Přejít na obsah

Led žárovky v zadních lampách

makanaki

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

u aut který mají signalizaci prasklé žárovky, to hlásí chybu jak píše kolega, a co se týče frekvence blikání tak ta je stejná přestože se to nezdá...... vypadá to jako když to bliká rychlejc ale nikoliv LEDky nemají ten efekt jako žárovky které se pomalu rozsvěcejí a pomlau zhasínají. a nekvalitní kousky nevydávají ani zdaleka takové světlo jako klasická žárovka..... :palec:

Odkaz ke komentáři
u aut který mají signalizaci prasklé žárovky, to hlásí chybu jak píše kolega, a co se týče frekvence blikání tak ta je stejná přestože se to nezdá...... vypadá to jako když to bliká rychlejc ale nikoliv LEDky nemají ten efekt jako žárovky které se pomalu rozsvěcejí a pomlau zhasínají. a nekvalitní kousky nevydávají ani zdaleka takové světlo jako klasická žárovka..... :palec:

Mel si je nekdy na aute?Blikaj priblizne dvakrat tak rychle, takze rec o tom ze se to jen zda je nesmysl. Me odpory nepomahaj, posledni sance je na relatku co je primo urceny pro montaz spolecne s led zarovkama, ale na to jsem se zatim nedostal.

Odkaz ke komentáři

U OI pokud neni kontrola žárovek a to má málo aut bylo za příplatek atd.....tak jedině problem bude u blinkrů jak psal Stíhačka.......zatížit tím vhodým odporem aby to vyvážilo větev se stejným odběrem.....ale je to ohraný problem potom Vám to bude někde pěkně hřát na kabelu ten odpor a to není dobře......M.

Odkaz ke komentáři

Akorát že je problém že mě nepomohly ani ty odpory, je to divný i když jsem tam dával hodnoty přesně spočítaný.

Dále, do brzdovek a obrysovek to nemá cenu, nesvítí to zdaleka tak jako obyč žárovka, je to pěkný jen v couvačkách že to je bílý světlo, ale svítivost taky nic extra.

Moje shrnutí je že to je dobrý tak do interiéru a předních parkovaček, jinak nicmoc.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

takze to shrnu:

1. LED zarovku jedine typu SMD 3chip LED osazene i po stranach aby se vyuzila parabola reflektoru. Mam oranzove LED zarovky s 28 temito chipy a svitivost odpovida puvodni zarovce. Vsechny ostatni (levnejsi) zarovky jsou nahovno. Vyzkouseno, overeno.

2. v LED nepohasina zadne vlakno, cili i pri stejne frekvenci blikani se zda, ze blika rychleji - NICMENE - po osazeni i pouze zadnich blikacek LED zarovkou skutecne blinkry rychlejc blikaj. Resil jsem to nakonec zakoupenim noveho modulu blikace rizeneho mikroprocesorem co umi i funkci tripling (tri bliknuti po kratkem stisku packy) - velice navykova zalezitost. Zaroven tim vyresite veskere problemy s LED ve funkci smerovych svetel a nepotrebujete odpory (coz je prasarna)

3. pokud k LED zarovce pripojite spravny odpor PARALELNE (cili na jeden drat z zarovky jeden konec odporu, na druhej druhej - na otoceni nezalezi) musi se blikani u original prerusovace vratit na puvodni hodnotu. Puvodni zarovka ma mit 21W, cili potrebujete odpor asi 9R/25W. A bude se dost hrat. Proto je to prasarna, LED mam kvuli zivotnosti a setreni baterky - to druhe mi nejakej blbej odpor zcela zhati :) Reseni je uprava prerusovace, nebo nahrada triplingem.

Odkaz ke komentáři

(kopie z vlakna o LED v prednich svetlech)

jedine LED zarovky co maji zatim smysl jsou :

1) 5W bile parkovacky v prednich reflektorech (zastoupene 9x 3chip SMD LED zarovkami) - vetsi svitivost, zivotnost, hezke bile(modro-bile, podle typu LED) svetlo v kombinace s xenony, setri baterku

2) 21W oranzove blikacky (28x oranzove 3chip SMD LED zarovky) - trochu slabsi svitivost nez zarovka, nizka spotreba, zivotnost

-------------

meril jsem luxmetrem a delal par pokusu i s dalsimi typy LED zarovek a svitivosti se puvodnim ani nepriblizi

fotka prednich LED:

LED_vs_zarovka.JPG

- LED vs. zarovka s vypnutym a zapnutym xenonem

LED_vs_zarovka2.JPG

- celkovy pohled se zapnutym xenonem

fotka zadni LED:

LED_zadni_blik.jpg

video s rozdilem svitivosti a rychlosti:

youtube link

- prvni dve casti jsou s normalnimi zarovkami, na zbytku je leva (za ridicem) nahrazena LED

- v rezimu vystrazneho trojuhelniku se rozdil pri jedne zarovce nahrazene LEDkou v rychlosti blikani neprojevi, normalni blikani je ale zhruba 2x rychlejsi

- v odrazu na vratech je videt ze stara zarovka ma mnohem lepsi svitivost, LED svetlo je zase "rozprostrenejsi" - stejne silne i na okrajich. No, nechal jsem tam nakonec LED :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...