Přejít na obsah

Moje Sahara

Doporučené příspěvky

Vleze se, mam to taky tak. ;) Ja mel skrably jeden ten paprsek a kvalitni opravari mi to dokazali max vyhladit a zlestit jakoby do chromu v delce cca 4 cm. Zas tak videt to neni, jen pri urcitem svetle a musis o tom vedet. Nicmene ty to mas komplet pres disk. Myslim, ze i financnf vy vyslo nejlepd koupit novy disk a sehnat jetou pneu na rezervu.

Odkaz ke komentáři

HAV nemam.Taky me to napadlo,ze by to tak slo udelat. No každopádně jsem rozhodnutý,že to teď opravovat nebudu. Peníze investuju do auta jinak. Přezuju auto a na jaro koupím nový disk. Stávající nechám jako rezervu,maximálně to teda zkusím nechat vyleštit nebo nějak zakamuflovat :-)

Odkaz ke komentáři

No takže zase něco nového :)

Špekuloval jsem, že bych vyměnil stávající audienci (visí na prodej v bazaru) za něco lepšího. Sloužila zodpovědně dlouhou dobu,ale bylo na čase to posunout o stupeň výš. Shodou okolností se naskytla příležitost výhodně koupit od souseda Bolero, takže jsem neváhal a už ho mám doma :)

Zatím jsem ho v autě nezkoušel, ale dnes odpoledne se na to vrhnu. Bohužel jen na zkoušku, než se dostanu k montáži nové gateway a koupení rámečku

Jinak nemá nikde žádný škrábanec, neomatlané, parádní :D Doufám, že bude dobře chodit s parrotem, který je v autě. Jen mě mrzí, že tam není AUX, ale čtečka karet to snad nahradí.

Navíc jsem o víkendu vyměnil LZ ložisko a ABS konečně ON. Svorkovnice pod sedadlem taky přepájena, takže konečně diag bez chyb :palec:

post-32287-0-79181400-1413870294_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Schavi
Odkaz ke komentáři

No jo, od okna je těžko rozeznat, že to není columbus. Zvlášť pro toho, kdo se v tom nevyzná. Ale bylo za dobrou cenu, tak budu věřit, že bude fungovat tak, jak má a zloději ho nechají být. Už jsem ho i testnul a zvuk oproti audienci je super. Není to sound system, ale takhle mi to bude vyhovovat. Jen ještě tu gateway, nakodovat a koupit SDHC :)

Odkaz ke komentáři

To neuznávám - otec má stejnou konfiguraci: Bolero + origo SS, já mám Bolero + sérii, dozadu dodělávanou z origo sady, tapecy ze SS (plastové trychtýře a gumové zakončení kolem basáků). Porovnávány stejné soubory, no ať jsem to nastavoval jak chtěl, ten SS zní hrozně. Buď jsou výšky hrozně kousavé, nebo naopak utopené. Naprosto nevyrovnaný a umělý zvuk. Nicméně to je z deště pod okap, originální audio je jeden velký poděs :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak nějaké novinky. Konečně vyměněna spojka. Divil jsem se, v jakém stavu byla spojka, když jsme ji vytáhli. Vypadala myslím hodně dobře na to, že měla najeto 303tis.km. Setrvák i ložisko byli KO.

Po výměně zmizely vibrace na volnoběh, šustění a hluk od převodovky taky, celkově hluk od motorové části utichl. ALE...

Pedál spojky se má pořád tendenci zasekávat v polovině chodu a dojet do krajní polohy cca sekundu po sundání nohy s pedálu. Nebo taky ne a pedál musím doťuknout nahoru nohou. Výjímečně se mi podařilo při první jízdě dát zpátečku přes zuby, ale po našlapání se to nestalo..

Setkal se s tímhle chováním spojky už někdo z Vás?

Vyměněno už bylo..komplet spojka+ložisko (lamela obložena HDS),hlavní válec, kapalina. Napadá mě už jen pomocný válec na převodovce. Dneska jsem se díval a je tam původní,rok výroby 2004. Mohl by to způsobovat on? Řazení jako takové je dobré, ale zabíraní spojky se mění..jednou zabere ve třetině chodu, jindy až v polovině..po našlapání zase nějakou dobu funguje tak jak má. Když tam byla stará spojka, pedal chodil/nechodil, ale spojka zabírala pořád ve stejném místě.

