cuvacie senzory a dal som si ich na Octaviu II, 2006, 1,9 TDI, nie su original. Namontoval som ich, zapojil a pri skúšaní som zaradil spiatočku a len zapol zapalovanie. Všetko fungovalo a funguje, display zobrazuje aj vzdialenosť aj miesto prekážky a zvukova signalizacia takisto funguje ako ma. Problem je, že to už nefunguje pri zapnutom motore. Keď beží motor a zaradim spiatočku, tak zvukova signalizacia nejde vôbec, display preblikuje a vzdialenosť takisto chvílu ukazuje a chvílu nie. Pri vypnutom motore a zapnutom zapalovaní a zaradenej spiatočke ide všetko na 100 %. Dneska som to zapojenie ešte raz cele prešiel, skušal som aj ine ukostrenia, zapojiť + kabel na druhe spiatočkove svetlo, ale žiadny rodiel, vie mi niekto poradiť, čo sa da ešte pozrieť, resp. skusiť, niečo inak zapojiť, alebo bude problem uplne inde :D ? Vopred ďakujem za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zelo7 Odesláno Červen 23, 2014 Sdílet Odesláno Červen 23, 2014 No problem je v tom zapojeni na cuvacie svetlo. U octavii ide do svetla z riadiacej jednotky nevyhladene napatie a preto to robi. Chcelo by to nejak napojit priamo na senzor spiatocky, alebo vyhladit to napatie na svetle. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
roboOII Odesláno Červen 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červen 23, 2014 No ja som myslel aj na to. V podstate to zapojenie malo byť take, že ten riadiaci modul tych senzorov ma isť na cuvacie svetlo a aj display. Mal som to zapojene obe na jednom svetle a potom som zapojil každe zvlašť, na ine cuvacie svetlo, nech to nie je na jednom, ale bez zmeny. A nerobilo by to aj pri vypnutom motore? Pri vypnutom motore je všetko ok. Ale neskušal som to zapojiť priamo na senzor spiatočky, to môžem ešte skusiť. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Červen 23, 2014 Sdílet Odesláno Červen 23, 2014 ale při vypnutém motoru, jde proud z baterky.... když motor běží, tak z alternátoru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
roboOII Odesláno Červen 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červen 23, 2014 Pravda....skusim ešte teda zapojenie priamo na senzor spiatočky a uvidim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
h2oenergy Odesláno Červen 24, 2014 Sdílet Odesláno Červen 24, 2014 Každopádně zem (-) je třeba ukostřit na šroubu a né na světlo. A mělo by to fungovat i na + pól žárovky zpátečky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zelo7 Odesláno Červen 24, 2014 Sdílet Odesláno Červen 24, 2014 No ja som mal zem napojenú riadne na karosériu a kamere to moc nepomohlo. Teraz to mám riešené tak že kamera mi keď naštartujem ide stále cez 15-tku a parkovacie senzory mi sami zapnú zobrazenie na Columbovi, keďže tie sú originál. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
roboOII Odesláno Červen 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červen 24, 2014 kabel (-) mam ukostreny priamo na karoseriu...a skúšal som viacero miest pre istotu, žiadna zmena. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.