Přejít na obsah

Footman's Car


Doporučené příspěvky

Pěkné ...já mám Zimmermany ve předu a v zadu už 5rokem a zatím dobré :palec: před rokem co sem byl na technický tak říkal že kotouče sou v normě že ještě vydrží takže já snima mám dobrou zkušenost

 

ze šroubem nevím ale ve škodovce nebo v kelly ti řeknou a prodaj

Odkaz ke komentáři

Není... Trochu mě brzdí divný zvuk po rozvodech, video s podobným zvukem je na youtube jako "water pump noise 1.8T"

 

Odkaz jsem dával u Garnyho v topicu... Teď jsem na stáji u koní takže nemůžu přímo najít mám 4% baterky...

 

Až se tenhle zvuk vyřeší tak jdu do něj :-P

 

 

PS: musím asi nechat znovu převážit kola, dával jsem je vyvážit před nazutím.. vypláznul 200,- a při 120kmh+ mi vibruje volant... chjo

Upraveno uživatelem Footman
Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak takhle dopadl střet s popelnicí, minulý rok v listopadu:

post-39838-1430331599359_thumb.jpgpost-39838-14303317301849_thumb.jpg

 

 

Tady už je opraveno, přelakováno (včetně křídla, které minulý majitel bouchl o garážové vrata a loupal se lak), přiděláno lízátko + difuzor a výměna nekvalitních DELPHI destiček za ATE na předku. + 5W40 5l do chřtánu

 

post-39838-14303312316828_thumb.jpgpost-39838-14303312508698_thumb.jpgpost-39838-14303312760625_thumb.jpgpost-39838-14303313012785_thumb.jpg

 

Cestou od kamaráda mi ještě u blow offu vylétla hadička a turbo pískalo ale netlačilo.. hodinu jsem to tam montoval, šlo to blbě jak byl motor horký a málo místa na prsty, spálenin pár bude. Nakonec vše OK (ještě, že vozím stahovací kroužky v zásobě)

 

No a teď už huráááá na chip

Upraveno uživatelem Footman
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

update:

 

1) zadní náprava měla na levém kole odklon 2,5° na pravém 1°... takže speciální na zakázku podložka a už jsou kola rovně.

2) zadní tlumiče - výměna za BILSTEIN B6 (drží o dost líp, příští měsíc jdou B6ky i na předek)

3) palivový filtr

4) tyčky stabilizátoru

5) kontrola brzd a celkového stavu:

- v červenci technická

- TO HLAVNÍ, ZÍTRA SE JEDE NA ROAD TRIP DO RAKOUSKA :palec:

 

V plánu je 1700km za 3 dny (jezera u Salzburgu, U Adolfa na kávě v Orlím Hnízdě, Zell Am See, Grossglockner-Hochalpinestrasse, Korutanská jezera a pak dle času a počasí buď přímo domů a nebo ještě kolem Hallstatu na čumendu do Solného dolu.

 

Fotky budou až se vrátím (jestli teda předpověď nekecá tak u grossglockneru mám mít -8°C a sníh... leťnáky, držte se :loool: )

 

Odkaz ke komentáři

Tak letní gumy naprosto v pohodě, sněhu bylo dost ale mimo silnice... a jako celý výlet neskutečná nádhera, 6.8l/100km, 1700km krásnýho asfaltu, zatáček, kopečků, počasí tak akorát 12-19°C,... Prostě paráda.

 

Fotky jsou v příprave

Upraveno uživatelem Footman
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Tak dnes na výměnu cívek u škodovky, svolávací akce přece jen platná ( i když na online webu to podle VIN žádnou akci nenašlo ).

 

jinak bude výročí :palec:

 

170.000 (chybí 69km)... od 28.8.2014 co auto mám tak je zatím průměr 82km na den - a to jezdím jen výlety a projíždky + nějaké to pohybování Praha - Kladno a nebo Praha - Davle...

 

Kolik stál benzín jsem spočítal jen jednou a okamžitě jsem šel reklamovat kalkulačku :wallbash::lol:

 

Upraveno uživatelem Footman
Odkaz ke komentáři

Jojo, je to na prahy dveří... původni "octavia" už byly dost opotřebený a na dvou místech odstávaly...

 

 

Jinak dnes super zkušenost v AUTO STYL praha, byl jsem tam objednaný přes týden na tu výměnu cívek. Dnes jsem auto předal a zároveň převzal a sdělení při předání bylo k smíchu:

 

"Dobrý den, tak auto je hotové ale jelikož jsme 2 cívky pro váš motor neměli tak se musí objednat, ty 2 co jsme měli je jedna originál, druhá ne. Takže jsme Vám vyměnili dvě co jsme měli a na další dvě si přijedete ve středu, co vy na to?"

... Nebýt to zadarmo tak už mě tam neuvidí.

 

PS: něměl by autorizák škodovky dávat jen ORIGO škoda díly ?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak dnes jsem se vracel domů za deště, celkem popojíždění v koloně aut a když jsem přibrzdil lehce tak mi 2x zachroupalo v brzdovým pedálu (asi jako když přejedete větev) no a půl minutky na to svítí ABS a ESP, už nezhasnulo... a dle testu se kola kousnou a jdou do smyku a rozjezd taky hrabe jak blázen. Takže se jde ve čtvrtek k panu dottóooremu na výměnu oleje a filtrů a navíc ještě se bude i operovat asi.

 

Ještě, že to přišlo teď a né v září kdy se pro velký úspěch bude opakovat ROAD TRIP AUSTRIA :palec:

Odkaz ke komentáři

abych se nenudil tak mi předevčírem padlo levý zadní okno do dveří. Na rychlo se to řešilo kusem dřeva ale známej co mi pomáhal sundat tapec nechtěně urval konektor od repráčků ve dveřích.

 

Máte někdo představu jak je tohle s opravou ?

 

Výměna stahovačky proběhne až v půlce zaří. Mám auto-dottoreho na dovolené. Zatím jsem to jen rozebral a potvrdil zacuchání lanka, takže jen výměna jezdce nepomůže.

 

No co už. Přítelka cpe prachy do koní já do auta :loool:

Odkaz ke komentáři

No hele,... asi takhle:

 

Mám auto rok a za tu dobu jsem měnil 4x olej ( 1x Castol 5W30, 1x Liqui Moly 5W40 a 2x OMW 5W40 ).

 

Nikdy problém nebyl ale za léto jsem 2x dolil litr, protože bylo na spodní hranici, kontrolka nesvítila, ale při běžné údržbě a kontrole jsem raději dolil.

Těžko říct, jestli ten úbytek oleje není způsobený tím, že přes léto jsem hodně jezdil. Za Červen - Srpen jsem dal 12tkm. A v těch vedrech taky možná svoje vezme.

 

Každopádně motor je suchý, oleje měním po 10tkm. Akorát výfuk nějak černý, takže doufám, že ten úbytek oleje má velká zátěž turba, které jsem speciálně v srpnu dost trápil :facka:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...