Přejít na obsah

kontrolky budíků

Pajda077

Doporučené příspěvky

dnes jsem měl dole ty budíky a chyběla tam žárovka na potkávačky ...tak jsem tam dal žárovku z dálkových která normalně funguje, ale na potkávacích kontrolka nesvítí:-(.....jinak co je to za kontrolku ?vypadá jako potkávací světla ale ty čáry nejdou šikmo dolů ale rovně...na schématu kontrolek nic takového není ...divné...děkuju

post-35462-0-56519000-1404069461_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Předface budíky měly 2 druhy kontrolek na potkávačky. Ty jsi dal žárovku asi na tu kontrolku co je v tom výpisu kontrolek (5tá kontrolka), ale tu nemáš zapojenou a tak se podívej na druhou kontrolku potkávaček co máš na budících (druhý řádek odspodu uprostřed), to bude určitě ona, viz. fotka :)

post-107-0-24187400-1404071919_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Předface budíky měly 2 druhy kontrolek na potkávačky. Ty jsi dal žárovku asi na tu kontrolku co je v tom výpisu kontrolek (5tá kontrolka), ale tu nemáš zapojenou a tak se podívej na druhou kontrolku potkávaček co máš na budících (druhý řádek odspodu uprostřed), to bude určitě ona, viz. fotka :)

attachicon.gifDSC00196.JPG

ok a prosímtě co by mělo ještě svítit za kontrolky na před face? kontrolku otevřených dveří to asi nema vid? A je mi divne jak mám dole těch 6 žárovek tak se k ním nedostanu musim cely ten budik rozdelat :-) vidím to jen přes mřížku

Všech těch 5 podle tebe by mělo fungovat?

Dá se jednoduše změnit podsvícení? kde je ta hlavní žárovka která to celé podsvěcuje?

Odkaz ke komentáři

Z hlavy ti to všechno asi nevyjmenuju, ale kontrolka vody, oleje, airbagu, ruční brzdy, brzdového systému dobíjení, rezerva, obrysovky, mlhovky (přední a zadní), dálkový světla, blinkry a u nafťáku je i kontrolka žhavení, to je asi všechno co mě napadlo, víc toho předface budíky asi nemají :)

Jinak na spodní žárovky (těch 6 žárovek), by jsi se měl asi dobře dostat. Sám jsem budíky nikdy vydělané neměl, ale podle fotek z tohoto návodu http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/padajici-rucicky-skoda-octavia jde vidět, že jsou žárovky dobře přístupné...

A co se týká změny podsvícení, tak to není jen tak, protože budíky jsou podsvícený smd diodama a ty by se museli přepájet. V celých budících je asi 20 smd diod (jen odhad) a aby je dokázal člověk vyměnit, tak musí být hodně zručný a něco vědět o elektrotechnice ;)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahoj, po dlouhé době jsem se dokopal k výměně žárovky na parkovací světla v budících. Předpokládal jsem že je žárovka prasklá, ale po sundání budíků jsem zjistil že tam žádná nebyla. Koupil jsem novou žárovku, ale ta stejně nesvítí. Jedná se o octávii 1 rv99. 1,8T palubka je už facelift. Jinak světla na autě normálně svítí a funguje i signalizace rozsvícených světel při otevření dveří a vyjmutí klíčku ze zapalování. Kde může být chyba???

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...