Přejít na obsah

Zvysenie otacok pri radeni

Doporučené příspěvky

Ahojte,

kedze uz mi dochadzaju napady, cim by to mohlo byt, tak pisem sem, snad vas nieco napadne.

Cize mam 1.8t ARX 150 koni chipnute na 200koni.

Nevsimol som si,zeby to robilo pred chipom,ale tuner mi nahodil originalnu mapu a ukazal,ze to robilo aj predtym,ale velmi nebadatelne a ze chipom sa to len viac prejavilo, takze neviem..

Ale podstata veci je, ze ak rychlo akcelerujem a radim 2,3,4,5 a idem stylom radenia pri 4500 otacok a radim hore, tak akonahle pustim plyn a stlacim spojku, otacky ihned neklesnu smerom k volnobeznym, ale ak napriklad radim pri 3000 otackach, tak pri radeni sa otacky podrzia na tych 3000 - alebo prejdu k 3200 otackam a az potom klesaju.

Ak radim uz vyssie okolo 4500 otacok ,tak otacky vyletia o 500 az 800 otacok vyssie . Teda mam 4500 otacok, pustim plyn ,stlacam spojku a v tom momente je to tak cca. pol sekundy ,co to zrobi, vyletia otacky na 5000, az 5500 a potom az klesaju.

Ide to na nervy trochu,lebo clovek musi radit ako dochodca, ked chce, aby otacky najprv zacali klesat a az tak stlaca spojku.

Skusal som uz:

-vycistit a nastavit skrtiacu cez VAG

-vymenit deceleracny ventil - alias DV (nespravne nazyvany BOV) - skusal som aj original aj FORGE

-vymeneny N75 ventil

-nova vaha vzduchu (ale robilo to aj so starou vahou - ktora uz zacinala byt vadna a robi to aj s odpojenou vahou)

- natlakoval som cele vedenie od turba - ziadny unik !

-vymeneny jednosmerny ventil PCV co ide od odvetrania sacieho vedenia

-vymeneny spinac spojkoveho pedalu - toto som nasiel na zahranicnych forach,ale nepomohlo

-prezrete hodnoty elektrickeho plynoveho pedalu cez VAG- su ok ,plynule sa menia

-vymeneny snimac nasavaneho vzduchu na skrtiacej klapke

Nenapada ma uz,co ine pozriet,alebo co ine by to mohlo sposobovat.

Za kazdu radu budem povdacny.

Odkaz ke komentáři

Mně něco podobného dělala Fabia. Jde o to, že ten motor je nějak zatížený a když ho odlehčíš, tak vylítnou otáčky, než motoru (reps. řídící jednotce) dojde, že nemusí tak tlačit a pak opět klesnou. Markantní to bylo hlavně pokud jsem jel v zácpě bez plynu. Motor sám sebe udržoval, aby nechcípl v nízkých otáčkách, když se šláplo na spojku tak to vylítlo - vpodstatě to dělají všechna auta, ale u Fabie to bylo markantní. A dost se to zhoršilo po té, co jsem si dodělal klimu, respektive překódoval ŘJ motoru, která tak držela vyšší výkonovou rezervu.

Odkaz ke komentáři

na emisnej som bol pred troma mesiacmi a vsetko v poriadku. Cez vag sa da aj skontrolovat stav katalyzatoru cez druhu lambdu za katom, cize mozem pozriet,ale nemyslim ,ze to je tym.

Ako nestve ma to velmi ,ale rad mam auto v 100 percentnom stave, tak na to chcem prist. Aj ked pomenim pol auta :lol:

Budem este rozmyslat a pre istotu este idem za tym,co mi robil chip.

Uz som aj cital,ze to moze byt aj zlou prvou lambdou, ze dava zle hodnoty a preto este pridava palivo a idu otacky hore, ale nemam ziadne chyby v RJ.

No musim si aj odsledovat otacky pri studenom motore ako klesaju a pri zohriatom, lebo ked mal chlapik problem s lambdou, tak problem s vysiacimi otackami bol vidiet az po zahriati auta, a teda aj lambdy na prevadzkovu hodnotu.

Dalsi navrh bol aj snimac chladiacej co ide do RJ,ale teplotu mi ukazuje spravne.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

len ma este napadlo,ze ti, co maju chip na svojej 1.8t a nerobi im to s otackami, tak ze ako maju zvyseny tlak turba? Mne fuka po chipe moje K03s 1,2baru - chcel som tolko pre co najvyssi krutiaci moment . Napadla ma uz aj taka vec, ze vlastne to uz je pekny tlak na skrtiacu klapku a teda ze ta sa pod tlakom nestiha rychlo zatvarat. Ale to mam len dohady zatial.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...