Přejít na obsah

Dutchov Facelift

Doporučené příspěvky

Kryt na motoru, akumulátoru a dalších částech máš ne, tak proč by si zvyšovali výrobní náklady kvůli tomu, že někomu vadí špinavý plasty pod kapotou nebo že se je někomu nechce umýt? Zas se nemůžete chytat všeho, vždycky se nějaká moucha najde a buďte rádi za to, že Škodovka je jaká je.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

To mi řekni kde žiješ - mám naprosto opačný pocit, drť nebo písek jsem za letošní zimu na silnici vůbec nepotkal, samá sůl až mi z toho je špatně!

A jako vyhodu oproti inertnímu posypu bych to neviděl - auta jsou zasolená až po střechu a je jasné, že jim to nedělá dobře...

Odkaz ke komentáři
To mi řekni kde žiješ - mám naprosto opačný pocit, drť nebo písek jsem za letošní zimu na silnici vůbec nepotkal, samá sůl až mi z toho je špatně!

A jako vyhodu oproti inertnímu posypu bych to neviděl - auta jsou zasolená až po střechu a je jasné, že jim to nedělá dobře...

No lietam po SK,CZ,A,PL. Celne sklo uz dva krat robene,a asi 20 mensich odrenin od kamienkov a svetlomety kapota a naraznik to je nieco strasne! Autko ma 49 000km a mam ho od maja min.roka.

Odkaz ke komentáři

Omezovač na Octavce jo? :D Ten se dává na mnohem silnější auta na 250 km/h :). A myslíš tachometrovou nebo reálnou rychlost? Kolik bys z toho chtěl dostat, když to má maximálku 192 km/h? Každopádně tachometrově by ti to mělo jít překonat.

[/quote

Mas pravdu,maximalka je 192 km/h(uz som si to precital na nete),len mi to prislo divne ze do rychlosti 180km/h zrychluje perfektne-potom dotiahne do 190km/h a koniec.Motor by aj chcel ale akoby mu nieco branilo.Preto ma napadol omedzovac. Pokial viem aj nakladiaky maju omedzovac ktory maju nast.tak na 88km/h max.rychlost a pritom to niesu vozy co by slapaly 250km/h,ale to je uz ina tema. Proste som po 700km jazde uz nemal kam zrychlovat a prislo mi to divne.Chcel som byt uz doma v posteli tak som tlacil na plyn kolko to slo.Inak spokojnost aj spotreba 6.2l/km pri nalozenom kufri a dvaja v predu pri mojej blaznivej stihacej jazde je viac ako uspokojiva.

Odkaz ke komentáři

Tak při tý maximálce už i ta 1.9 asi točí hodně otáček a jak známo, tak tam už naftě moc síly nezbývá. Kamarádovi to s 2.0 TDI taky dlouho pěkně jede, ale prý asi na 220 tacho se to už zastaví. V 1.9 jsem 200 tacho jel jednou, ale 4x4 + chip a průměrku jsme měli přes 10 litrů :). Jinak, co jsem četl, tak jsem měl za to, že 1.6 benzín a 1.9 nafta dají zhruba stejně kolem 210 tacho (víme ale, že v reálu je to míň), ale asi to nemusí být vždy.

Odkaz ke komentáři
Tak při tý maximálce už i ta 1.9 asi točí hodně otáček a jak známo, tak tam už naftě moc síly nezbývá. Kamarádovi to s 2.0 TDI taky dlouho pěkně jede, ale prý asi na 220 tacho se to už zastaví. V 1.9 jsem 200 tacho jel jednou, ale 4x4 + chip a průměrku jsme měli přes 10 litrů :). Jinak, co jsem četl, tak jsem měl za to, že 1.6 benzín a 1.9 nafta dají zhruba stejně kolem 210 tacho (víme ale, že v reálu je to míň), ale asi to nemusí být vždy.

