Přejít na obsah

Pomoc pri vybere reproduktorov

Doporučené příspěvky

Ahojte, mam v aute Skoda Octavia I autoradio zn. SONY CDX-GT410U 4x50W a povodne reproduktory. Chcem vymenit aj predne a aj zadne. Mam nejake vybrate. a chcel by som vediet, ci su dobre alebo by ste odporucili ine.

1. GROUND ZERO GZIC 650 /predne/ a GROUND ZERO GZHF 552 /zadne/

alebo

2. MAGNAT POWER PLUS 216 /predne/ a MAGNAT EDITION 162 /zadne/

a samozrejme MDF kruzky a vytlmit dvere.

DAKUJEM za rady

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak já nedoporučuju ani jedny ze dvou důvodů. Za prvé jsou strašně výkoný na toto autorádio... Tohle autorádio má výkon 26w RMS tzn že ten zesilovač (kterej teda sony moc neumí vyrobit) pojede pořád naplno a výslednej zvuk bude hrozně moc zkreslenej. Takže vybírej repro max 25W RMS. Ideál by bylo cca 20W RMS, aby měl ten zesilovač rezervu. Stejně tak by neměly ty repra mít víc jak 50W max. Prostě at to koresponduje s tím radiem. A za druhé, vždy vybírej komponentní repro ( s oddělenou vějškou), protože když dáš dolu do dveří koaxiální repra, tak ty vejšky tam vůbec nebudou slyšet. Vejšky musí bejt ve výšce uší nejlepe... Ale na toto tema se tady na foru mnoho diskutuje:-)

Odkaz ke komentáři

No co se týče těch výkonů tak to není zase až tak jak píše Labus...

Třeba tuty Helixy jsou vhodnější daleko více na radio než na zesilovač. Každopádně z těch co jsi si vybral ty budou na radio vhodnější ty magnaty. Do zadních dveří se dají použít aj ty koaxy, pač zadek se používá hlavně pro dokreslení. Ty zadní repra jsou podmínkou? Ale to si tad ypočti. Dozvíš se tady toho hodně... Jen hledat a hledat a číst a trochu se u toho potrápit...

Odkaz ke komentáři

Spooky1, mohl bys mi prosim te osvetlit, proc si myslis ze to neni s tim vykonem radia a repro tak, jak jsem psal? Chapu, ze kdyz to pohraje tak, aby se pri tom dalo ridit, tak ty Helixy, co jsi navrhoval pohrajou pekne, ale pokud s nima prijede nekam na pole, otevre dvere a k pivu pusti nejakou hudbu, tak tomu radiu hnedle dojde dech a po chvilce ho pujde ztisit... teda pokud tech piv nebudou mit v sobe 10:-D

Odkaz ke komentáři
Spooky1, mohl bys mi prosim te osvetlit, proc si myslis ze to neni s tim vykonem radia a repro tak, jak jsem psal? Chapu, ze kdyz to pohraje tak, aby se pri tom dalo ridit, tak ty Helixy, co jsi navrhoval pohrajou pekne, ale pokud s nima prijede nekam na pole, otevre dvere a k pivu pusti nejakou hudbu, tak tomu radiu hnedle dojde dech a po chvilce ho pujde ztisit... teda pokud tech piv nebudou mit v sobe 10:-D

No řeknu ti to asi takhle. Buď chceš hrát někde na louce u piva. Potom nechápu proč budeš něco dávat do dveří. Je lepší naložit centrálku a dvě pořádný bedny se zesilovačem a můžeš hrát celou noc a nemusíš mít strach, že by ti umřela baterka nebo se ztišilo radio.

Nebo chceš aby ti to dobře hrálo když řídíš a užíval si to za jízdy... ;-) U těch reproduktoru taky hodně záleží z čeho jsou membrány a jakou maj citlivost... Ale je to na dýl to řešit a je to o tom hodně číst něco si poslechnout a vědět trochu jak to funguje... ;)

1.Focal :smich: sice cenově trošku dražší ale jsou špičkovy :smich:

