Octavius16 Odesláno Červenec 27, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2014 Zdravím. Rád bych se zeptal na takový detail- který mě docela trápí. Mám Octavii III Combi 1.6. TDI 77Kw a jde mi o to, že když nechci zavírat 5. dveře "třísknutím" tak je zavírám pomalu do té doby, dokavad se nedostanou do polohy, kdy se sami zavřou- a to je onen problém. Když je z této polohy pustím, tak se milé dveře sice zavřou, ale nedovřou- jakoby v kufru chyběl přetlakový ventil, který by měl být někde dole u rezervy, který propouští přetlak v kufru. Prostě ty dveře zavřou vzduch, který nemá kam uniknout a tím se to víko nedovře úplně, takže musím otevírat některé z bočních dveří, aby se víko zavřelo z té polohy úplně anebo se tedy musí s tím praštit... Nevím co s tím. Zkoušel jsem se koukat do prostoru okolo rezervy a našel jsem tam jen gumovou průchodku kabelů a napravo od ní takové 2 kulaté zaslepené otvory s "brčkem" uprostřed. Je zajímavé, že v Octavii II Combi se víko samospádem dovřít úplně. Pokud jste můj krkolomný dotaz pochopili, máte stejný problém? Nevíte co s tím? Servis? A když už píšu nové téma, ještě by mě zajímalo, zdali se vám taktéž stává, že za jízdy po nerovné vozovce se zatažená roletka v kufru občas uvolní a vylétne ze svých kolejnic a zapříčí se o stěny v kufru? Děkuji za odpovědi předem. Pokud by jste snad dotazu nerozuměli, dovysvětlím, či se pokusím přidat nějaké fotky.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaldaTom Odesláno Červenec 29, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2014 čau, s kufrem musíš prostě trochu víc třísknout. Taky to tak mám. A co se roletky týče, půlroku byla v pohodě a teď jak sou ty vedra (asi), tak se mi taky někdy sama od sebe zroluje, ale většinou když auto někde stojí zaparkovaný, za jízdy občas. Ve Škodovce sem to řešil ale nepochodil sem, prý mám víc tu roletku zacvaknout :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius16 Odesláno Červenec 29, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 29, 2014 Tak to je pěkně naprd. Zlatá předešlá octávka... Děkuji za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocpel Odesláno Červenec 30, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2014 S kufrem to mám stejné, taky se sám úplně nedovře. Roletku ti neřeknu, mám na zadních oknech od kufru černé folie a roletku nepoužívám. Mám ji pořád srolovanou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ali17 Odesláno Srpen 19, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2014 S kufrem to mám stejné, taky se sám úplně nedovře. Roletku ti neřeknu, mám na zadních oknech od kufru černé folie a roletku nepoužívám. Mám ji pořád srolovanou. Taky to mám stejné a abych se přiznal, dost mi to vadí. Nechce se mi s dveřmi třískat, ale když se pouze pustí, nezavřou se. Lituji, že jsem neobjednal zavírání tlačítkem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Srpen 22, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2014 Taketo chovanie moze sposobovat aj tesnenie. V jednej nemenovanej automobilke koli tomu dodavatel robil do jednej serie tesneni dierky, aby sa lahsie stlacalo... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bóbika Odesláno Říjen 17, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2014 Taky by to mohlo být tím, že v karoserii schované pod zadním nárazníkem jsou takové klapky, které toto mají řešit - přetlak při zavírání kufru nebo dveří a odvod přebytečného/použitého vzduchu, který tam žene větrání/topení. http://www.ford-club.cz/2010/02/odvetravani-pro-posadku-ff1/ Můžou být zaseklé nebo ucpané blátem. Je to sice ford, ale u všech aut je stejný princip. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest unite Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 Ahoj, mám to samé. Hlavně na dipleji mi to ukazuje autíčko , jako když máte dveře otevřené , ale přitom jsou na tom obrázku všechny zavřené. Tak chodím kolem auta a dobouchávám dveře. Vždycky je to ale kufr. Edit: Dneska mi rekli v servisu , ze se mam naucit s tim kufrem vic bouchat. To je masakr. auto za 500000 bez DPH . Jeste , ze je to sluzebni....... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jindrous Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 já mám eletrické otevírání i zavírání a mohu doporučit :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.