Jsem už z toho nemocný..neznám nikoho, kdo by u auta řešil zasekávání pedálu spojky :(

post-32287-0-70953700-1414942082_thumb.jpg

post-32287-0-56828200-1414942104_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Původní, při koupi jsem měl na tachometru 180tis. a už tehdy jsem slyšel po nastartování, že setrvák trhá autem na volnoběh. Po zahřátí to zmizlo. Vydržel až doteď a prý by ještě nějakou dobu vydržel podle stylu jízdy, ale ložisko bylo za 5minut 12. Jsem rád, že je to vyměněné..teď ještě vyřešit ten pedál a budu FAKT spokojený :) Setrvačníkem to být prý nemůže. Nebo "nemůže" - za nějakých 15let, co ten můj známý dělá škodovky, se s tím ještě nesetkal. Taky tipuje PSV, ale radši jsem se zaptal ještě tady ve vlákně. Přece jenom tady na fóru je taky spousta lidí se zkušenostma, kteří by mohli poradit...snad.

A ještě bylo vyměněno to péro, co tlačí pedál spojky nahoru. Taky bez změny. Všechy díly byly origo.

Odkaz ke komentáři

Dokonce 2x..pedál chodil bez problémů asi 15km po okreskách..teď už se zase sem tam seká..

Předpokládám, že spojka se nezajíždí a měla by fungovat bez takových to problémů hned. Jinak na nové spojce mám najeto cca 250km.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Hoj. Díky :) Z Tísku? To je divné, že jsme se ještě nepotkali. Na sraz jedu, ale zatím nevím, jestli svým autem. Pokud stihnu namontovat nový podvozek a hlavně vyměnit oba prahy a přelakovat dveře spolujezdce, tak jo. Jinak jedem jen bráchovou pseudo RS. Určitě se tam uvidíme, jedem už v pátek.

Odkaz ke komentáři

To já bych prvně přišel o kryt dole a pak o vanu :D nedávno jsem se díval a až jsem se lekl, jak málo je mezi podlahou a krytem motoru. Jestli se pojede po dálnici nebo okreskách je mi jedno..na dálnici ale musím koupit známku..každopádně pojedu taky na pohodu. Nechci pátek večer trávit odstraňováním much z předku :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Takže co nového po půl roce..nic moc, ale něco přece.

Auto dostalo nové ALU. Bylo mi líto nechávat jedno dodřené, když ostatní jsou nová bez škrábance. Sehnal jsem úplně nové na netu za směšnou cenu, ještě origoš zabalené. Jak už to tak u mě bývá, radost netrvala dlouho.

Po cca 2 měsících jsem mou blbostí najel ve dvoře při popojíždění do zídky a zrušil jsem prozměnu kolo na řidičové straně, tentokrát včetně nárazníku, který byl na kompletní lak. No co už. Přes ŠA se pořídil další disk - já vím, ale mi se prostě ty kola líbí :D (samo bez škrábanců) Tzn. kola v cajku a nárazník se mi taky líbí, jak je v novém. Dokonce bych řekl, že lakoš trefil i odstín.

Auto dostalo nové xenony, žádné jeté. Pro rýpaly - ano i s automat.nivelací ;) Nechápu, proč jsem to neřešil dříve. Jezdit s tím v noci je paráda.

Zmizely držáky SPZ, mlhovky jsem vyměnil za verzi z MR2008.

Asi největší mezník je přestěhování a čekání potomka :) To sice s autem až tak moc nesouvisí, ale vlastní garáž k bydlení ano. Mám ji u baráku a z ložnice na ni doplivnu :D Od května je teda auto garážované a jako bonus bydlím 4minuty pěšky od firmy, kde pracuju. Takže autem už jezdíme víceméně jen na výlety. Což jsem vždycky chtěl :palec: Teď už jen nakoupit detailingovou výbavu a budu spokojený :)

První vlaštovka tímto směrem je zakoupení vysavače LIV, se kterým prý jdou pěkně vyčistit i sedačky a interiér...máte někdo zkušenosti? Všude možně jsem pročítal recenze. Je sice z těch levnějších, ale prý se zaplatí 1000x, tak snad jsem blbě nekoupil :unsure:

Do Žamberku to sice nestihnu, ale hned na začátku září jde auto na výměnu obou prahů a opravu spolujezdcových dveří. Jak je vidět, byl kdysi bouchlý blatník a část dveří, které se kytovaly. Nedávno to začlo kvést na straně pantů. Takže je třeba to dát dokupy. Bohužel dříve než v tom září na to nedojde. Karosárna je zapráskaná.

Na co nejspíš dojde a pravděpodobně je to na spadnutí, je zakoupení a montáž stav.podvozku AP. Snad to stihnu do srazu pořešit. Chce to opravdu ještě dolů. Výměna všech znaků by měla taky proběhnout. Uvidíme, jak bude stihat prodejce.

Je třeba toho ještě stihnout co nejvíc, pže jak se v listopadu rozrosteme, už to tak nepůjde :D

post-32287-0-70125300-1439459108_thumb.jpg

post-32287-0-76324700-1439459151_thumb.jpg

post-32287-0-77411100-1439459164_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...