Přejít na obsah

Servisne intervaly

Doporučené příspěvky

Zdravim pani, rad by som sa informoval, co presne sa meni pri servisnom intervale QG1?

Respektive, auto ma cca 111K km, motor CDAA. Posledny servis 11/2012 (86K km).

Palubak mi zacal pisat servis do 1 000 km. Pojde o stvrty servis, pravdepodobne znaceny ako "kazdych 60K km".

Rad by som teda vedel, co vsetko bude nutne menit okrem motoroveho oleja (aky vlastne?), palivoveho a vzduchoveho filtra. Sviecky boli menene pri poslednom servise.

Rozvody vylucujem, kedze by to malo mat retaz a vymena oleja v DSG prebehla v ramci akcie pred 2 mesiacmi.

Odkaz ke komentáři

Motory CDAA trpí na přeskočení řetězu s následnou totální destrukcí motoru. Na vině je vadný napínák z výroby. Zatím se jeví, že napínáky serie "K" to řeší. Montují se tuším od roku 2012 (bez záruky). Dostatek info najdeš ve vláknu Poruchy a problémy 1.8 TSI. Příjemnou zábavu při čtení.

Odkaz ke komentáři

Motory CDAA trpí na přeskočení řetězu s následnou totální destrukcí motoru. Na vině je vadný napínák z výroby. Zatím se jeví, že napínáky serie "K" to řeší. Montují se tuším od roku 2012 (bez záruky). Dostatek info najdeš ve vláknu Poruchy a problémy 1.8 TSI. Příjemnou zábavu při čtení.

Tu to máš napísané jasne. Pokiaľ nechceš mať problém, tak nerozmýšľaj a vymeň rozvody. Cena výmeny je ďaleko nižšia ako cena motora.
Odkaz ke komentáři

Mám 09, najeto 90k a nechal jsem ho vyměnit. Byl funkční, ale nevypadal moc dobře. Ty pojistné zoubky už byli obroušené. Nicméně v servisu mi tvrdili, že kulance by v případě skočení byla, ale výše neznámá vzhledem ke stáří auta. Takže cena výměny byla možná stejná, nebo nižší, jako nový motor na kulanci. A navíc v klidu spím.

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...