Přejít na obsah

Záslepka mazacího kanálu vahadel vstřikovačů

Guest gregi

Doporučené příspěvky

Mohu Vás poprosit o radu či zkušenosti při řešení problému : stal jsem se "šťastným" opravcem motoru BXE - poškození turba, ojnice prvního válce o 0,3 mm menší, vydřená vačka, vydřená zdvihátka atd. Asi vše co výrobce "ošidil" v rámci úspor výroby a přenechal je na uživatele vozidla.

Při rozebrání motoru jsem zjistit vypadlou hliníkovou záslepku z mazacího kanálu v hřídeli vahadel pro I. a II. vstřikovač. Druhá záslepka vypadla z kanálu jen při mírném zatlačení na svářecí drát prostrčení mazacím kanálem.

Neřešil již někdo tuto problematiku? Neřešil již někdo zaslepení tohoto kanálu? Neměl by někdo z padliny vahadla jiná?

Materiál je tak překalený, že se jej závitník ani nevšimne, vnitřní průměr kanálu je 6,2 mm a takovou zátku jsem nikde nenašel ( mrazové zátky od 7,0 mm ). Trnu, jak dopadnou záslepky u druhých vahadel případně u jiných. Formou pokusu jsem zkusil nalisování kuličky do kanálu, ale kulička 6,35 a velikost mazacího kanálu skončila prasklinou v těle, neboť je mazací kanál vyosený do kraje hřídele.

Díky za případné postřehy, řešení či nápady.

Vláďa

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...