Přejít na obsah

škrtící klapka, větrání hlavy válců

Emanuel

Doporučené příspěvky

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaký důsledek může mít znečištěná škrtící klapka ?

Hledal jsem na internetu, a našel jsem cukání auta po rozjetí po studeném startu - to se mi u auta děje, když ráno nastartuju auto za studena (nastartuj na první škitnutí) tak mi cca půl minuty auto trochu cuká a na palubovce se mi objeví spotřeba třeba i 35l.

Pak už je vše OK.

Další z problémů je teplý start - pokud jedu delší dobu, auto vypnu a chci pak nastartovat, tak se mu moc nechce a příjde mi, že hodně pomůže, když přidám na plynovém pedálu.

A poslední věc, praskl mi díl odvětrání hlavy válců, v servisu mi tu hadičku zaslepili a na tom motoru je prostě jen víko, ten "mezikus", co má být mezi motorem a víkem oleje mi dali prostě pryč a hadičku, která měla vést do toho dílu zaslepili.

Od té doby mám pocit, že se mi motor prostě přehřívá, je strašně teplý i když jedu třeba jen chvíli, jednou se mi dokonce stalo, že když jsem motor vytočil cca na 4k otáček do kopce, tak mi to potom jednoduše zdechlo, zablikala mi kontrolka oleje na palubovce a nešlo nastartovat, dokud jsem auto nenechal hodinu odpočinout, pak už nastartovalo v pohodě.

Chci se tedy zeptat, co vše může být špatné, nebo co bude pravděpodobně poškozené.

Já už se opravdu raději ptám prvně tady, protože serivsákům nevěřím a věci, které si můžu udělat sám (posledně jsem měnil např. brzdový spínač, který mi chtěli v servisu vyměnit za 700 kč...

Děkuji mnohokrát.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Pozdní reakce :)

Zanesená klapka způsobuje cukání, vyšší otáčky při volnoběhu, kolísání volnoběhu, může i auto chcípnout. Ale v životě jsem se nesetkal s tím, že by klapka dělala problémy po zahřátí.

No a jestli máš problémy s přehříváním, a opravovali ti odvětrání, tak logicky bych hledal brouka tam.

Odkaz ke komentáři

Tu klapku klidně vyčisti a pak uvidíš, je to otázka 30 minut včetně demontáže a montáže. Víceméně Tě to stojí jen čas a čistič na klapky/karburátory. Já s tím vyměnil i těsnění. Zároveň s tím bych vyresetoval jednotku a udělal základní nastavení, aby se motor a jednotka přizpůsobily nové poloze klapky :)

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...
Guest Roman.sk

chyba "teplý start - pokud jedu delší dobu, auto vypnu a chci pak nastartovat, tak se mu moc nechce a příjde mi, že hodně pomůže, když přidám na plynovém pedálu."

treba vymenit : snímač teploty chladiacej kvapaliny

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...