Přejít na obsah

xenony - urgentní problém

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové,

mám problém se světly a potřebovala bych poradit.

Mám Octávku combi 1,9 TDi,81 kw, 2001, Laurin&Klement, xenony originál.

Levé přední světlo mi začalo poblikávat, takže výměna výbojek (obě Osram). Nepomohlo,

pak světlo přestávalo svítit úplně vždy po určité době (někdy do minuty, jindy po půl hodině).

Výměna řídící jednotky. Nepomohlo. Poněvadž jsem s tím neprošla technickou, dala jsem to do

autorizovaného servisu Škoda. Výsledek= nelze se spojit s řídící jednotkou a nastavit sklon, diagnostika

nevykazuje žádnou chybu, doporučení výměna celého světla. No problém ale cena 19.645,- bez výbojky!!!

Jedná se o č. dílu: 1U1941017 Q

Prosím o radu, zda: 1. koupit celé světlo za šílenou cenu

2. vyměnit nejdůležitější díly (výbojky, řídící jednotka, motorek nastavení sklonu a zapalovací modul pro výbojku) a bude to fungovat?

3. zrada bude někde jinde?

Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tohle je vždycky problém, každému to dělá něco. Pokud pravé světlo nezlobí vůbec, lze jít cestou pokus omyl. A to ne tak, že budeš kupovat postupně všechny díly. Zkus postupně prohazovat jednotlivé díly. Podle toho, co říkáš, to může být balast (trafo světla) nebo zapalovací modul. Taky by možná nebylo od věci změnit napětí, které jde do světla. Mělo by být kolem 95 V a 35 W. Taky je možný, že po zahřátí kabeláže dojde někde ke zkratu a do světla nejde dostatečný proud a napětí. Taky by se mohla zkusit diagnostika až po určitém čase svícení (s nastartováním), jelikož pokud se udělá dg na nenastartovanym autě s nezahřátými výbojkami, volty se značně liší. Je to kumšt.. ale celý světlo bych nekupoval.. nebo když, tak jetý bazarově či na vrakáči, kde by ti měli dát možnost si to i odzkoušet. A je to levné.. relativně :-D

Odkaz ke komentáři

Občas mi taky problikávali xenony, případně jedno úplně zhaslo, když například jsem zapnul klimatizaci, nebo seplo čerpadlo sekundárního vzduchu. Zkontroloval bych ještě ukostření, a pořádně dotáhl všechny šrouby v pojistkovce nad baterkou, jestli tam není nikde studený spoj.

U mě to pomohlo..

Jinak ohledně napětí "Mělo by být kolem 95 V", nejlépe asi budu citovat:

Ahoj, já si myslím, že v tom mají e-shopy trochu bordel jestli ta samá výbojka D2S je 12V nebo 85V, protože ve finále jde do výbojky přes trafo (startér nebo-li měnič napětí) mnohem vyšší napětí, které je tuším že v řádu několika tisíc V. Důležité je, že má mít výkon 35W.

zdroj: http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?t=258351

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...