Přejít na obsah

Podtlak? + vysoká spotřeba

Doporučené příspěvky

Mám menší problém. Když jedu a přeřadím nebo jen pustímplyn, tak když odfukuje BOV, v tu chvíli auto přibrzdí. V nižších otáčkách pod 1800 se to nestává. Kromě toho mám vyšší spotřebu, z kopce na volnoběh třeba 3l/100km.

<br />

<br />Měnil jsem teď 2 hadičky u sání za silikonové. Byly takové zpuchřelé. Jedna vede do toho stříbrného zmetku vpravo u sání a druhá k těm ventilům pod sáním. Jsou to ty látkové. Může to být tím, že jsem použil malý průměr?

Odkaz ke komentáři

no neviem,ale podla toho,co popisujes, je vsetko v uplnom poriadku.....

bov ma odfuknut, ked pustis plyn - jasne,ze vtedy auto pribrzdi, lebo brzdis motorom ,ked nepridavas plyn :wacko:

Pod 1800 otacok ti to nerobi, lebo pod 1800 netlaci turbo ,tak je navrhnute - a osobne pod 1800 by som ti neradil jazdit, ak nechces odrovnat dvojhmotu :blink:

Hovoris,ze mas zvysenu spotrebu, ale udavas volnobeh. No na volnobeh to kazdemu zerie, lebo musi udrzat cele auto vratane spotrebicov,klimy v provoze.. Ja tiez mam na volnobeh spotrebu 3,4l/h ,,na volnobeh ukazuje l/h nie l/100 km

Ak ti ukazuje spotrebu pri ZARADENOM stupni DOLU kopcom, vtedy je problem.... prisavanie falosneho vzduchu,alebo zle casovanie vstrekovania/zle zrobene rozvody..a podobne...

Odkaz ke komentáři

Už s tím mám najeto cca 20tisíc km, takže vím, jak se to chová. Tohle přibrzdí opravdu znatelně, o mnoho víc, než při brždění motorem. Při brždění to jede setrvačností, tohle téměř setrvačnost nemá. A spotřebu myslím, když vyřadím z kopce. Prostě kdykoliv, když vyřadím, tak spotřeba se pohybuje 2-3l/100km.

Odkaz ke komentáři

Já ale myslím jízdu z kopce s vyřazenou rychlostí a běží pouze osvětlení s xenony, radio i climatronic mám vypnutý. Běžně na téhle trase mívám cca 9l/100km, dnes cca 11l/100km s tím, že jsem jel znatelně pomaleji.

Na fotce jsem ukázal, které jsou to hadičy. Je to +/- kudy vedou, svůj motor vyfotím nejdřív zítra. Jedna vede z toho ventilu na hlavě zespodu do sacích parohů. Druhá vede z místa, jak je naznačeno na fotce pod ventily pod sáním, kudy pokračuje dál. Vpravo od těch ventilů pod sáním je právě spojená. Původně jsou obě hadičky hadrové. Nevíte, k čemu slouží?

Edit: Může být ten ventil regulátor tlaku paliva? Ta hlavice na něm je otočná.

post-31880-0-22431100-1414783567_thumb.jpg

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

Tyjo a jak jezdíš / lítáš ? :-)... Já dnes jel Praha - Most - Teplice - Ústí - Terezín - Praha... s dodržením předpisů a dálnicí v průměru 120km/h. Párkrát jsem teda tlačil nějakou omladinu co si buď ve městě a nebo na křižovatkách dokazovala, jak umí předjíždět ale jinak "normální" jízda a za 6,5l/100... ( město 50, mimo město 100, dálnice těch 120 )

PS: Ty z kopce vyřazuješ ? :-)

Odkaz ke komentáři

ako pisal footman , na volnobeh je spotreba 3 litre/h okej .

Co sa tyka vyradzovania dolu kopcom, no na toto by osm si daval pozor ! Ak ides predtym palby hore kopcom, turbo je rozpalene do cervena a aj zvody a ako hore na kopci vyradis, olejove cerpadlo nedava poriadny tlak a smazis si olejove kanaly ochladzovania turba !

Po jazde hore kopcom dole nikdy neradim vyradzovat, ale nechat zaradenu rychlost, aby sa turbo ochladilo.

Co sa tyka toho spomalenia, nieco take som tiez pozoroval,ale len ked som mal velky intercooler. Mas iny intercooler,alebo ten klasicky ,co je na boku dole? To spomalenie by sa dalo aj pripisat tomu,ze ti niekde rychlo uteka tlak vo vedeni vzduchu a ked preradis, nestiha tak rychlo natlacit vzduch do vedenia a teda turbo netlaci a spomalujes... Tu pomoze len natlakovat cele vedenie kompresorom a otestovat tesnost.

ps : 90 percent 1.8t motorov, ktore maju neskorsu reviziu rury na obrazku, ktora ma rychloupinaci system, prave tam fuci. Zvonku je zavlacka, vo vnutri to ma este tesnenie. Treba vyskusat aspon vymenit tesnenie vo vnutri a dat novu zavlacku.

Ale ak mas chipnuty motor, tak to ten vyssi tlak drzat aj tak nebude a bude to tam fucat stale. Najlepsie je zohnat ruru z AGU motora do roku 2000, tam nemas ten sprosty system rychloupinaci, ale klasicke koleno so stahovacou zeleznou paskou. Ja som si zohnal tuto ruru,aby som uz mal svaty pokoj od netesnosti, ktore to sposobuje.