Ja si myslim ze mi ukazuje tacho o 5km/h viac. Odskusal som to na vjazdoch do mesta kde su tie merace rychlosti a vsade mi ukazuje o 5km/h menej ako idem ja.Ked chcem dodrzovat rychlost a neplatit pokuty,dam tempomat na(v meste kde je 50-tka povolena-ja dam na tacho 58km/h,cize v skutocnosti idem asi 53km/h) a na dialnici 130 tka povolena(ja dam tempomat na 138km/h)cize idem tak 133km/h.Uz som tak prefrcal cez vela radarov kde viem na 100% ze meraju,aj som ich tak predbehol na dialnici a neplatil som pokutu.Ked mi teda tacho ukazuje na plny plyn 190-195,tak v skutocnosti sa k tej 190tke ledva doškriabem.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Uvidime co to bude robit na letnych ktore som dnes nahodil Dunlop Sport 01 205/60/15 origo Germany najazdene maju 29 000km a hucia ako stare tvrde šunky. V pneuservise vraveli ze to preto ze su zasekane a to vraj u Octavie je bezne. Predtym to hucalo v zadu-teraz v predu ked sa prehodili predne so zadnymi.Ma s tym niekto skusenost?

Odkaz ke komentáři

Ja som menil predné za zadné a dôsledkom tejto výmeny som auto rozbil ;) Ale k veci.

OII kombi vzadu strašne hučí. Ja som mal trošku väčšie pneu, ale rovnaký vzor, a to sa vzadu nedalo vydržať. Ale to je dané nedostatočným odhlučením karosérie u kombajna. Prezul som na šípový vzor, každý hovoril že to bude hučať viac, ale opak je pravdou.

Odkaz ke komentáři
Ja som menil predné za zadné a dôsledkom tejto výmeny som auto rozbil ;) Ale k veci.

OII kombi vzadu strašne hučí. Ja som mal trošku väčšie pneu, ale rovnaký vzor, a to sa vzadu nedalo vydržať. Ale to je dané nedostatočným odhlučením karosérie u kombajna. Prezul som na šípový vzor, každý hovoril že to bude hučať viac, ale opak je pravdou.

Ale zimne mi tak nehucali (Matadorky). Aj spotreba mi isla hore dnes o 0.4 lit.

Odkaz ke komentáři
Uvidime co to bude robit na letnych ktore som dnes nahodil Dunlop Sport 01 205/60/15 origo Germany najazdene maju 29 000km a hucia ako stare tvrde šunky. V pneuservise vraveli ze to preto ze su zasekane a to vraj u Octavie je bezne. Predtym to hucalo v zadu-teraz v predu ked sa prehodili predne so zadnymi.Ma s tym niekto skusenost?

Ešte chvílu počkaj,nakoľko ešte je skoro na hodnotenie,či letné pneumatiky hučia,alebo nie,ešte nie je až také objektívne,pretože až taká teplá vozovka ešte nie a letné pneu sú robené na inú teplotu,sú stvrdnuté a samozrejme potom hučia.

Ja mám Potenzy,ktoré sú v lete veľmi tiché,ale teraz ich je počuť dosť

Odkaz ke komentáři

Dutch: Mám tie isté letné Dunlopy ako ty a po zimných MP59 ma tiež prekvapilo, aké sú hlučné. Ja ich mám úplne nové, ešte "chlpaté", keďže týždeň po kúpe auta som prezul na zimné a doteraz jazdil na zimných Matadoroch. Na predošlej Fabii som mal 205ky Turanzy a tie boli nádherne tiché...

Odkaz ke komentáři
Dutch: Mám tie isté letné Dunlopy ako ty a po zimných MP59 ma tiež prekvapilo, aké sú hlučné. Ja ich mám úplne nové, ešte "chlpaté", keďže týždeň po kúpe auta som prezul na zimné a doteraz jazdil na zimných Matadoroch. Na predošlej Fabii som mal 205ky Turanzy a tie boli nádherne tiché...

Ja som po kupe na letnych najazdil 29 000km,cakal som ze pri 30 000 ked pojdem na vymenu oleja poviem ze mi asi huci lozisko na zad.kole. No ked napadol sneh musel som prezut a ejhla autko zostalo tiché. Teraz som mal fobiu z prezutia na letne a tak trpim. Ale hucia mi len predne,predtym boli vzadu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...