Přejít na obsah

Vibrace... ale co je zpusobuje?

krysarr

Doporučené příspěvky

Dotazek, se kterym si nevim rady. Segra ted jezdi s nasich octou, MR2001, 1,9TDi/66, najeto asi 220.000km. Auto zacalo posledni dobou docela vibrovat, ted jsem to byl projet. Servis zkousi, a nevi. Zkouseli i menit brzdovy kotouce, coz byla asi nejvetsi kravina, pac auto vibruje hlavne pri rozjezdu, nejvic kolem 1.800 otacek, pri brzdeni minimalne. Volant se trochu trepe v ruce vicemene porad, ale nejvic pod plynem a v nizsich otackach. Jede to uplne normalne, zadny divny zvuky se neozyvaji, jen se to trese (ale ne moc). Servis nakonec dosel k nazoru, ze to budou poloosy a chteji je preventivne vymenit (segra se chysta na delsi dovcu a maji strach, aby nekde nezustali). Geometrie delana, kola prevazeny a prehozeny, novy vsechny pneu, silace pry v poradku... Nemate nekdo prosim zdani, cim by to mohlo byt? Na volnobeh je to klidny jak jen TDi umi byt :) Fakt ty poloosy?

Me napadaji jeste homoklouby, ale s tim jsem se sam nesetkal, tak nevim. Ale prijde mi jako dost divny, ze chce servis preventivne menit obe poloosy. Diky!

Odkaz ke komentáři

Známý měl podobný problém na Mitsubishi Carisma. Ze začátku mu auto taky lehce vibrovalo a došlo to tak daleko, že na dálnici už musel jezdit pod 100 km/h, pač se to prostě nedalo. Po výměně poloos všechno ok. Homoklouby, pokud by v nich byla vůle, by byly slyšet při velkém rejdu a pomalém otáčení na první rychlostní stupeň. Mě jednou za čas takhle zacvaká pravý homokloub, ale auto mi nevibrovalo zatím ani jednou.

Odkaz ke komentáři

Diky moc, tak to vyzkouseli a nikde nic nelupe, vibrace jsou tam porad, takze to vypada fakt na poloosy. Cili to dnes slo znova do servisu a nechaji je asi vymenit. Kazdopadne servisak jim tam chtel nacpat Starline kvuli cene, tak jsem je trochu odrazoval, ale na druhou stranu u takovyho dilu si snad Starline nelajsne delat nejakou nizkou kvalitu...

Tak nakonec se nic nemenilo s tim, ze to nechaji zatim byt a uvidi se, jestli se to bude zhorsovat. Vypada to ale urcite na poloosy. Diky!

Upraveno uživatelem krysarr
Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Diky moc, tak to vyzkouseli a nikde nic nelupe, vibrace jsou tam porad, takze to vypada fakt na poloosy. Cili to dnes slo znova do servisu a nechaji je asi vymenit. Kazdopadne servisak jim tam chtel nacpat Starline kvuli cene, tak jsem je trochu odrazoval, ale na druhou stranu u takovyho dilu si snad Starline nelajsne delat nejakou nizkou kvalitu...

Tak nakonec se nic nemenilo s tim, ze to nechaji zatim byt a uvidi se, jestli se to bude zhorsovat. Vypada to ale urcite na poloosy. Diky!

Ahoj. Jak to nakonec dopadlo? Vibrace mám taky....:(

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...