IMG_2279.jpg

Odkaz ke komentáři

DukeLuke: Tohle má bohužel v průměru cca 1cm, takže ty šroubovací snad ani nejsou na takový průměr.

Přikládám fotky motoru, kde jsou viděl obě hadice u sání + jedna do aktivního uhlí.

Jinak IC je seriové a auto je bez chipu.

Nevíte, která hadice by mohla způsobovat ten únik tlaku, případně k čemu ty hadice slouží? Vím, že tu od palivového regulátoru někdo měl napojenou třeba na BOV.

PS: Spotřeba je možná obdobná jako předtím, dneska zjistím. Jen to brždění při odfuku BOVu pořád zlobí. Dokonce jsem zaslechl, jak BOV odfoukl dvakrát(přerušovaně).

post-31880-0-84359500-1414835113_thumb.jpg

post-31880-0-38832000-1414835122_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

no ked myslis spony na tych malych hadiciach,tak tie by mali byt ok. Myslel som,ze myslis velku sponu dole,co sa davala na AGU ruru ,co som daval foto JA.

Inak ano,robia sa srubovacie aj na 1cm. Ja ich mam. Stiahne to tusim do 0,8cm. Cize v pohode. Srubovacie mam aj na N75 ventile.

PS: pozeral si aj najma hadice,co su POD sacimi parohami? Treba odsturbovat dole ten zelezny kryt a tam to pozriet. TAM su najcastejsie priciny uniku. A takisto skontrolovat celu vetvu ,co ide od odvetravania vika ventilov az dole pod tie sacie parohy,co sa to napaja. Takisto ci je v poriadku jednosmerny ventil dole v tom Tcku.

Ale tu nepomoze hadanie,treba to natlakovat a tak zistit uniky. Takto mozes pozerat od rana do vecera a neobjavis to.

Odkaz ke komentáři

Ještě mě tak napadlo. Auto bylo cca 6 hodin bez vany a olej tekl kudy mohl. Natekl tedy i do míst, kde je vana přichycená k převodovce, nemůže to s tím souviset? Mohla to být dneska jen náhoda, ale přišlo mi, že když při přeřazování dám víc plynu, nezpomalí to.

PS: Které hadice za železným krytem pod parohy myslíš? Nemyslíš ty, kde jsou ty 2 ventily N249 a N112?

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

tak to s tym olejom neviem. Ale nemyslim,ze to by malo suvis.

kto ti to moze natlakovat,tak to neviem, treba sa popytat po servisoch,ci take nieco robia, aj ked sa priznam,ja som to nepocul,zeby to robili bezne a ja som si kupil vecicku na natlakovanie a kompresor som si zohnal tiez.

Ano ,myslim ten zelezny kryt, kde su tie ventily N. Pozriet, ci su hadicky v pohode a hlavne ,pozriet tu hadicu, co ide od odvetrania parohov,co je zospodu. Roztrhana byva presne v mieste, kde je spojena s druhou hadicou cez taku gumenu spojku. Odtiahnes spojku a byva to tam derave. A takisto Hadice odvetrania, co idu od drziaku olejoveho filtra. Cize celu cast od toho cez to Tcko,kde je jednosmerny ventil a potom ta hadica ide dohora do hadice tvaru Y a ta sa napaja na odvetranie vika ventilov a ide az na hadicu dopredu do PCV ventilu, ktory mas zapojeny v privodovej sacej casti hned vedla N75 ventilu. A tiez, ci nemas prasknutu prirubu hadice, ktora sa pripaja dole na obrazku tam, kde je aj drziak na olejovy filter. Ako je ta rychlospojka, tam to rado praska. Pozor pri manipulacii. To tiez aj sposobuje nekludny volnobeh. Takisto su pripady, ked maju ludia prasknutu rurku, kde mas merku na olej a tam si to uz vie prisavat falosny vzduch.

awesomebreathers.jpg

Ale inak s tymi otackami to neviem. Treba to dat aj na diagnostiku,ci nieco nepise..atd

Odkaz ke komentáři

U toho krytu by mohla být vadná leda hadička, do které mi vede ta modrá. V rohu toho krytu je k němu přichycená, tam nehtěla povolit ta původní, tak jsem zatáhl a zjistil, že to pokračování té hadice dál je gumové. Ale to odvětrání špatné nebude podle mě. Tohle začalo zlobit po tom servisu, tj výměna 3 hadiček + sundání olejové vany. Ale zítra je omrknu, dneska se k tomu nedostanu :( Tyhle hadičky jsem chtěl stejně pro jistotu měnit za nové :)

Ještě mě napadla jedna věc. Měnil jsem totiž i spínač spojkového pedálu. Starý občas ukazoval chybu na Vagu. Jen jsem je vyměnil, tak mě napadlo, jestli to chvíli nemůže zlobit, než si to sedne. Ten nový má delší chod té tyčky(je delší).

Dneska to projedu a uvidím, jestli se tonezlepšilo :)

Odkaz ke komentáři

Tempomat funguje bez problému a při doteku spojky vypne. Tzn. spínač by měl být umístěný správně. Dal jsem ho tam rovně, pootočil s ním po směru hodinových ručiček, dokud neklapnul, a napojil konektor :)

Jinak auto mi dneska ani jednou nezpomalilo při puštění plynu nebo při řazení. Nevím, co to mělo být. Ale musím zaklepat, zatím dobrý :) A to jsem nic nedělal :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...