Romčo a zrovna ne moc na radio... Asi až možnána tu úplně základní řadu,ale měl byhc z toho asi trochu strach... focaly uměj bejt trochu nenažraný...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
TAky bych nevybral ani jedny. GZ ma na me moc ostry vejsky a Magnat - no ta kvalita neni zrovna moc dobra. Ja osobne mam rad styl Helix, Powerbass, uDimension a tak. Pripadne mame na shopu uz i nejaky sety z MDF redukcema primo na octavii: http://www.audioves.cz/Sety_d16.html

magnat nie je dobra kvalita?? asi si ich nikdy nemal,v entry leveli je to asi najlepsia znacka,o subwoofroch ani nehovorim

Odkaz ke komentáři
...ak to chces zivit radiom,kup obycajne koaxialy za tisicku a ty v tom nikdy neuvidis rozdiel a usetris 2 tisicky

to bych si dovolil nesouhlasit. byl obrovsky rozdil mezi origo repro a komponentnima ve vytlumenych dverich s MDF podlozkama a domeckama na vysky. kdyz das koaxialy tak z tech vysek budes mit prd...

Odkaz ke komentáři
to bych si dovolil nesouhlasit. byl obrovsky rozdil mezi origo repro a komponentnima ve vytlumenych dverich s MDF podlozkama a domeckama na vysky. kdyz das koaxialy tak z tech vysek budes mit prd...

to je sice pravda,ale kompa s vykonom do 40 W RMS asi ani nezozenies a zivit ich radiom? to je blbost,bude to jedno velke skreslenie,resp.je mozno riesenie,nech si zozenie origo repro dvojpasmove z oktavky,z prednych dveri,ked to trosku vytlmi,a da tam mdf podlozku,tak to mozno bude naj riesenie,to radio sony tiez ziadna vyhra

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 10 měsíců později...

zdravím,potřebuji poradit,mám autorádio sony gt 430u. Už mám subwoffer max gear(nic moc asi) a zesilovač sonda ma mít v maxu 800Watt. Poslouchám tři setry,wohnout a tak,ale i taneční. Chci poradit co koupit za repro(přední + zadní+ subwoofer),nejakou zlatou střední třídu,nic drahého,nejsem moc náročný. Nebo upravit ten subwoffer maxgear? Dveře tlumit moc nechci. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
zdravím,potřebuji poradit,mám autorádio sony gt 430u. Už mám subwoffer max gear(nic moc asi) a zesilovač sonda ma mít v maxu 800Watt. Poslouchám tři setry,wohnout a tak,ale i taneční. Chci poradit co koupit za repro(přední + zadní+ subwoofer),nejakou zlatou střední třídu,nic drahého,nejsem moc náročný. Nebo upravit ten subwoffer maxgear? Dveře tlumit moc nechci. Děkuji.

Taky jsem to před nedávnem řešil a volba padla na uDimension.

http://www.ahifi.cz/reproduktory-u-dimension-el-comp-6.html

Jestli chceš i zadní koaxiály,mají set přední kompa+koaxiály v akci.

http://www.ahifi.cz/u-dimension-el-comp-6-el-coax-693.html

Odkaz ke komentáři

tak napis cenu. ja osobne bych pri nizsi cene uz nesel do novych, ale radsi nejaky lepsi bazarovy kousky. pokud ti nejde o poslech na zadnich sedackach, tak se na zadek vykasli a porid lepsi predek... a z vlastni zkusenosti, jestli Ti muzu poradit, je lepsi vykaslat se do zacatku na basak a udelat poradne predni dvere...

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Nejak nechapu jednu vec

Co koukam na "nabizene repro" tak na me saha mrtvice ne 4tis za repro .... si koupim radsi walkman a sluchatka :-)

Ale k veci Proc je tam ta vyhybka U origo repro nic takoveho neni (snad) ne ?? Dalsi vec ze ani nevim jak ji zapojit

Tak proc to MUSIM mit ted ??

Nestaci proste lepsi repro nez je tam ted (pry z papiru tak ok to vymenit) a MDF krouzky a hotovo ??

Upraveno uživatelem luban75
Odkaz ke komentáři

origo repro nemaji plnohodnotnou vyhybku. signal je pouze orezany kondenzatorama. maji to tak i nektere levnejsi kompa...

ale koukni do bazaru treba na AHC. sezenes tam za dobry penize pouzity repra a mas to. vzhledem k tomu, ze me pres zimu ceka nakupovani novyho audia, tak ted vim ze pujdu cetou bazarovek...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...